گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛اشتغال از جمله مسائلى است که همواره ذهن انسانها، دولتها و ملتها را به خود مشغول داشته است. هر چند شغل و حرفه به ظاهر، به بعد اقتصادى - معیشتى انسانها مربوط مىشود، ولى با بعد فردى، خانوادگى، اجتماعى، سیاسى و فرهنگى آنان نیز ارتباطى تنگاتنگ دارد.
رضایت شغلی وتاثیرات فردی و اجتماعی آن
رضایتشغلى حوزهاى است که در آن دیدگاههاى روانشناختى اجتماعى، جامعهشناختى، اقتصادى، علوم سیاسى و تربیتى هر یک به سهم خود در آن سخن گفتهاند و از موضوعات با اهمیت در مدیریت منابع انسانی است که تحت عنوان نگرش شخص از شغل خود تلقی می شود.یکی از موضوعات همیشه مورد بحث، رضایتشغلى افراد و آثار این رضایت در روحیه آنها و بازدهى کارشان است.
اگر کسى به شغل خود علاقهمند باشد، خلاقیت و استعداد وى در زمینه کارىاش شکوفا خواهد شد و هرگز دچار خستگى و افسردگى نخواهد شد علاوه بر تاثیر فردی رضایت شغلی، در سطح کلان تر یعنی در جامعه وجود رضایت شغلی میتواند به معنای کارکرد صحصیح ساختار و زیر ساختارهای یک بخش باشد. در این صورت کارکرد صحیح یک مجموعه بر تمام مجموعه تاثیر میگذارد.
به عکس، اگر کسى از حرفهاش راضى نباشد، هم خودش دچار افسردگى و سرخوردگى مىشود و هم کارش بىنتیجه خواهد بود و از این رهگذر، جامعه نیز دچار آسیب خواهد شد. با وجود اهمیت رضایت شغلی و تایید اهمیت تاثیر رضایت شغلی همهی اصناف و حرفه ها، توجه به این مهم در حرفه پزشکی دارای اهمیتی قابل توجه است چرا که در صورت نبود رضایت شغلی یا حتی به حد کافی نبودن آن در پزشکان که مستقیما با حیاتی ترین نیاز انسان در تماسند اثرات نامطلوب و جبران ناپذیری در جامعه روبرو خواهیم شد .
رضایتشغلى یعنى دوست داشتن شرایط ولوازم یک شغل، شرایطىکه درآنکارانجاممىگیرد و پاداشى که براى آن دریافت مىشود. وقتى گفته مىشود که کسى از رضایتشغلى سطح بالایى برخوردار است؛ یعنى به طور کلى، شغلش را دوست مىدارد، براى آن ارزش زیادى قایل است و بهگونهاى مثبتبه آن مىنگرد و در یک کلام، از احساس خوب و مطلوبى نسبتبه آن برخوردار است.
در مقاله پیش رو تصمیم داریم میزان رضایت شغلی پزشکان مهاجر را به صورت موردی در بیمارستان بقیه الله شهرستان دیلم استان بوشهر را بررسی کنیم .
معرفی بیمارستان و شهر محروم مورد بررسی
این شهرستان دارای 20هزار نفر جمعیت است و از نظر شاخصه های محرومیت ( دوری از مرکز، کمبود امکانات و نیروی انسانی، آب و هوا...) در محروم ترین سطح ممکن یعنی3/5 قرار دارد . بیمارستان تازه تاسیس بقیه الله پس از چانه زنی های بسیار مردم در سال 1384تاسیس شده است.
این بیمارستان 18 تخته، دارای آزمایشگاه کوچک با سرویس های محدود، زایشگاه و اورژانس است که در هر شیفت آن یک پزشک عمومی و یک پزشک متخصص داخلی البته به صورت آن کال(یعنی در صورت لزوم در بیمارستان حضور پیدا می کند) مشغول به کار هستند.
در مجموع شش پزشک عمومی و دو متخصص با بیمارستان قرارداد کار دارند. پزشکان بیمارستان همگی غیربومی و جامعه اصلی مورد بررسی در این تحقیق هستند.
سوالات ما در این مقاله
این مقاله در پی پیدا کردن پاسخی برا سوالاتی به شرح زیر است:
تا چه میزان پزشکان مهاجر از شغل خود راضی هستند؟
پزشکان رضایت شغلی را چگونه تعریف می کنند؟
چه متغیر هایی برای انتخاب منطقه محروم موثر بوده است؟
آیا جنسیت و تاهل در میزان رضایت پزشکان مهاجر موثر است؟
الگوی زندگی پزشکان مهاجر تا چه اندازه از کار آنان متاثر است؟
آیا رضایت دیگر اعضای خانواده مثل مادر یا همسر و فرزند از این وضعیت شغلی بر احساس رضایت پزشکان موثر است؟
شما چه حدسی در این باره می زنید؟
به نظر شما پاسخ این سوالات چه می تواند باشد؟ فرصت خوبی است ببینید ذهنیات شما در این خصوص چقدر به واقعیت نزدیک است؟
ادامه دارد..
آقا چه عجب يه سري به دانشجوهاي پزشکي و سختي هاي حين و پس از تحصيلشون زدين... متاسفانه اينقدر به زرق و يرق هاي اين رشته که البته واسه همشون نيست نگاه ميشه که سختي هاشون اصلا بيان نميشه...
به نظرم بايد خيلي از خودگذشتگي کرده باشن کسايي که اونجا رفتن؟