سید حسن نصرالله بار دیگر موازنه قدرت را در منطقه به هم زد،ماجرای تقابل دیرین روحانی با افراطیون مدعی اصلاحات،تقلب نتانیاهو در قضاوت درباره رئیس جمهور جدید ایران،تایم: نامه ۲۰۰۶ روحانی نویددهنده دورانی آرام و منطقی است،پیشنهاد یک مسئول درباره رسیدگی به تخلفات مسئولان ارشد دولتی،پروین احمدینژاد و همسر مرتضوی چقدر رای آوردند؟،پشیمانی از انحلال سازمان مدیریت،اظهار نظر مریم رجوی درباره انتخاب روحانی،از مهمترین اخبار ویژه روزنامه های امروز هستند.
به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، امروز روزنامه کیهان در مطلبی نوشت:
سید حسن نصرالله بار دیگر موازنه قدرت را در منطقه به هم زد «پیروزی ارتش سوریه در القصیر به کمک حزبالله تأثیر قابل توجهی در سراسر خاورمیانه و موازنه قدرت آن خواهد داشت.» رادیو آمریکایی فردا، با انتشار این تحلیل اعلام کرد: اتحاد راهبردی طرفداران بشار اسد در یک ژئوپولتیک پیچیده، از عوامل راهگشا در جنگ سوریه است.
نقش کنونی سیدحسن نصرالله که یک بازیگر غیردولتی در کسوت یک مبارز برجسته و شخصیت سیاسی است، جنگ سوریه را به یک مرحله جدید وارد کرده است. از جمله دلایل بسیار مهم پیروزی نتیجهبخش حزبالله در شهر غربی قصیر و همچنین شکست شورشیان، را باید موج اخیر حمایت عمومی از سید حسن نصرالله- همچنین نظامیان، نیروهای اطلاعاتی،و مشاوران امنیتی- او دانست.
پیروزی حزبالله در جنگ قصیر، باعث برجسته شدن عوامل سیاسی شد که درگیریهای سوریه را به مرحلهای نامتعارف و متمایز وارد کرده است.رادیو فردا افزود: حزبالله را میتوان به عنوان قویترین بازیگر و سازمان غیر دولتی در خاورمیانه، بخاطر نیروی نظامی و چشمانداز رو به رشد آن بشمار آورد. این میتواند تأثیر قابل توجهی در تغییر موازنه قدرت نه تنها در داخل سوریه، بلکه در سراسر خاورمیانه نیز داشته باشد.
نمونه بارز این ادعا، به دست آوردن یکی از استراتژیکترین شهرها یعنی قصیر است. برای ماهها، نیروهای نظامی بشار اسد این شهر را محاصره کرده بودند و به گلولهباران و بمباران محلههای این شهر دست میزدند؛ شورشیان نیز طی این مدت ثابت کردند که قدرت مقاومت و مبارزه با نیروهای نظامی اسد را دارند؛ اما با ورود نیروهای کارآزموده حزبالله به درگیریهای قصیر موازنه قدرت به سرعت تغییر یافت. این رادیو گفت: به زودی پس از شکست استراتژیک خود، شورشیان اعلام کردند که عقبنشینی آنها به علت درگیری مستقیم مبارزان حزبالله بوده است. آنان در یک بیانیه عمومی، علت شکست خود را چنین بیان کردند: «مواجهه با زرادخانه بزرگ حزبالله.»
رادیو فردا تصریح کرد: حزبالله با حمایت سپاه قدس، نیروی برونمرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران،و نیروهای اطلاعاتی این کشور، به سازمانی با سطح آموزش نظامی بسیار بالا تبدیل شده است. این سطوح نظامی، راهبردی و تاکتیکی، حزبالله را قادر ساخت که چندین جنگ علیه اسرائیل تدارک ببیند. برای نمونه، میتوان از جنگ میان حزبالله و اسرائیل در سال 2006 نام برد.
همچنین حزبالله اسرائیل را از جنوب لبنان در سال 2000 بیرون راند و برتری نظامی خود را در چند سال گذشته در بیروت نشان داده است. علاوه بر این، حزبالله این گروه سیاسی شیعه در طی روند پیشرفت و تکاملش ثابت کرده است که هر زمان که رهبران این گروه عزم خود را جزم کنند که به حمایت از یک نهاد سیاسی یا نظامی بپردازند و یا علیه یک دولت یا نهاد غیردولتی مبارزه کنند، نیروهای پشتیبان آن سرسختانه و بیکم و کاست تا رسیدن به هدف، هر نوع حمایتی را از حزبالله انجام میدهند.
