کد خبر:۲۴۷۵۶۰
نظری در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

ماه رمضان؛ بهترین زمان برای تزکیه نفس / انسان مومن باید در 12 ماه سال روزه‌دار باشد

رئیس ستاد بزرگداشت دهه غدیر گفت: روزه به معنایی که می‌گویند امساک و نخوردن است که در ساعاتی از روزهای ماه رمضان باید رعایت شود، اما ...

گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ ماه مبارک رمضان ماه مهمانی خداست، اما این مهمانی با تمام مهمانی های دیگر متفاوت است. اگر در تمام مهمانی‌های دنیایی دعوت به خوردن صورت می‌گیرد، در این مهمانی، خدا مهمانان خود را به نخوردن دعوت می کند. در این زمینه گفت‌وگویی داشتیم با حجت الاسلام محمود نظری خادم الشریعه، رئیس ستاد بزرگداشت دهه غدیر که مشروح آن را پیش رو دارید.


نظری، رئیس ستاد بزرگداشت دهه غدیر با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان ماه میهمانی خداست، گفت: هر انسان عاقل و بالغی که می خواهد به یک مهمانی بزرگ برود باید مقدماتش را برای خود فراهم کند؛ خدا نیز که میزبان است قاعده مهربانیش در دنیا طنین‌انداز است و مقدمات این مهمانی بزرگ را فراهم کرده است. به فرموده آن شاعر:


به زمین سفره عام او بر این خوان یغما چه دشمن، چه دوست / چنان پهن خوان کرم گسترد که در قاف سیمرغ روزی خورد


تبلور بندگی به وسیله ماه مبارک رمضان


وی با بیان اینکه انسان دارای دو بعد مادی و معنوی است، تصریح کرد: انسان در بعد مادی خود سر سفره طبیعت روزی می‌یابد، اما بعد معنوی را که ترزیق روح است باید با ضیافت‌الله و روزه تامین کند. یعنی انسان باید تجسمی از عظمت بی نهایت الهی و مظهری از عبودیت و بندگی را به وسیله ماه مبارک رمضان متبلور کند و حاشا به کسانی که از این ماه پر فیض بهترین توشه را فراهم می‌کنند.


نظری خاطرنشان کرد: کسی که می خواهد به مهمانی برود خودش مقدمات آن را فراهم می کند. از طرف دیگر، کسی هم که مهمان دعوت می کند مقدمات آن را تامین می نماید. خداوند مقدمات این مهمانی را فراهم کرده است و بشر نیز باید در این راه تلاش کند؛ چون عقل دارد و خداوند چراغ راه را به او نشان داده و قرآن و عترت را وسیله نجات او قرار داده است.


ماه رمضان، ماه تذکر است


رئیس ستاد بزرگداشت دهه غدیر گفت: در تمام مذاهب که بنگریم اسلام بالاترین و عالی‌ترین مکتب است که هم در جهت معیشتی و هم در جهت شریعت و طریقت، زندگی انسان را تامین می کند. انسان باید بتواند در این مسیر حرکت کند و به آن قله رفیع سعادت خود برسد که رسیدن به این قله سعادت، نتیجه و هدف خلقت است.


نظری با اشاره به اینکه برتری انسان بر دیگر موجودات به دلیل مادیات دنیا نیست، یادآور شد: البته، مادیات هم موثر است؛ زیرا ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند تا ما نان و آبی درآوریم، ولی نباید این طور باشد که غفلت و فراموشی ما را در بر بگیرد. ماه مبارک رمضان، تذکر است بر کسی که صاحب عقل و شعور است، تا به انسان متذکر شود که خداوند تو را برای بندگی آفریده و در جهان طبیعت این زندگی را برای تو مقدمه قرار داده است، لذا انسان در مقدمه زندگی باید بندگی خود را تامین کند و ماه مبارک بهترین زمان تزکیه نفس است.


انسان مومن باید 12 ماه سال را روزه‌دار باشد


وی در خصوص اینکه در دین اسلام روزه تنها به معنای نخوردن نیست، ابراز داشت: انسان مومن در همه شرایط و در همه ماه ها و زمان ها باید صائم باشد، هم صائم عملی و هم صائم علمی؛ یعنی باید گوشش روزه داشته باشد تا غیبت نشنود، زبانش باید روزه باشد تا تهمت نزند، قلمش باید روزه داشته باشد تا مطلب ناحق ننویسد و ... اگر ما در ماه مبارک رمضان فقط به بستن دهان خود و چیزی نخوردن اکتفا نماییم معنای واقعی روزه متجلی نمی‌شود، بلکه باید تمام جوارح ما اعم از گوش، چشم، دست و پا، نگرش و قلم ما روزه باشد.


رئیس ستاد بزرگداشت دهه غدیر گفت: البته روزه در ماه مبارک تجلی بیشتری دارد، اما در غیر ماه مبارک هم نباید فراموش شود. انسان مومن آنچه که خدا و قرآن و اهل بیت می گویند را باید در تمام لحظات زندگی خود عملی کند؛ به این معنا انسان مومن باید در 12 ماه سال روزه‌دار باشد، اما روزه به معنای عام آن که امساک و نخوردن است باید در ساعاتی از روزهای ماه رمضان رعایت شود. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار