یک فعال دانشجویی گفت: رویکرد فعالانه نسبت به قضیه سوریه باید در اولویت های وزیر امور خارجه دولت یازدهم باشد تا بتوانیم محور مقاومت را با ...
مصطفی حضوری، فعال دانشجویی در گفتوگو خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به تشریح معنای دولت فراجناحی پرداخت وگفت: دولت فراجناحی در ظاهر به معنای استفاده از همه افراد کارآمد نظام فارغ از وابستگی آنان به گروه ها و جریان های سیاسی است که این امر در ابتدای امر خوب است.
وی ادامه داد: هرچند به این نکات نیز باید توجه کرد که در دولت فراجناحی باید از افرادی استفاده شود که دلسوز و دغدغهمند باشند، دارای تجربه مدیریتی باشند و در حوزه خود متخصص باشند و به طور کلی باید آن فرد بتواند کشور را در مسیر گفتمان پیشرفت و عدالت به پیش ببرند و درک درستی از چشم اندازهای جمهوری اسلامی ایران داشته باشند که در این صورت اگر فردی تمام ویژگی های بالا را دارا باشد فارغ از اینکه عضو جناح یا گروه سیاسی خاصی می تواند در آن حوزه مشغول به کار شود.
وی با بیان آنکه عدم توجه به ویژگی های دولت فراجناحی این امر تنها به یک شعار تبدیل می شود اظهار داشت: با گفتن دولت فراجناحی مشکل کشور حل نمی شود بنابراین باید توجه کنیم که از قوی ترین افراد در گروه های سیاسی استفاده کنیم تا بتوانیم با سرعتی چند برابر سرعت فعلی کشور را در مسیر پیشرفت به پیش ببریم.
حضوری در ارزیابی ویژگی یک وزیر امور خارجه پرداخت و گفت: متاسفانه در مناظرات اخیر شاهد هجمه سنگینی به سیاست های وزارت امور خارجه کشورمان بودیم که باید در این زمینه بگوییم جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه تعامل با کشورهای مختلف را رد نکرده است و همیشه طرفدار تعامل سازنده با سایر کشورهای دیگر بوده است.
وی با اشاره به تاثیر کشور ایران در وحدت بخشی به کشورهای اسلامی گفت: شرایط کنونی ایجاب می کند که نظام جمهوری اسلامی نقش جدیای را در زمینه بیداری اسلامی ایجاد همگرایی کانونی در جمهوری اسلامی برای وحدت کشورهای اسلامی و مقابله با هجمه کشورهای غرب بر علیه مستضعفین جهان ایفا کند تا بتوانیم همان گونه که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید دارند جبهه ای را تشکیل دهیم که از تمام مسلمانان جهان و مستضعفین عالم حمایت کنیم.
حضوری به تحولات اخیر منطقه اشاره کرد و گفت: رویکرد فعالانه نسبت به قضیه سوریه باید در اولویت های وزیر امور خارجه دولت یازدهم باشد تا بتوانیم محور مقاومت را با قدرت دو چندان تقویت کنیم.
این فعال دانشجویی با بیان آنکه دیپلماسی فعال کشورمان می تواند در حوزه های اقتصادی نیز تاثیرگذار باشد خاطر نشان کرد: هر چند امور اقتصادی کشورمان به تحریم ها و مباحث هسته ای گره خورده است اما هوشمندی وزیر امور خارجه می تواند این فشار را کم کند و این امر می تواند تاثیر عمده ای در کاهش مشکلات اقتصادی داشته باشد.
وی به جایگاه بالای کشور ایران اشاره کرد و اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی ایران با تلاش مسئولان کشورمان در زمینه هستهای در جایگاه خوبی قرار دارد که این امر باید در دولت آتی نیز به خوبی پیگیری شود.
حضوری در ارزیابی تقابل گفتمان مقاومت و گفتمان سازش در انتخابات اخیر گفت: مردم در این انتخابات به گفتمان انقلاب اسلامی رای دادند و همواره در این سی و چند سال به دنبال تحقق آرمان های انقلاب اسلامی بودند بنابراین هر تیمی که بر سر کار می آید باید در درجه اول به تحقق گفتمان انقلاب اسلامی بپردازد که مقاومت نیز یکی از اصول اصلی آن است.
این فعال دانشجویی در پایان با بیان آنکه وزیر امور خارجه باید به سه اصل حکمت، مصلحت و عزت توجه کند خاطر نشان کرد: هنر وزیر امور خارجه در فضای دیپلماسی آن است که بتواند با شعار اعتدال گام های مثبتی را که مورد نظر رهبر و مردم است تقویت کرده هر چند که باید مواظب باشیم به اسم اعتدال دچار افراط نشویم و امیدوارم حرکت عزتمندانهای که جمهوری اسلامی تاکنون طی کرده است در بحث سیاست خارجی نیز ادامه یابد.