این رادیوی آمریکا در ادامه گزارش خود تأکید کرد: از لحاظ ایدئولوژیک و مذهبی که نگاه کنیم، جمهوری اسلامی ایران و حزبالله برای چندین دهه موضع عربستان سعودی را از طریق معرفی خودشان به عنوان حامیان واقعی ارزشهای اسلامی، در خاورمیانه به چالش کشیدهاند.
چرا خاتمی حاضر نیست به منتخب مردم تبریک بگوید؟ با سپری شدن 5 روز از اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاستجمهوری و پیروزی حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، دبیرکل و رئیسشورای مرکزی مجمع روحانیون دراینباره سکوت کرده و حاضر نیستند پیام تبریک خطاب به رئیسجمهور منتخب صادر کنند.
موسوی خوئینیها پیش از انتخابات علنا خواستار تحریم این جشن ملی شد و سکوت او طبیعی است اما خاتمی که از عارف حمایت میکرد، سرانجام مجبور شده بود به اعتبار آرای پایین نامزد اصلاحطلبان در نظرسنجیها و با توصیه مشاوران خود از روحانی اعلام حمایت کند. با این حال اکنون که 5 روز از اعلام نتیجه انتخابات میگذرد، محمد خاتمی حاضر نشده پیروزی حسن روحانی را به وی تبریک بگوید.
این در حالی است که همه رقبای انتخاباتی روحانی، پیروزی وی در انتخابات و جلب اعتماد اکثریت مردم را تبریک گفتند. آقای روحانی در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود تصریح کرد که روحانی رئیسجمهور همه ملت است و نه گروهها و اشخاص خاص.خاتمی دیروز در پیامی درگذشت جلیل شهناز از اساتید موسیقی را تسلیت گفت.
شایان ذکر است رجب مزروعی عضو خارجنشین حزب مشارکت پیش از انتخابات در مصاحبه با رادیو فردا گفته بود: اگر روحانی شکست بخورد، مصیبتی برای اصلاحطلبان نیست چرا که آنها نیروی اجتماعی خود را دارند.
ماجرای تقابل دیرین روحانی با افراطیون مدعی اصلاحات نوع تعامل جریانهای افراطگرا با نامزد پیروز انتخابات داستان جالبی دارد.حسن روحانی در حالی نامزد انتخابات شد که افراطیون مدعی اصلاحات به دلایل برخی سوابق در گذشته، روی خوشی به او نشان نمیدادند. وی در سال 1378 آشوبگران خیابانی را «اوباش» و «حقیرتر و پستتر از آن که بتوانند براندازی کنند» توصیف کرده بود.
او همچنین چند روز بعد از فتنهانگیزی فتنهگران در 25 بهمن 1389 ضمن سخنانی در نشست مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اقدام فتنهگران در روز 25 بهمن به بهانه حمایت از مردم تونس و مصر اقدامی خطرناک و حساب شده برای سوءاستفاده دشمنان بود که توسط رهبری معظم و با حضور حماسی مردم خنثی شد.
وی با اشاره به خیزش اسلامی در سراسر منطقه شمال آفریقا و خاورمیانه و جرقه این خیزش از کشور تونس گفته بود: بیداری اسلامی که ریشه در قرن نوزدهم و بیستم دارد و ایران پیشتاز این حرکت بوده است، قطعا از عوامل اصلی این خیزش است. آمریکا و کشورهای غربی میخواهند با جایگزین کردن مدلهای حکومتی مورد حمایت خود، خیزشهای مردمی را منحرف کنند و الگوهای حکومتی کاذب برای آنها بسازند و از طرف دیگر آنها را از الگوی انقلاب ایران دور کنند.
حجتالاسلام والمسلمین روحانی اسفند سال گذشته نیز در دیدار جمعی از دانشجویان و در پاسخ به این سؤال که «نظرتان درباره وقایع پس از انتخابات سال 88 چیست؟» اظهار کرد: اعتراض اولیه بخشی از مردم پس از انتخابات و برخی از انتقادها طبیعی بود. گرچه هر حرکتی باید از مسیر قانونیاش انجام شود. اما بعد از این که مقام معظم رهبری نظرشان را در نماز جمعه به صراحت اعلام کردند که هرگونه اعتراضی باید در چارچوب قانون ادامه پیدا میکرد میبایست اعتراضها شکل قانونی به خود میگرفت. من معتقدم مشکلات در خیابان حل و فصل نمیشود.
