به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سیف الله دهقانی امروز در نشست خبری در تالار مصطفوی دانشگاه شیراز با بیان اینکه هشتیمن کنگره دامپزشکان علوم بالینی ایران اول تا سوم آبان ماه 92 در دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز برگزار میشود، گفت: آخرین مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه این کنگره تا آخر مردادماه تمدید شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه پیش بینی می شود بیش از 600 نفر از اساتید صاحب نظر این حوزه در این کنگره شرکت کنند، افزود: آموزش و شناسایی آخرین تکنولوژی جدید علمی اساتیدصاحب نظر در سراسر ایران، به کارگیری و پیشگیری و درمان های جدید و افزایش فراورده های لبنی مهمترین اهداف برگزاری این کنگره به شمار می رود.
عضو هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز به محورهای برگزاری این کنگره اشاره کرد و گفت: بیماری های داخلی دام بزرگ، بیماری های داخلی دام کوچک، مامایی و بیماری های تولید مثلی و اورام پستان، جراحی و هوشبری دامهای بزرگ، بهداشت و بیماری های آبزیان، رادیولوژی و تصویربرداری تشخیصی، کلینیکال پاتولوژی و بیماری های طیور از جمله محورهای مورد بحث در این کنگره می باشد.
دهقانی در ادامه به 65 بیماری عمده مشترک بین انسان و دام اشاره کرد و افزود: تب مالت، سل و انواع انگل ها مهمترین بیماری های خطرناک و مشترک بین انسان و دام است.
دبیر اجرایی این کنگره در ادامه این نشست با بیان اینکه دام هایی که وارد کشور می شوند باید مورد پایش قرار گیرند، گفت: وظیفه سازمان دامپزشکی این است که در صورت بروز کوچکترین نشانه های اولیه در دام ها آنها را تحت کنترل بگیرند.
مهرداد پورجعفر بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر هیچ بیماری نوظهوری در کشور وجود ندارد؛ اما توصیه مهم ما این است که تغذیه با نان برای دام ها هیچ گونه پایه علمی ندارد که خوشبختانه این روند در کشور رو به صفر است.
وی خاطرنشان کرد: کشتارهای غیرقانونی که دامپزشکان بر آن نظارت ندارند، ممکن است بیماری های انگلی خطرناکی را ایجاد کنند که وظیفه سازمان دامپزشکی ایران است که اجازه مصرف چنین گوشت هایی را ندهند.