کد خبر:۲۵۲۸۹۲
در راستای بانکداری اسلامی؛

حکم شرعی دریافت دیرکرد وام‌های بانکی

آیت الله استادی گفت: مبلغی که بانک‌ها به عنوان دیرکرد از وام گیرنده می‌گیرند، به نظر بعضی از مراجع حرام است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، آیت الله رضا استادی که در سیزدهمین روز از ماه مبارک رمضان در مسجد اعظم قم سخن می‌گفت، اظهار کرد: امروز در بانک‌های جمهوری اسلامی، شخص وام گیرنده در صورت تاخیر در پرداخت وام، مبلغی را به عنوان دیرکرد پرداخت می‌کند که به نظر مراجع تقلید، این مبلغ حرام است.

 

عضو شورای عالی مدیریت حوزه‌های علمیه افزود: برخی از اعضای شورای نگهبان اعتقاد دارند این مبلغ اضافی که بانک از وام گیرندگان به منظور تاخیر در پرداخت وام دریافت می‌کند، جریمه است و نباید از لفظ دیرکرد درمورد آن استفاده کرد.

 

آیت الله استادی تصریح کرد: با این توضیح شورای نگهبان عده‌ای از مراجع قانع می‌شوند و عده‌ای هم قانع نمی‌شوند و همچنان اعتقاد دارند که فقط لفظ عوض شده واصل،‌‌ همان دیرکرد است. لذا در این مسئله هر کس باید به رساله مرجع تقلید خود مراجعه کند.

 

استاد عالی حوزه علمیه قم افزود: در قرآن کریم واژه هدایت بسیار زیاد تکرار شده است ودر مورد هدایت مباحث مختلفی در کتاب‌ها و تفاسیر مطرح است.

 

وی با اشاره به دو نوع هدایت تکوینی وتشریعی خداوند گفت: هدایت تشریعی یعنی خداوند پیامبر فرستاده، قرآن نازل کرده و به انسان عقل داده ومسیر مشخص است و خود انسان با اختیار خود می‌تواند هدایت شود وجز شاکرین باشد یا هدایت را قبول نکند و از کافرین باشد.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: اما هدایت تکوینی این گونه نیست که قدرت اختیار و انتخاب بر روی آن تاثیری داشته باشد و به عنوان مثال کودکی که به دنیا می‌آید می‌داند که چگونه باید شیر بخورد. همه جهان خلقت با یک برنامه‌ای که‌‌ همان هدایت تکوینی است، در حال گذران است، به گونه‌ای که ماه و خورشید دست خودشان نیست که نوع حرکتشان را بپذیرند یا نه.

 

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم در مورد هدایت گفت: در یکی از آیات قرآن آمده که اگر خدا می‌خواست همه شما را هدایت می‌کرد. اما باید توجه داشته باشیم که بنای خداوند بر این است که انسان با اختیار خود همه وظایفش را انجام دهد ونه با اجبار.

 

آیت الله استادی با اشاره به اینکه هدایت مراتب و مراحلی دارد، خاطر نشان کرد: قدرت اختیار به مصلحت انسان است و افعال اختیاری انسان است که باعث ترقی وتکامل انسان می‌شود.

 

وی عمل صالح را یکی از مصادیق هدایت دانست وافزود: اگر انسان در اوایل یک روز، عمل صالحی انجام دهد تا انتهای آن روز احساس می‌کند توفیق زیادی برای دیگر اعمال دارد و هرچه ایمان بیشتر باشد عمل صالح نیز بیشتر می‌شود.

 

وی در پایان افزود: هر کس در انجام عملی با خداوند معامله کند، به دنبال آن یک برکت وتوفیقی در زندگی خواهد داشت.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۰۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۹
آقا خيلي از اقساطي که ميگيرن هم حرام است. از نزول بيشتر براي طرف درمياد.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار