به گزارش گروه باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو»، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از طراحی و ساخت دستگاه شبیه ساز هضم مواد خوراکی توسط شرکت دانش بنیان گل پونه صفاهان، مستقر در این شهرک خبر داد.
محمود شیخ زین الدین با بیان اینکه دستگاه شبیه ساز هضم مواد خوراکی با استفاده از امکانات داخلی طراحی و ساخته شده است، اظهار کرد: این دستگاه با شماره 51199 در اداره کل ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی ایران به ثبت رسیده است.
وی افزود: دستگاه شبیه ساز هضم برای تعیین قابلیت هضم مواد خوراکی در معده و روده باریک انسان و حیوانات پستاندار تک معدهای و همچنین برای تعیین قابلیت هضم در بخش شکمبه و بخشهای پس از شکمبهای لوله گوارش نشخوارکنندگان کاربرد دارد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اینکه نمونهها ابتدا در کیسههای مخصوص با قطر سوراخهای 30 میکرومتر بستهبندی شده و در هر جار(محفظه دو لیتری شیشهای)، تعداد 25 کیسه قرار داده میشود، ادامه داد: حدود یک لیتر محلول هضم کننده حاوی آنزیمهای معدهای یا پانکراس (لوزالمعده) نیز داخل هر جار ریخته شده و در دمای 38 درجه سانتی گراد، انکوباسیون نمونهها صورت میگیرد.
شیخ زینالدین در مورد ویژگیهای این دستگاه یادآور شد: کارآمدی و دقت بسیار زیاد دستگاه برای تعیین قابلیت هضم مواد خوراکی در دستگاه گوارش، امکان اندازهگیری قابلیت هضم تعداد یک صد نمونه در هر نوبت، کاهش هزینه آزمایشهای هضمی در مقایسه با روشهای درون تنی (in vivo) از ویژگیهای این دستگاه است.
وی ادامه داد: افزایش دقت آزمایش و تکرارپذیری نتایج به دلیل حذف اثرات فردی و ذاتی و قیمت بسیار مناسب دستگاه (10 برابر کمتر از نمونه مشابه خارجی) از دیگر ویژگیهای این دستگاه است.