کامران باقری لنکرانی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در یاسوج، با اشاره به وظایف وزارت بهداشت دولت جدید در امر سلامت بیان داشت: در نظام سلامت کشور بعد از دستاوردهای در خور توجهی که در طول 35 سال گذشته داشتیم و آثارش در بهبود شاخص های مختلف بهداشتی نمایان است، این ظرفیت در کشور بوجود آمده تا نظام سلامت تحول اساسی پیدا کند.
وی افزود: این تحول اساسی باید در موضوع مهم عدالت در سلامت و اقتصاد سلامت باشد و موضوع بار مضاعفی را که هزینه های سلامت به خانواده ها، بخصوص خانواده های ضعیف تحمیل می کند، یک بار برای همیشه حل شود و بتوانیم آرامش و اطمینانی را در اقشار مختلف مردم ایجاد کنیم که همان گونه که رهبر انقلاب سال ها پیش فرمودند مردم غیر از رنج بیماری رنج دیگری را متحمل نشوند تا بیماری برایشان آزار دهنده نباشد.
لنکرانی ادامه داد: این کار در شرایط حال حاضر با توجه به تعداد قابل توجه پزشک، متخصص، پرستار و نیروهای نظام سلامت و زیرساخت هایی که به صورت خانه های بهداشت و مراکز بهداشتی – درمانی و بیمارستان ها در کشور بوجود آمده، شدنی تر از گذشته است و می شود به عنوان یک وظیفه مهم در این جهت حرکت نمود و کاری کرد که تفاوت ها بین اقشار مختلف مردم کم شود.
وزیر بهداشت دولت نهم اظهار داشت: برای این منظور و اینکه این اصلاحات اساسی به ثمر برسد، باید ساختار جدیدی هم در نظام سلامت تعریف شود.
وی با اشاره به ساختار جدید نظام سلامت بیان داشت: شروع این بازنگری در ساختار، با تجمیع بیمه های درمانی در قالب برنامه توسعه پنجم کلید خورده است، اما اینکه این کار انجام شود و همچنین ارتباط آن با وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه تعریف گردد و ارتباطش با منابع تامین کننده مالی روشن باشد، یکی از وظایف مهم دولت یازدهم بوده و نیازمند آن است که یک ساختار کارآمد و پاسخگویی بوجود بیاید.
لنکرانی با اشاره به احتیاج به اقدامات فوری در امر سلامت و بهداشت گفت: با توجه به اینکه دارو یکی از ارکان مهم درمان است و باید به آن توجه کرد، یکی از فوری ترین این اقدامات بحث دارو و دسترسی به آن است.
وزیر بهداشت دولت نهم روش های جدید پیشگیری و روزآمد کردن واکسیناسیون را از اقدامات فوری دیگر در بحث سلامت دانست و گفت: در حال حاضر برنامه واکسیناسیون کشور یک برنامه قدیمی است و اکنون در شرایطی هستیم که زیرساخت اصلاح آن را داریم و می توانیم برنامه روزآمدی در این زمینه داشته باشیم.
وی به لزوم تجدید ساختار نظام سلامت در ستاد و محیط اشاره کرد و گفت: علاوه بر تجدید ساختار در ستاد، به تجدید ساختار در محیط نیاز است، برای اینکه هم بتوانیم از توان بخش خصوص استفاده بهتری بکنیم و هم نسبت به نیازهای جدید سلامت پاسخگویی بهتری داشته باشیم.
لنکرانی گفت: جمعیت ما رو به سالمندی است و میانگین سنی برخی از شهرستان های کشور به دلیل مهاجرت، بشدت بالا رفته است که اینها کانون های بالقوه ای برای بیماری ها هستند، بنابراین با نگاه درمانی صرف نمی شود به بیماری های غیرواگیر پرداخت، بلکه باید پیشگیری را مد نظر قرار داد.