معاون بهداشت وزارت بهداشت ارتقای سلامت را منوط به نهادینه کردن پیشگیری از بیماریها در جامعه دانست.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، فاطمه رخشانی در مراسم رونمایی از اسناد مرتبط با سلامت که در صبح امروز ساختمان معاونت بهداشت وزارت بهداشت برگزار شد گفت: افزایش تعداد بیمارستان ها و تجهیزات پزشکی نشانه ارتقای سلامت نیست، بلکه باید با نهادینه کردن پیشگیری از بمیاری ها سلامت را در جامعه ارتقا دهیم.
وی درباره شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: این شورا یکی از تشکیلات اساسی است که رئیس جمهور رئیس آن و نه وزیر عضو آن هستند، این شورا از سال 85 مصوب شده و که دارای 97 مصوبه است اما تاکنون تعدادی از این مصوبات تصویب نشده است.
معاون بهداشت افزود: داشتن کمیسیون بهداشت و درمان یک فضای قوی برای وزارت بهداشت و تصویب کننده سلامت در جامعه به وجود آورده است.
رخشانی تصریح کرد: آخرین مصوبات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در این شورا شامل: سند ملی ارتقای سلامت، سند پیوست سلامت، سند فعالیت ملی در راستای ارتقای سلامت، سند ملی و رشد همه جانبه دوران کودکی و سند ملی پیشگیری، درمان و کاهش آسیب و بازدرمانی است.
وی با اشاره به اهمیت سند ملی گفت: این سند را با نگاه کاهش بیماری های غیرواگیر تصویب کرده ایم به دلیل اینکه در تحقیقاتی که هر دو سال در کشور انجام می شود 60 درصد جامعه ما فعالیت بدنی لازم را ندارند و 80 درصد مردم سبزی و میوه کافی را مصرف نمی کنند تحقیقات در طی سال های مختلف نشان می دهد که این آمار تفاوت چندانی با هم ندارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره مصرف و پیشگیری از الکل در کشور گفت: الکل در جامعه اسلامی ما یک تابو است و از مواردی به شمار می آید که به زحمت می توانیم به این مسئله ورود پیدا کنیم از جمله این موارد این است که آیا الکل در جامعه مصرف می شود یا خیر؟!
رخشانی افزود: رسیدگی به مصرف الکل جزو وظایف وزارت کشور است که همکاری دستگاه های مرتبط این کار را آغاز کرده و اطلاع رسانی آن در اولویت های ما قرار دارد.
وی در ادامه درباره مصوبات سند ملی وزارت بهداشت گفت: در وزارت بهداشت پیگیر قوانین مصوب نبوده ایم لذا دیگر کارهایی که به خصوص باید در دولت یازدهم انجام شود آشنا کردن مسئولان با ابزار ارتقای سلامت است و وزارت بهداشت باید بداند که به تنهایی نمی تواند وظیفه خود را انجام دهد و در سایه همکاری با ارگان های دیگر موفق عمل خواهد کرد.
وی یادآور شد: 75 درصد وظیفه معاون وزارت بهداشت در ارتباط با سایر ارگان ها و کنترل کارهایی است که سلامت جامعه را به خطر می اندازد.
معاون بهداشت با تاکید به مراقبت های اولیه بهداشتی گفت: این طرح جزو اصل اول بسته خدماتی پزشک خانواده تعریف شده است.
رخشانی به هشتمین کنفرانس جهانی ارتقای سلامت که در روزهای 20 تا 24 خرداد 92 در هلسینکی – فنلاند برگزار شد اشاره کرد و گفت: در این کنفرانس به موضوع مراقبت های اولیه بهداشت پرداخته می شد.