به گزارش گروه باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو»، دستگاه استحصال عرقیات و اسانسهای گیاهی با استفاده از چرخه بسته هوا و بدون استفاده از آب توسط محقق کاشانی، مسئول گروه تخصصی ماشینآلات کشاورزی انجمن گیاهان دارویی کاشان اختراع شد.
سید الیاس رزاقی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تحقیقات اولیهای برای ساخت دستگاه اسانسگیری از سال 88 آغاز شده و نخستین مرحله آزمایش این دستگاه در خردادماه امسال با همکاری پردیس آموزش جهاد کشاورزی کاشان انجام شده است.
وی کاهش مصرف انرژی، تغییر دمای اسانسگیری، افزایش کیفیت اسانس، قابل حمل بودن سیستم اسانسگیری را از مزایای این روش برشمرد.
مسئول گروه تخصصی ماشینآلات کشاورزی انجمن گیاهان دارویی کاشان بیان داشت: دو طرح متمایز سیستم گرمایش (سوختهای فسیلی و برق) نیز در این روش موجود و قابل استفاده است.
رزاقی تصریح کرد: این طرح با روشهای معمول اسانسگیری سنتی-صنعتی به طور کامل متفاوت بوده و امکان اسانسگیری در بازه دمایی متغیر را امکانپذیر میسازد.
رزاقی با اشاره به ثبت رسیدن این دستگاه عنوان کرد: جنس این دستگاه از استیل است و در حال حاضر این دستگاه برای نخستین بار در کاشان اجرا شده و روش ابداعی آن منحصر به فرد است.
وی متذکر شد: در ابتدا گیاهان تازه داخل دستگاه قرار گرفته و دستگاه به کار میافتد و با رطوبت مورد نظر در گیاه در پایان فرآیند و مدت زمان اسانسگیری تعیین میشود و زمان پخت و فرآوری آن نیز بستگی به نوع گیاه و دمای فرآورده دارد.