به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مسعود نوریپور بر ضرورت رعایت الزامات محیط زیست توسط تمام کارگاهها تاکید کرد و گفت: وظیفه نظارتی سازمان حفاظت محیط زیست، شناسایی و پایش کانونهای آلاینده یا دارای قابلیت آلایندگی است.
وی ادامه داد: مهمترین چالش محیط زیستی کارگاههای ماسهشویی و سنگشکن، ایجاد آلودگی هوا و و انتشار گرد و غبار ناشی از آنها در حین فعالیت، نداشتن حوضچه ترسیب و ساز و کار مدیریتی درخصوص کنترل رسوبات معلق موجود در پسابهای شستشو، نبود فضای سبز کافی وفق مفاد ماده ۱۵ قانون هوای پاک و در برخی موارد، مدیریت نادرست ضایعات و پسماندهای تولیدی است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول به فعالیت حدود ۷۰ واحد ماسه شویی و سنگ شکن در این شهرستان اشاره کرد و گفت: ۵۲ واحد سنگشکن و ماسه شویی از ابتدای سال جاری تاکنون توسط تیم کارشناسی این اداره مورد بازدید و پایش وضعیت محیط زیستی قرار گرفته و برای کارگاههایی که الزامات و ضوابط محیط زیستی را به درستی اجرا نکرده بودند اخطاریههایی صادر شد.
نوریپور تصریح کرد: درصورت بی توجهی و انجام الزامات، نسبت به درج نام این واحدها در فهرست صنایع آلاینده و یا تنظیم شکوائیه قضایی اقدام خواهد شد.
وی ثبتنام و تکمیل اطلاعات کاربری توسط مدیران و مالکان کارگاههای ماسه شویی در سامانه جامع محیط زیست را از دیگر ضروریات و الزامات محیط زیست دانست و افزود: این سامانه با هدف شفافسازی، ایجاد محیط کاری ایمن، سریع و آسان و حذف مراجعات حضوری افراد حقیقی و حقوقی راهاندازی شده و پس از ثبت نام و ایجاد پروفایل تمامی اطلاعات واحدها، گزارشهای بازدید، نتایج خوداظهاری، اخطاریهها، برنامههای پایش، نقل و انتقالات پسماند و سایر درخواستهای متقاضیان از سازمان حفاظت محیط زیست در بستر این سامانه قابل مشاهده و رسیدگی قرار خواهد گرفت.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول گفت: نشست تخصصی کارگروه مقابله با آلودگی هوا اخیرا با هدف بررسی وضعیت و برنامهریزی برای مدیریت، بهبود وضعیت زیست محیطی و رفع چالشهای واحدهای سنگشکن و ماسهشویی مستقر در حوزه شهرستان به عنوان مهمترین واحدهای دارای ماهیت آلایندگی برگزار شد.