وجه دیگر انتقاد روحانی از تندروی مربوط به سوابق عملکرد مدعیان اصلاحطلبی است که خواستار حمایت از صدام در برابر آمریکا بودند. وی خرداد سال 1390 در مصاحبه با یکی از نشریات و در بیان تندرویهای جریان موسوم به چپ در مجلس سوم گفت: در همین مجلس سوم که اکثریت در دست جناح چپ بود، وقتی شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفت در ائتلاف غرب علیه عراق بیطرف باشد، تندروها در مجلس شلوغ کردند و داد و فریاد به پا کردند که چرا شورایعالی چنین تصمیمی گرفته است و ما باید از صدام طرفداری کنیم، زیرا میخواهد با آمریکا بجنگد. حتی یکی از نمایندگان مجلس او را با خالد بن ولید مقایسه کرد. اتفاقاً من در آن جلسه حاضر بودم و عصبانی شدم و گفتم اتوبوس دم در آماده است؛ هر کس میخواهد به صدام کمک کند، به بغداد برود!
وی اضافه کرد: «آنها میگفتند از صدام که آنقدر در جنگ با ایران مرتکب جنایت شده است و به کویت هم حمله کرده است، حمایت کنیم. در حالی که او اگر در کویت باقی میماند و جلویش گرفته نمیشد، خطر بزرگی برای ما بود. اصلاً هم فکر نمیکردند که در صورت اعمال این سیاست، باید با 30 کشور میجنگیدیم».
این جریان (از جمله برخی سران سازمان مجاهدین انقلاب و حزب مشارکت) در دوره اصلاحات خواستار حمایت از طالبان مقابل آمریکا بودند. احتمالا به اعتبار همین سوابق بود اصلاحطلبان تا هفته آخر قبل از انتخابات 92 با نامزدی روحانی مخالف بودند و تاکید میکردند او مطلقا اصلاحطلب نیست. این تعبیر را بسیاری از زعمای حزب مشارکت و مجمع روحانیون و حتی کسانی مانند عارف مکررا تکرار کردند که روحانی را اصلاحطلب نمیدانند. عارف 15 اردیبهشت تأکید کرده بود روحانی اصولگراست و نمیتواند محل اجماع اصلاحطلبان باشد.
همین تعبیر را محمد سلامتی دبیرکل سازمان (منحله) مجاهدین انقلاب مرداد سال 1387 و هنگامی که روحانی به نامزدی ابراز تمایل کرد، عنوان نمود و گفت: نامزد جبهه اصلاحات باید تفکر اصلاحطلبی داشته باشد و روحانی اصلاحطلب نیست.نکته جالب اینکه فردی با مختصات زیباکلام نیز 24 فروردین امسال اعلام کرد: روحانی اصلاحطلب نیست و اگر نامزد شود بیش از 2 میلیون رای نخواهد آورد.
او 12 خردادماه نیز به روزنامه آرمان گفته بود: ایدهآل من نه تنها آقای روحانی نیست بلکه حتی عارف و خود رئیس دولت اصلاحات هم نیست. ایدهآل من واسلاو هاول، آنگ سان سوچی، مهدی بازرگان و نلسون ماندلا است.با این همه زیباکلام در فیلم تبلیغاتی دوم حسن روحانی حضور داشت!حمایت اجباری اصلاحطلبان از روحانی پس از آن صورت گرفت که در نظرسنجیها معلوم شد عارف بیش از 7 درصد آرا را ندارد.
تقلب نتانیاهو در قضاوت درباره رئیس جمهور جدید ایران نخستوزیر اسرائیل برای چندمین بار گفت نباید خود را گول بزنیم و تحت تأثیر این ادعا قرار گیریم که رئیس جمهور جدید ایران میانهرو است. به گزارش جروزالمپست نتانیاهو بعد از جلسه کابینه این رژیم گفته است: من تحت تأثیر واژه میانهرو قرار نمیگیرم. حسن روحانی نیز اسرائیل را «شیطان بزرگ صهیونیستی» میخواند. غرب نباید خیال باطل داشته باشد.
وی اظهار داشت: ما خودمان را فریب نمیدهیم. باید به یاد داشته باشیم که ابتدا نامزدهایی که با دیدگاههای حاکمیت موافق نبودند، رد صلاحیت شدند و از میان کسانی که صلاحیتشان تأیید شد، یک نفر انتخاب شد. ما همچنان در مورد شخصی صحبت میکنیم که اسرائیل را «شیطان صهیونیستی بزرگ» میخواند. نتانیاهو خاطرنشان کرد: رهبر عالی ایران است که در مورد سیاست هستهای این کشور تصمیمگیری میکند.
نتانیاهو با اشاره به «محمد خاتمی» گفت: وی نیز از طرف غرب فردی میانهرو در نظر گرفته میشد، اما هیچ تغییری در سیاستهای تهاجمی ایران اعمال نکرد.نتانیاهو البته در اظهارات خود مطلب خلاف واقعی نیز گفته و اصطلاحاً وسط دعوا نرخ تعیین کرد. آنجا که ادعا میکند آقای روحانی اسرائیل را شیطان «بزرگ» صهیونیستی میداند. این در حالی است که اسرائیل در ادبیات مقامات ایرانی به عنوان شیطانک، رژیم کودککش، و سگزنجیری آمریکا و نه بیشتر قلمداد میشود.
در همین حال یوتال اشتاینتس وزیرامور استراتژیک رژیم صهیونیستی گفت مادام که ما تغییر ملموسی پس از انتخاب روحانی به عنوان رئیس جمهوری جدید ایران نبینیم باید بپذیریم سیاستهای ایران درباره برنامه هستهای تغییری نکرده است.
به گزارش روزنامه «النشره» چاپ لبنان، «اشتاینتس» گفت: بهتر است پیشاپیش انتخاب روحانی به ریاست جمهوری ایران را جشن نگیریم. او از نامزدهای دیگر،میانه روتر بود اما شخص اصلاحطلبی نیست و غرب نباید چنین توهمی را در سر بپروراند. باید تحریمها را تشدید کرد و به تهدید نظامی ادامه داد.
شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی نیز به آسوشیتدپرس گفته است: روحانی میانهروترین نامزدهاست و انتخاب او برای تغییر بود اما او را باید با کارهایش در آینده محک زد و سنجید.یادآور میشود تروریستهای قاتل دانشمندان هستهای ایران از سوی سرویس جاسوسی موساد آموزش دیده و برای ارتکاب جنایت گسیل شده بودند.
متاسفانه مردم به یک روحانی مضاعف رای دادند! یک پادوی خیابانی فتنه سبز میگوید: انتخاب روحانی به نفع حاکمیت بود و مردم یک بار دیگر به یک آخوند رای دادند.«محمد-ن» از عناصر فیلمسازی است که با بندبازیهای متعدد پولهای هنگفتی را از بیتالمال بالا کشید و سپس در فتنه سبز به خیال اینکه ریل عوض شود، ماهیت منافق خود را بیرون ریخت.
او با وجود تقلای فراوان برای به چشم آمدن و احیانا بازداشت شدن، از سوی مراجع امنیتی و قضایی جدی گرفته نمیشود. آقای «ن» به دویچهوله گفته است: انتخاب روحانی یک خون تازه برای نظام بود[!] و متاسفانه در شرایطی که نظام در بنبست بود، مردم مجددا به احیای نظام رای دادند و یکبار دیگر به یک آخوند و به یک روحانی مضاعف رای دادند.
وی این را هم گفته که «اصلاحطلبان مطلقا به این سمت نخواهند رفت که مطالبات رادیکال و تند و تیز از آقای روحانی داشته باشند. شیوه خاتمی در این 4 سال که سعی کرد خود را در داخل نظام جای دهد، شاهد است. فقط میماند فضای مجازی که خواستههای بسیار جلوتری از اصلاحطلبان دارند. آقای روحانی و دوستانشان مطلقا وارد مقوله ولایتفقیه نخواهند شد. این چیزی نیست که بتوان از او توقع داشت». وطن امروز:
چه کسانی میخواهند از دولت روحانی سوء استفاده کنند؟ حجتالاسلام حسن روحانی در حالی به عنوان منتخب مردم برگزیده شد که برخی اصلاحطلبان افراطی که در انتخابات سال 88 با بهانه واهی تقلب باعث شدند کشور 8ماه در آتش فتنه و آشوب بسوزد، در بیانیههایشان اعلام میکردند ساز و کار انتخابات را قبول ندارند و بنابر مصلحت از روحانی حمایت میکنند.
