به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، رییس پلیس فضای تولید و تبادل نیروی انتظامی با تاکید بر تعامل تنگاتنگ این پلیس با پلیس سایبری کشورهای دیگر، گفت: امنیت در فضای مجازی بدون تعامل و همکاری پلیس سایبری سایر کشورها بهوجود نمیآید.
سردار سیدکمال هادیانفر درباره برخورد با جرایم مشهود در فضای سایبر گفت: پلیس فتا به دنبال این است تا از طریق ساز و کارهای قانونی، اختیارات این پلیس در مورد برخورد با جرایم مشهود در فضای سایبر را روشن و شفافتر کند تا ضمن صیانت از اسرار، اموال مردم و منافع ملّی از بروز خسارتهای جبرانناپذیر در فضای مجازی جلوگیری کند.
هادیانفر افزود: امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته و صاحب سبک در فضای مجازی با گسترش خسارتهای ایجاد شده برای کاربران و به تبع آن، شکایتهای آنان از انواع جرایم فضای سایبری مجازات های منطبق با آن جرایم نیز تدوین و تصویب شده است.
وی، تأمین امنیت فضای سایبری کشور و حمایت از کاربران و نیز ایجاد آرامش و آسایش خاطر آحاد شهروندان را از اهداف تشکیل پلیس فتا عنوان کرد و افزود: این پلیس در پی آن است اختیارات قانونی در برخورد با جرایم مشهود در فضای سایبر به صورت واضح و روشن توسط قانونگذار مشخص شود تا خلاءهای قانونی موجود در قانون جرایم رایانهای کشور برطرف شود.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا با اشاره به ارتباط میان امنیت فضای سایبر و همکاری های بینالمللی سایبری، گفت: پلیس سایبری ایران معتقد است امنیت در فضای مجازی زمانی محقق می شود که همه کشورها فارغ از هرگونه اختلاف سیاسی برای تأمین امنیت این فضا تعامل و همکاری کنند.
وی تصریحکرد: احقاق حق شهروندان در برابر تعرض مجرمان فضای مجازی از وظایف ذاتی پلیس فتا به شمار میآید، در همین راستا یکپارچگی مسائل این فضا و مرز ناپذیری آن، موجب وابستگی عمیق امنیت سایبری کشورها به یکدیگر میشود، به گونهای که عقبماندگی پلیس بعضی کشورها باعث میشود که امنیت سایبری سایرین با هر توان و قدرتی به خطر بیافتد و مجرمان کشورهای عقب افتاده، تهدیدی برای سایرین است.
هادیانفرادامهداد: در همین راستا پلیس فتا ناجا در ملاقاتهای رسمی برای کمک به تأمین آموزش پلیس سایبری کشورهای همسایه اعلام آمادگی کرده است. رییس پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه این پلیس همواره آماده همکاری و تعامل بینالمللی برای پیجویی جرایم سایبری با سایر کشورها است، گفت: تاکنون چندین کشور درخصوص پیجویی جرایم و مجرمان سایبری خود از پلیس سایبری جمهوری اسلامی ایران درخواستهایی داشتهاند که بیش از 95 درصد آن کشف و اطلاعرسانی شده است.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران قربانی تروریسم سایبری است و با هرگونه حمله در این فضا - حمله سایبری- مخالف است. بنابراین پلیس فتا ناجا با اینگونه حملات مقابله خواهد کرد. هادیانفر خاطرنشان کرد: مسئولان کشورمان به منظور جلوگیری از هر نوع سوءاستفاده از زیرساخت های سایبری کشور (حملات باتنتی) درصدد اعمال اقدامات اساسی برای بالابردن امنیت زیرساختهای کشور هستند.