به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، جشن هشتاد سالگی دکتر رضا داوری اردکانی فیلسوف برجسته کشورمان با حضور تنی چند از علما و اندیشمندان در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد. در این جشن که به همت نه نهاد فرهنگی و علمی کشور برگزار شده بود استاد بهاءالدین خرمشاهی شاعر و مترجم، به ایراد سخنانی پرداخت و شعری در خصوص دکتر داوری را قرائت کرد.
وی با اشاره به آشنایی خود با داوری اردکانی گفت: در نشر فرزان که با محوریت استاد شایگان شکل گرفته بود و بعد ناشر سال و سپس ورشکسته شد کتابی در زمان حیات علامه جلال آشتیانی در آوردیم به نام «خرد جاودان». من مقاله ای با عنوان «تصویری از جوانی استاد آشتیانی» در آن کتاب نوشتم که برخی گفتند مگر چند سال داری که جوانی آشتیانی را دیده ای؟ حالا هم من خاطراتی از جوانی استاد داوری دارم.
خرمشاهی افزود: اداره ای در میدان بهارستان بود که من در آنجا کار می کردم و عده ای جوان آنجا بودند که استاد داوری محور بحث علمی آنها بود. من آن گوشه ها واژه می نوشتم که ببینیم درصد واژه های عربی در شعر فارسی چقدر است و معلوم شد در شعر سعدی حدود 60 درصد واژه ها عربی هستند. در آنجا من واژه نویس و ایشان کارشناس بودند.
وی در ادامه گفت: در آنجا من محضر ایشان را درک کردم سپس ایشان به دانشگاه تهران رفتند و استاد پر آوازه فلسفه شدند. مسایلی که ایشان می نوشتند دقیق و در عین حال ساده بود. کانت همیشه آرزو می کرد که آسان بنویسد ولی می گفت نمی شود.