در همین رابطه جبهه مشارکت در بیانیهاش مینویسد: «اینک و در این شرایط حساس، جبهه مشارکت ایران اسلامی با حفظ اعتراض و انتقاد خود به روند و ساز و کارهای انتخابات، بویژه انتخابات مهندسی شده و پر از ابهام سال 1388، به تبعیت از مصلحتاندیشی و تدبیر آقایان خاتمی و هاشمی و همراهی با شورای مشاوران آقای خاتمی، با امید به تلاش ثمربخش در جهت نجات کشور، حمایت خود را از تصمیم اتخاذ شده اعلام میدارد».
در این میان در شب جشن پیروزی حسن روحانی که عموم مردم در آن شرکت داشتند معدود افرادی در خیابانهای تهران با سر دادن شعارهایی ساختارشکنانه در حمایت از فتنهگران سعی داشتند اینگونه القا کنند که دولت حسن روحانی حامی خواستههای غیرقانونی سران فتنه 88 و برخی مطالبات ساختارشکنانه افراطیون اصلاحطلب است.
این طیف از هواداران اصلاحات که بهعلت داشتن مواضع ساختارشکنانه در طول فعالیت سیاسیشان همواره از سوی جریانهای مختلف طرد شدهاند اینبار نیز همچون دولت اصلاحات سعی دارند راه نفوذی به دولت حسن روحانی پیدا کنند تا بتوانند مطالبات نامعقول و غیرقانونی خود را پیگیری کنند اما حسن روحانی که با شعار «اعتدال» توانست آرا را به سوی خود جذب کند خود را تابع قانون دانسته و از افراطگری پرهیز کرده است و به مردم قول داده است در مقابل افراط و تفریطها بایستد وتمام هم و غماش حل مشکلات کشور و مردم باشد.
تایم: نامه 2006 روحانی نویددهنده دورانی آرام و منطقی است نشریه آمریکایی تایم در مطلبی با نقل بخشهایی از نامه سال 2006 رئیسجمهور منتخب ایران به این هفتهنامه وعده داد، جهان میتواند به رویکرد آرام و منطقی حسن روحانی امیدوار باشد. به گزارش خبرگزاری فارس، هفتهنامه «تایم» در مطلبی به نامه سال 2006 حسن روحانی به این نشریه آمریکایی اشاره کرد و بر اساس محتوای همان نامه، به تحلیل مواضع وی به عنوان رئیسجمهور در قبال مساله هستهای ایران پرداخت.
تایم در ابتدای مطلب خود، بخش نخست نامه روحانی را نقل کرده؛ بخشی که در آن آمده: «ایران مجهز به سلاح هستهای، منطقه را بیثبات میسازد، رقابت تسلیحاتی در منطقه به وجود میآورد و منابع کمیاب در منطقه را به هدر میدهد. اکنون زرادخانه هستهای آمریکا و سیاست آن برای اطمینان از وضعیت استراتژیک اسرائیل را در نظر بگیرید. در این صورت، بمب ایران هیچ منفعت امنیتی برای آن ندارد. علاوه بر این، برخی دلایل اسلامی وجود دارد که چرا یک کشور اسلامی و در حال پیشرفت، نباید تسلیحات کشتار جمعی تولید و از آنها استفاده کند.»
این نشریه با اشاره به اینکه این جملات را حسن روحانی در سال 2006 برای تایم نوشته، افزود: 7 سال بعد از نگارش این نامه، روحانی بعد از پیروزی شگفتآور در انتخابات 14 ژوئن، قرار است رئیسجمهور ایران شود. او با غلبه بر کاندیداهای اصولگرا، بیش از 50 درصد آرا را به خود اختصاص داد. اکنون توجهات بر این متمرکز شده است که روحانی چگونه ایران را بویژه در زمینه برنامه هستهای، به پیش میبرد آنهم برنامهای که به چند دور تحریم منجر شده و به اقتصاد ایران آسیب رسانده است.
این نشریه در ادامه با اشاره به مواضع روحانی در نخستین کنفرانس خبری که دوشنبه برگزار شد، نوشت: او با تاکید بر میانهرو بودن خود، گفته دولتش شفافیت بیشتری در زمینه برنامه هستهای نشان خواهد داد.در بخش دیگری از این مطلب آمده: البته کسانی که انتظار تغییری بزرگ و مهیج داشتند، نباید منتظر بمانند.
روحانی و سایر تشکیلات سیاسی ایران مدتهاست بر موضع تهران مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی علاقهای به تولید تسلیحات هستهای ندارد، تاکید دارند. حق این کشور برای دنبال کردن اهداف توسعه هستهای، نیز بحثی ملی است که ایرانیان را از همه طیفهای سیاسی متحد میکند. حسن روحانی نیز در این کنفرانس خبری درباره سیاستهای قلدرمآبانه و یکطرفه آمریکا و متحدانش هشدار داده است.
نخستین واکنش اوباما به انتخابات رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره نتیجه انتخابات ایران و احتمال لغو تحریمها تاکید کرد که دلیلی برای لغو تحریمها در شرایط کنونی وجود ندارد.به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری فرانسه، «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری پیبیاس و در پاسخ به سوالی درباره نتیجه انتخابات ایران و احتمال لغو تحریمها تاکید کرد، دلیلی برای لغو تحریمها در شرایط کنونی وجود ندارد. وی درباره پیروزی حسن روحانی در انتخابات ایران ادعا کرد که این نتیجه نشان میدهد مردم این کشور خواهان مقابله و رو در رو شدن با جامعه جهانی نیستند.
خراسان:
پیشنهاد یک مسئول درباره رسیدگی به تخلفات مسئولان ارشد دولتی یک مسئول ارشد اجرایی پیشنهادی را به دولت ارسال کرده که در صورت تصویب آن، رسیدگی به تخلفات اداری مدیران کل و بالاتر و همتراز آنها در دولت تنها در هیئت رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری صورت بگیرد. در صورت تصویب این پیشنهاد، این حکم شامل رسیدگی به پرونده تخلفات اداری قبلی (قبل از تصدی پست مدیرکلی و بالاتر یا همتراز آن) اشخاص یادشده در دستگاه های اجرایی نیز می شود.
توبیخ مدیران یک بانک دولتی به خاطر دور زدن دستورات در حالی که بر اساس بخشنامه سال های گذشته رییس جمهور، مقرر شده بود اختلافات دستگاه های دولتی در زمینه های مختلف تنها به واسطه معاونت حقوقی رییس جمهور بررسی و حل شود، پس از بروز اختلاف بین یک وزارتخانه اقتصادی با یک بانک دولتی، این بانک موضوع را از طریق دستگاه قضایی پیگیری و از مسئولان وزارتخانه مذکور شکایت کرده است که این موضوع باعث توبیخ مدیران ارشد این بانک شده است.
تهران امروز:
پروین احمدینژاد و همسر مرتضوی چقدر رای آوردند؟ خواهر رئیسجمهور در انتخابات شورای شهر تهران رتبه 97 کل آرای تهران را به دست آورد. رتبه 97 پروین احمدینژاد در انتخابات چهارمین دوره شورای شهر درحالی است که او در دوره سوم شورای شهر تهران 249549 رای آورد و نفر هشتم فهرست 15نفره شورای شهر پایتخت شد. همچنین نام هما فلاحتفتی تا حضور سعید مرتضوی در تامیناجتماعی رسانهای نشده بود. اما انتصاب او به سمت مدیرکلی آموزش و پژوهش سازمان تامیناجتماعی حواشی رسانهای مختلفی به همراه داشت که باعث چهره شدنش شد. هرچند که پس از آن گفته شد خانم تفتی پیش از این در تامیناجتماعی هم سمتهایی داشته است.
انتخابات، شکست خوردهای نداشت محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات در دیدار با جمعی از آذری زبانهای مقیم تهران، اظهار داشت: ما فعالیتهایمان را از فضایی شروع کردیم که نا امیدی مطلق بود و الان خوشحالیم که در چنین فضایی هستیم. معاون اول دولت اصلاحات به انتخابات سال 88 اشاره و تصریح کرد: در انتخابات سال 88 بازی باخت-باخت بود. بنابراین عقل سلیم به ما میگفت که نباید در این انتخابات وارد بازی شویم. با این تفکر وارد انتخابات دور یازدهم ریاستجمهوری شدیم و انتخاباتی سالم برگزار شد که به اعتقاد من شکست خوردهای در آن وجود نداشت
کشور شبیه تیم بارسلونا شده است اکبر ترکان قائممقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی، «ایران را به بارسلونایی تشبیه کرد که همه چیز دارد اما بد ارنج شده! به گزارش خبرآنلاین، اکبر ترکان در برنامه شب آفتابی شبکه 5 سیما تشبیه جالبی داشت از شرایط این روزهای ایران. او ایران را کشوری با پتانسیل بالا دانست که چند سالی را بد اداره شده و این حرفش را اینگونه توصیف کرد: «ما الان نظام مدیریتیمان مثل تیم بارسلوناست. بهترین بازیکنان را داریم اما هیچ چیزمان سر جایش نیست.
