کد خبر:۲۵۰۱۵۴
غرویان در گفت‌و‌گو با «خبرگزاری دانشجو» بیان کرد:

تقوامداری و اخلاق‌گرایی؛ رهاوردی برای روزه‌داران حقیقی

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی‌العالمیه گفت: تقوامداری و اخلاق‌گرایی، رهاوردی ماندگار برای روزه‌داران حقیقی ماه رمضان است؛ ماهی که ...

حجت الاسلام محسن غرویان در گفت‌و‌گو با خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص بهره مندی از ماه مبارک رمضان گفت: واقعاً حیف است که انسان از فرصتی که در این ضیافت عظیم الهی نصیب او می شود، بی بهره بوده و صرفاً به امساک از خوردن و آشامیدن بسنده کند.
 

وی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت های فراوان این ماه مبارک در راستای رشد معنوی و اخلاقی فرد و جامعه تاکید کرد و افزود: بی شک فلسفه اصلی روزه داری در ماه مبارک رمضان تمرین برای مهار هوای نفس به منظور تقرب به سوی خدا و دستیابی به کمال و سعادت است.


عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی‌العالمیه تقوامداری و اخلاق گرایی را رهاوردی ماندگار برای روزه داران حقیقی ماه رمضان برشمرد و گفت: یکی از برکات و دستاوردهای بسیار مهم روزه در ماه رمضان این است که روزه دار همواره سعی می کند تا خود را از دام ریا و هوای نفس رهایی دهد، لذا ریا و خودپسندی در روزه فرد مومن جایی ندارد.
 

غرویان خاطرنشان کرد: در واقع همه سختی‌های روزه داری برای این است که آدمی به مقام عبودیت نزدیک و نزدیک تر شده و بیش از پیش طعم واقعی بندگی خدای متعال را بچشد.


این استاد حوزه و دانشگاه همچنین درک بهتر احکام و فلسفه عبادات را از دیگر فواید روزه در سایه تفکر در عمق عبادات برشمرد و افزود: همین درک و تفکر عمیق است که انسان را در مسیر توبه و بازگشت به سوی معنویات کمک می کند.
 

وی با اشاره به اینکه یکی از ویژگی های بسیار ارزشمند ماه رمضان تلاش در مسیر اخلاص و بندگی واقعی است، خاطرنشان کرد: اخلاص و کار برای خدا یکی از نیازهای جدی و اساسی ما در شرایط کنونی است؛ چرا که بسیاری از مشکلات به دلیل نبودن یا ضعف در اخلاص و توکل حاصل می شود.


غرویان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش محسوس بزهکاری ها و ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی در ماه رمضان ابراز داشت: به لطف الهی در این ماه مبارک، چنان فضای معنوی و آرامش بخشی بر جامعه حکمفرما می شود که حتی افراد بزهکار و ناهنجار نیز تا حدود زیادی دست از کارهای ناشایست برمی دارند.


عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی‌العالمیه همچنین ادامه داد: آنچه مهم است این که بکوشیم این فضا و حال و هوای مبارک و معنوی در ماه رمضان را در سایر ماه های سال نیز با خودسازی و تهذیب نفس تداوم ببخشیم و بدین سان جامعه ای بهتر، سالم تر و معنوی تر داشته باشیم.


وی با اشاره به اینکه رمضان بهار قرآن است، گفت: انشاالله همه ما بتوانیم از اقیانوس بی انتهای قرآن و معارف الهی نهایت بهره را در جهت سعادت و کمال خویش ببریم و بویژه به دستورات و فرمایشات کلام وحی در ابعاد و عرصه های مختلف عمل کنیم.


این محقق و پژوهشگر برجسته در خاتمه یادآور شد: روزها و شب های ماه مبارک رمضان یکی از بهترین فرصت ها برای قرائت قرآن کریم و بویژه تدبر در آیات انسان ساز آن است که امیدواریم همه در این امر مقدس و ضروری پیشقدم باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار