یک روانشناس با بیان اینکه خشم هیجان بدی نیست، گفت: هر کسی باید یاد بگیرد خشم خود را پیش بینی و پیشگیری کند.
دکتر علی اصغر اصغر نژاد در گفت و گو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، گفت: انسان ها در روابط اجتماعی خود مذاکره دوستانه دارند و هر زمان نتوانند این مذاکره را مدیریت کنند یا می جنگند یا فرار می کنند یا تسلیم می شوند و هر زمان این واکنش به جنگ منجر شود تغییرات فیزیولوژیکی: تپش قلب و گشاد شدن عروق در بدن ایجاد می شود در این حالت است که فرد آماده گریز می شود.
وی با اعتقاد به اینکه در حالت خشم واکنش فرد برانگیخته می شود، اظهار داشت: معمولا قرار نیست در زندگی اجتماعی بجنگیم، وقتی در موقعیت هایی قرار می گیریم که نه می توانیم رفاقتی صحبت کنیم، نه بجنگیم، نه فرار کنیم یا تسلیم شویم منجر به برانگیختگی ما و بروز سردرد، زخم معده، فشار خون بالا، آسم، مشکلات پوستی و جسمی دیگر می شویم.
ایجاد شدن سیکل معیوب در روابط بین فردی
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه خشم در روابط بین فردی سیکل معیوبی را ایجاد می کند، افزود: این هیجان منفی بیشترین تاثیر را در روابط بین فردی می گذارد که از اهمیت خاصی نیز برخوردار است.
اصغر نژاد گفت: خشم بد نیست و هر کسی باید یاد بگیرید این هیجان منفی خود را پیش بینی و پیشگیری کند، لذا با تمرین و یادگیری مهارت های لازم می توان این هیجان را مدیریت کرد.
راه کارهای پیشگیری از خشم
این روانشناس با بیان اینکه داشتن خشم برای دفاع و در مواقعی که به حریم فرد تجاوز می شود هیجان مثبتی به شمار می رود، یاآور شد: وقتی کسی خشمگین می شود آب بنوشد، افکار خود را منحرف کند، عضلات خود را شل کند و یا نفس عمیق بکشد.
اصغرنژاد با اشاره به نیاز بدن به غذاهای مختلف، تاثیرغذاها در کم یا زیاد شدن خشم را تایید کرد و اظهار داشت: خوردن فست فودها، غذاهای کنسروی و ادویه دار، سوسیس و کالباس برانگیختکی را در فرد زیاد و خوردن سبزیجات و لبنیات این هیجان را کم می کند.