بهترین فوروارد تیم «مسی» را گذاشتیم جای توپ جمع کن، توپ جمع کن مان دارد در دفاع راست بازی میکند و دفاع راست هم رفته توی دروازه. این سردرگمی، نظم تیمی را به هم ریخته. حالا ما نیازمان این است که دوباره هر کسی را سر جایش برگردانیم. این کاری است که دولت حسن روحانی باید انجام دهد.»
پشیمانی از انحلال سازمان مدیریت غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده رشت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به موافقت مجلس با احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: این اولین گام برای رفع برخی مشکلات حوزه اقتصادی کشور است. وی افزود: سازمان مدیریت و برنامهریزی به صورت غیرکارشناسی منحل شده بود و قطعا احیای آن میتواند در رفع مشکلات حوزه اقتصادی کارساز باشد. عضو کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: این اولین گام دولت به مجلس برای رفع مشکلات اقتصادی است.جعفرزاده ایمنآبادی در ادامه اظهار داشت: البته بنده شنیدم که آقای احمدینژاد نیز از انحلال این سازمان ابراز پشیمانی کرده و در صدد احیای آن بوده است.
اگر اصولگرایان وحدت میکردند حتما نتیجه دیگری رقم میخورد سردار اسماعیل کوثری نماینده اصولگرای مجلس و از منتقدان و مخالفان اصلاحطلبان در گفت وگو با عصر ایران میگوید: مشارکت بالای انتخابات به دلیل تاکید مقام معظم رهبری پیشبینی میشد اما کسی تصور نمیکرد آقای روحانی در مرحله اول با این تعداد رای بتوانند به عنوان رئیسجمهوری انتخاب شوند. در واقع همه منتظر رقابت قالیباف و روحانی در مرحله دوم انتخابات بودند. البته رای بالای 18 میلیونی تصمیم مردم است و به همین دلیل همه باید به آن احترام بگذارند. البته باید گفت که به کار بردن واژه «غیرمنتظره» برای تصمیم مردم کار غلطی است. نظرسنجیهای پیش از انتخابات هم با نتیجه به دست آمده مغایر بود.
کوثری در این باره که پیروزی روحانی را مرهون حمایت خاتمی و هاشمی میدانند گفت: بالاخره هر کسی یک تحلیلی دارد. اعتقاد من اما این است که این دو چهره تاثیر زیادی در نتیجه به دست آمده ندارند و این شخص حسن روحانی بود که مورد توجه مردم قرار گرفت.
وی همچنین افزود: اگر اصولگرایان میتوانستند وحدت کنند و به لحاظ عددی با کاندیدای حداقلی وارد انتخابات شوند، حتما نتیجه دیگری در انتخابات رقم میخورد و نتیجهای متفاوت با آنچه اعلام شد رقم میخورد. یکی از دلایل اصلی این بود که اختلافات باعث شد تا مردم به دامن زنندگان به چنین فضایی رای ندهند. مطمئن باشید اگر اصولگرایان اتحاد انتخاباتی را عملی میکردند، بخش گستردهای از مردم حتما کاندیدای اصولگرایی را برای قرار گرفتن در جایگاه ریاستجمهوری انتخاب میکردند.
به آنهایی که سعی میکنند نقش هاشمی و خاتمی را پررنگ کنند، میگویم مردم این اظهارات را قبول نمیکنند و بهتر است چنین رویکردی را ادامه ندهند. آقای روحانی بارها اعلام کرده است که اصلاحطلب نیست و در دولتش هم از چهرههایی استفاده خواهد کرد که اصولگرای اصلاحطلب و اصلاحطلبی که به مرام اصولگرایی پایبند باشند. 18 میلیون رایی که حسن روحانی را به عنوان رئیسجمهوری برگزید، محصول حضور اقشار مختلف در پای صندوقهای رای بود و به همین دلیل هیچ کس نباید به فکر مصادره آن باشد.
انتظار می رود این حوزه خاکبرداری شود سایت تابناک با انتقاد از سیاستهای فرهنگی دولت، نوشت:با قطعی شدن ریاست جمهوری حسن روحانی، یکی از مهمترین حوزههایی که به شدت تحت تأثیر قرار میگیرد، حوزه فرهنگی است؛ حوزهای که گروهی از طرفداران احمدی نژاد از وزیر اصلاحات تحویل گرفتند و در حالی که پیش از این دولتهای پیشین را به اقدامات سیاسی محکوم میکردند، تیمی مدیریتی را در حوزه فرهنگ و به ویژه سینما شکل دادند که اتفاقاً یکی از اصلیترین ضربات به اصولگرایان و دولت از ناحیه سیاستهای چنین اشخاصی وارد آمد. فرهنگ در دولت احمدی نژاد به رغم تزریق بودجههای میلیاردی، نتوانست به حداقل هدفگذاریهایش نیز دست یابد.
با انتخاب احمدینژاد به عنوان رئیس جمهور، فرصت در اختیار گرفتن سکان فرهنگ را یافتند و این حوزه را به نقطهای بردند که امروز کمتر کشتیبانی یارای رساندن ساکنانش به نقطه امن است و بسیاری از مدیران فرهنگی، اساساً علاقهای به تحویل گرفتن کرسیهای مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد را ندارند. تابناک در ادامه افزوده است: جواد شمقدری که در دولت نهم به عنوان مدیر سینمایی در سایه حضور داشت، در دولت دهم رسماً در رأس معاونت سینمایی قرار گرفت تا عملاً دوران تسویه حساب در سینمای ایران آغاز شود و خودی و غیرخودی بیش از سایر مدیران سینمایی پس از انقلاب، مرزهای مشخصی بیابد.
او در این دوران دفترچهای ارائه کرد که در واقع برنامههای محوری اش را نوشته بود و برای ارزیابی موفقیتش باید سرفصلهایش را برشمرد و درباره میزان تحققش سخن به میان آورد. در واقع به طور خاص میتوان چنین گفت که سینما در سالهای اخیر و به طور خاص طی دوره چهار سال گذشته به نقطهای رسیده که دیگر نمیتوان از شمقدری و همکارانش ـ که برخیشان به وضع بدی این حوزه را ترک کردند ـ انتظار بهبود اوضاع را داشت و تنها در این ماههای پایانی که پروژههای سینمای دولتی دوستان شمقدری سرعت گرفته، انتظار میرود پیش از پس دادن سینما به اهلش، این حوزه خاکبرداری شود و حداقل یک زمین صاف برای ساخت دوباره شاکله هنر هفتم در ایران به مدیران فرهنگی دولت بعد تحویل داده شود.
جمهوری اسلامی:
صاحب امتیاز و مدیر مسئول سایت "بازتاب امروز" آزاد شدند فؤاد صادقی و علی غزالی، صاحب امتیاز و مدیر مسئول سایت "بازتاب امروز" عصر دیروز از زندان آزاد شدند. این دو نفر مدتی قبل از انتخابات ریاست جمهوری به خاطر انتشار بعضی مطالب بازداشت شده بودند.
سفیر انگلیس:نباید در مورد انتخاب دکتر روحانی خوش بین بود محافل سیاسی انگلیس، انتخاب دکتر حسن روحانی به ریاست جمهوری را با نگاهی تردیدآمیز تحلیل میکنند. دالتون، سفیر انگلیس در ایران با صراحت نسبت به این رویداد اظهار بدبینی کرده است. وی در مصاحبهای به همین مناسبت گفت: "نباید در مورد انتخاب دکتر روحانی خوش بین بود."
اظهار نظر مریم رجوی درباره انتخاب روحانی سرکرده منافقین هم نگرانی خود از انتخاب دکتر روحانی به ریاست جمهوری را ابراز نمود. مریم رجوی، که اکنون در رأس گروهک تروریستی منافقین قرار دارد گفته است: "با رئیسجمهور شدن آقای روحانی هیچ تغییری در ایران پدید نخواهد آمد." منافقین، خواستار تحریم انتخابات 24 خرداد شده بودند و در روز انتخابات، تظاهراتی علیه روحانیت در شهرهای اروپا از جمله در لندن برپا کردند. حضور پرشور و شعور مردم در انتخابات ریاست جمهوری 24 خرداد، سیلی محکمی به صورت عناصر ضدانقلاب و منافقین که خواستار عدم شرکت مردم در انتخابات شده بودند نیز بود.