یک پزشک شنوایی شنایی، کم شنوایی ناشی از هندزفری و هدفن را درمان ناپذیر دانست و گفت: استفاده مجاز از این گوشی ها یک ساعت در یک شبانه روز با ولوم متوسط است.
دکتر محسن احدی در گفت وگو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه شدت و مدت زمان استفاده از هندزفری و هدفن در شنوایی بسیار تاثیر گذار است، گفت: متاسفانه جوانان و نوجوانان با شدت بالای 85 دسی بل از این گوشی ها استفاده می کنند، در حالی که هرچه شدت صدا بالا و مدت زمان آن طولانی باشد آسیب بیشتری به گوش می رسد.
وی شنیدن صدا با 115 تا 120 دسی بل را برای گوش خطرناک دانست و افزود: طبق آمار بین الملل از هر پنج نوجوان و جوان یک نفر به درجاتی از کم شنوایی مبتلا می شود.
دبیر انجمن علمی شنوایی شناسی ایران یادآور شد: شدت صدای مکالمه های محاوره ای 65 تا 70 دسی بل است و وقتی به 80 دسی بل برسد ما از شندین آن صدا آزرده می شویم و گوش آسیب می بیند.
ناشنوایی درمان ندارد
احدی با اشاره به پیشگیری بهتر از درمان است، در توصیه به کسانی که از هندزفری و هدفن استفاده می کنند، گفت: کسانی که صدا را با ولوم بالا گوش می دهند باید نهایتا تا حد متوسط و به مدت یک ساعت باشد، در غیر این صورت به درجاتی از کم شنوایی مبتلا می شوند که غیر قابل درمان است، همچنین این دسته از افراد در مقابل استرس های جامعه امروزی آسیب پذیرتر هستند.
استفاده از هندزفری های کوچک یعنی شنوایی کمتر
وی تاکید کرد: هندزفری های کوچک به دلیل نزدیکی بیشتر به گوش و انرژی بیشتری که به سیستم شنوایی منتقل می کنند آسیب بیشتری به گوش می رسانند.
این پزشک شنوایی شنایی درباره علایم استفاده طولانی مدت از هندزفری و هدفن گفت: وزوز، سوت، زنگ، خش خش گوش ازعلایم و هشدارهایی است که به گوش استفاده کنندگان از این گوشی ها می رسد.
احدی افزود: این دسته از افراد صدای اطرافیان خود را درست متوجه نمی شوند، صداها را بلند تر از گذشته گوش می دهند و حتی تو دماغی صحبت می کنند، لذا انجام ارزیابی شنوایی به این گروه توصیه می شود.