به گزارش باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو»، محققان شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان نسل جدیدی از سیستم زلال ساز برای تصفیه پساب معادن شن و ماسه عرضه کردند که راندمان بالایی در تصفیه پساب این نوع معادن دارد.
مهدی خسروی، مجری طرح نسل جدید سیستم تصفیه پساب معادن شن و ماسه با اشاره به کاربردهای فراوان شن و ماسه در عرصههای مختلف، گفت: تهیه بتن که کاربرد روزافزون آن در عمران و آبادانی مناطق بسیار آشکار است، راهسازی و ساخت بزرگراهها و صنایع از قبیل موزاییک سازی و شیشه سازی نمونههایی از موارد مصرف شن و ماسه به شمار میروند که ضرورت استفاده از این منابع را اجتناب ناپذیر کرده است.
وی در عین حال آب را از ضروریترین عوامل توسعه جوامع انسانی دانست و اظهار داشت: ایران از جمله کشورهایی است که تامین آب برای مصارف مختلف را از دغدغههای مهم در راستای توسعه پایدار مد نظر دارد.
خسروی تصریح کرد: این واقعیت سبب شده است تا امروزه با کاهش روز افزون سرانه آب تجدید شونده مواجه شویم، از این رو با پیشرفت صنایع نیاز بیشتر به آب و منابع پایدار آب احساس میشود.
وی ادامه داد: مطابق اصل پنجاهم قانون اساسی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی شده و فعالیتهایی که با آلودگی و تخریب محیط زیست ملازمه پیدا کند، ممنوع است لذا برنامه ریزی برای بهره برداری و بازیافت فاضلاب و پسابها یکی از موضوعات مرتبط با اصل پنجاهم قانون اساسی به شمار میرود.
مجری طرح از اجرای تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: با همکاری شهرداری شهرستان دلیجان بر روی نسل جدید سیستمهای تصفیه پساب معادن شن و ماسه در قالب پروژه تحقیقاتی موفق به ساخت سیستم نوین تصفیه پساب معادن شن و ماسه شدیم.
وی با تاکید بر اینکه این سیستم قادر به بازیافت و تصفیه پساب معادن شن و ماسه دارد، خاطر نشان کرد: در نسل جدید سیستم تصفیه پساب معادن شن و ماسه که طراحی شده دارای راندمان بالا در حذف مواد آلاینده که عموما خاک رس است، دارد.
این محقق سرعت بالای ته نشینی رسوبات را از مزایای این سیستم دانست و افزود: علاوه بر این هزینه سرمایه گذاری و بهره برداری نسبت به سیستمهای متعارف کمتر است.