بیمهها با یاری نکردن وزارت بهداشت تا کنون مانع آغاز اجرای طرح پزشک خانواده در پایتخت شدهاند.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، وزارت بهداشت در روزهای پایانی دولت دهم شتاب خود را در اجرای طرح پزشک خانواده بیشتر کرده است، دستور آغاز ثبت نام پزشکان عمومی برای اجرای این طرح در پایتخت را اول هفته جاری از بیان محمدحسن طریقت منفرد، وزیر بهداشت شنیدیم؛ به گفته وی با توجه به وجود زیرساخت ها و امکاناتی که در تهران وجود دارد، مشکلی بابت اجرای این برنامه در پایتخت نداریم!
معاون بهداشت: بیمه ها برای همکاری پزشک خانواده متقاعد شدند
علاوه بر این فاطمه رخشانی، معاون بهداشت که معتقد است پزشک خانواده شکست نخورده و دولت موظف به اجرای آن است، درباره همکاری بیمه ها در اجرای پزشک خانواده گفته است: بیمه ها بسیار خوب در اجرای این طرح با ما همکاری می کنند و در این باره هیچ مشکلی وجود ندارد و کسی درباره ساختار پیشینه ای که وجود داشته است، مخالفتی ندارد.
رخشانی معتقد است اجرای این طرح در پایتخت در مقایسه با استان های دیگر متفاوت است و می گوید: اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران در زمینه ارائه خدمات از سطح بسیار بالایی برخوردار است، مردم پذیرش بهتری برای اجرای این طرح دارند و همچنین جمعیت بالای این استان باعث می شود که ما احتیاط بیشتری برای اجرای این طرح داشته باشیم تا بتوانیم برای ادامه آن با اطمینان بیشتری پیش برویم.
وی گفته است: مشکلات بزرگتر اجرای طرح خانواده را پشت سر گذاشته ایم، بنابراین درباره اجرایی شدن یا نشدن آن مشکلی وجود ندارد؛ زیرا این طرح باید در تمام استان ها اجرا شود.
معاون بهداشت لازمه اجرای این طرح در تهران را برآورده شدن میزان بودجه لازم دانسته است.
مدیرکل درمان تأمین اجتماعی تهران: مصوبه اجرای پزشک خانواده به تأمین اجتماعی ارسال نشده است
این در حالی است که علی جمالیان، مدیرکل درمان تأمین اجتماعی تهران درباره اجرای طرح پزشک خانواده در مراکز درمانی تأمین اجتماعی به خبرنگار فارس گفته است: هنوز وزارت بهداشت مصوبهای مبنی بر چگونگی اجرای پزشک خانواده در استان تهران به سازمان تأمین اجتماعی و ادارههای کل تأمین اجتماعی ارسال نکرده است.
وی از جزئیات طرح جدید پزشک خانواده در استان تهران اظهار بی اطلاعی کرده و گفته است: سازمان تأمین اجتماعی به طرح پزشک خانواده بودجهای اختصاص نداده است، در طرح پزشک خانواده سابق سازمان 20 میلیارد تومان به این طرح اختصاص داد که با توقف این طرح بودجه آن نیز به دیگر قسمتها تزریق شد.
مسئول برنامه پزشک خانواده: نبود اعتبارات، دلیل اصلی نارضایتی سازمان های بیمه گر
مسعود صالحی، مسئول طرح پزشک خانواده در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران نارضایتی بیمه ها از اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران را نبود اعتبارات کافی دانسته و گفته است: این سازمان ها حدود 8، 9 ماه به مراکز طرف قرارداد خود بدهکار هستند و با اختصاص بودجه باید بدهی های خود را بدهند.
وی گفته است: با این اوضاع، اعتباری برای پرداخت حقوق پزشکان خانواده باقی نمی ماند، ما برای حل این مشکل در حال برگزاری جلساتی هستیم تا هر کدام از سازمان های دخیل در برنامه پزشک خانواده بخشی از هزینه ها را تقبل کنند تا بتوانیم این برنامه را که یک وظیفه قانونی است، اجرا کنیم.
صالحی در پاسخ به این سوال که قرار بود زمانی برنامه پزشک خانواده در تهران آغاز شود که برنامه جدید پزشک خانواده در استان هایی که در حال اجرا است، اجرا گردد و بعد از چند ماه اجرا شدن نقاط ضعف و مشکلات آن با بحث کارشناسی برطرف و نسخه اصلاح شده در تهران آغاز شود، گفته است: ما نمی توانیم دو سال صبر کنیم تا مشکلات اجرایی این برنامه را ببینیم بعد آن را در استان های دیگر آغاز کنیم؛ چرا که زمان نداریم، بنابراین این برنامه را در کل کشور اجرا می کنیم و با روند حرکت آن مشکلات آن برطرف کنیم.
بی اطلاعی مجلس از اجرای پزشک خانواده در تهران
محمدحسین قربانی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد آغاز اجرای طرح پزشک خانواده در تهران اظهار کرده است: سهشنبه هفته گذشته قرار بود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش جامعی را در این باره به کمیسیون ارائه دهد، اما متاسفانه هیچ گزارشی دریافت نشد که بعد از درخواست نمایندگان برای ارائه گزارش قرار شد بعد از تعطیلی صحن مجلس این مهم به کمیسیون ارائه شود.
وی در مورد آغاز اجرای طرح پزشک خانواده در تهران، یکی از شرایط اجرای طرح پزشک خانواده را تجمیع بیمهها دانسته و گفته است: در حال حاضر این اقدام هنوز عملیاتی نشده است؛ ما هنوز از قانون عقب هستیم؛ چرا که در ابتدا قرار بود بیمه سلامت برای همه ایرانیان یکسان باشد و همه مردم از خدمات بیمهای برخوردار شوند، اما متاسفانه این مهم شکل اجرایی به خود نگرفته است.
قربانی همچنین گفته است: در ابتدا قرار بود همه بیمهها با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قراردادی امضا کنند و در آن قرارداد متعهد شوند تا پرداختیها از سوی بیمه دقیق و درست انجام گیرد، اما این کار نیز انجام نگرفت.
رستمیان انجام کارهای کارشناسی بیشتری برای اجرای طرح پزشک خانواده و تامین مالی طرح پزشک خانواده را مهمترین رکن اجرای این طرح در پایتخت دانسته است.
طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع تا کنون در استان های فارس، مازندران، یزد، قزوین، اردبیل، خوزستان، خراسان و آذربایجان های شرقی و غربی اجرا شده است.