کاظم اولیای در گفت وگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص جوایز ویژه رئیس جمهور به اعضای تیم ملی فوتبال کشورمان گفت: فدراسیون فوتبال سالها است که قرار است تحت عنوان NGO فعالیت کند اما نه تنها این موضوع عملی نشد بلکه دولتیها نیز تلاش کردند تا نیروهای خود را برای اداره آنها وارد کنند.
وی در ادامه افزود: پس از پیروزی تیم ملی کشورمان مردم بهصورت خودجوش در خیابانها بدون هیچ هزینهای به جشن و پایکوبی پرداختند اما زمانی که دولتیها وارد قضیه شدند بدون توجه به منابع مالی جشنی را در ورزشگاه آزادی برگزار کردند.
مدیرعامل سابق باشگاه پاس تصریح کرد: در این جشن تنها ده تا 15 هزار نفر شرکت کردند و در روز روشن به آتشبازی پرداختند و در شرایطی که عصر آن روز قرار بود تیم ملی با رئیس جمهور دیدار داشته باشد معاون اول وی برای اهدای پرچم به ملیپوشان در آنجا حاضر شد.
وی به موضعگیری وزارت ورزش در مقابل کفاشیان و فوتبال اشاره کرد و گفت: پس از انتخاب کفاشیان بهعنوان رئیس فدراسیون فوتبال همه موضعگیریهای وزارت ورزش را دیدند و این وزارتخانه به قول معروف آب را بر روی فوتبال بست.
اولایی تصریح کرد: در مورد اهدای جوایز نیز همین مسیر طی شد؛ دادن هدیه و تقدیر از عملکرد ملیپوشان امری لازم و ضروری است اما دادن تعهدات خارج از قانون راههای برون رفت از قانون را به قاعده تبدیل میکند.
وی یادآور شد: سالهای سال بحث گمرکات مطرح بود ولی برخی از معافیتها استفاده میکردند و این مسئله به مذاق مردم خوشایند نبود و در زمانی هم که دولت اصرار داشت باید همه واردات از مجاری قانونی باشد شاهد یک برخورد دوگانه و استثنا قائلشدنها بودیم.
مدیرعامل سابق باشگاه پاس به مشکلات فرهنگی در ادامه اینگونه هدیه دادنها اشاره کرد و گفت: باید در آینده شاهد تردد خودروهای گرانقیمت و عجیب و غریب بازیکنان در سطح شهر باشیم که این مسئله مطمئنا توجه جوانان را جلب میکند و سبب حسرت آنها میشود و در واقع ما دوگانگی فرهنگی ایجاد کرد.
وی در ادامه افزود: باید این جوایز در اختیار فدراسیون قرار میگرفت تا بهصورت عاقلانه و منطقی توزیع میشد و باعث اشاعه فرهنگ و توسعه ورزش میشد و در واقع از این مبلغ در مسیر صحیح استفاده میشد؛ درست است که باید برای فوتبال بیش از این هزینه کرد اما باید به یاد داشته باشیم که این هزینهها باید منطقی باشد.
اولیایی از صرف هزینهها در رأس هرم فوتبال انتقاد کرد و گفت: متأسفانه ما هزینههای زیادی را صرف راس هرم فوتبال میکنیم ولی قاعده آن از این امکانات بیبهره است؛ این مسئله در باشگاهداری و تیمهای لیگ برتری به وضوح دیده میشود.
وی تصریح کرد: خودرو هدیه دادن به ورزشکاران در واقع فرهنگ لوکسگرایی و اشرافیگری را در جامعه گسترش میدهد و اعتقاد دارم با یک سفر مکه وحج عمره می توانستیم خانواده ورزشکاران را نیز دراین موفقیت سهیم بدانیم و نقش مادران و همسران آنها را نیز پررنگ کنیم و در واقع خانوادههای آنان را نیز به سوی امور معنوی سوق دهیم.