کد خبر:۲۵۳۴۴۱
فوق تخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با «خبرگزاری دانشجو»:

مسمومیت مهلک با کنسروهای ماهی فاسد/ در سفرهای تابستانی مراقب خود باشید

یک فوق تخصص بیماری های عفونی، مسمومیت با کنسروهای ماهی فاسد شده را مرگ آور دانست و درباره آلودگی آب و غذاهای سفرهای تابستانی هشدار داد.

دکتر مسعود مردانی درگفت وگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مسمومیت غذایی را ناشی از آلودگی آب و غذا که در دو حالت کوتاه و بلند مدت رخ می دهد بیان و تصریح کرد: در مسمومیت غذایی کوتاه مدت که استافیلوکوک نام دارد عمدتا در تابستان درپی خوردن مواد غذایی، شیرینی خامه ای، خامه، کیک خامه ای، غذاهای آماده در رستوران ها و به میزان کم سوسیس و کالباس رخ می دهد.  

 

وی افزود: از مسموم شدن تا بروز اولین علایم آن که استفراغ های مکرر و از دست دادن آب بدن است شش ساعت طول می کشد، یک بیماری خود محدود شونده است که خود به خود از بین می رود اما احتمال بستری شدن در برخی بیماران نیز وجود دارد. 
 
رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان گفت: تامین آب و املاح از دست رفته بدن از اساس درمان این نوع مسمومیت غذایی است.  
 
 آنتی بیوک برای درمان مسمومیت غذایی نیاز نیست
 
مردانی یادآور شد: در مسومیت های غذایی معمولا حال بیمار بدون مراجعه به طبیب بهبود می یابد اما در موارد شدید، پزشک داروهای ضد تهوع و ضد استفراغ  یا در اثر کم شدن آب بدن سرم تجویز می کند و بیمار نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد.   
 
وی نوع دوم مسمومیت های غذایی باسیلوس سرئوس را مربوط به مصرف برنج شب مانده یا بوداده بیان کرد و افزود: حالت تهوع، استفراغ و اسهال از علایم این بیماری خود محدود شونده است که در این مورد نیز خوشبختانه حال بیمار خود به خود بهبود می یابد.    
 
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره نوع سوم مسمومیت غذایی نیز اظهار داشت: در ین نوع مسمومیت بیمار دو تا سه روز به تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم به دنبال مصرف گوشت آلوده، همبرگر و ساندویچ های آلوده به مبتلا می شود.
 
مردانی نوع چهارم مسمومیت غذایی بوتولیسم را مسمویت مهلک بیان کرد و اظهار داشت: این نوع مسمومیت به دلیل کنسروهای ماهی جوشانده نشده با علایم فلج های اندامی، افتادگی پلک، خشکی دهان، دو بینی،‌ ناتوان بودن در سخن گفتن، ضعف و سستی نمایان می شود و این علایم به خصوص در کنسروهای ماهی تاریخ مصرف گذشته و فاسد شده پدید می آید که باید بیمار را بلافاصله به بیمارستان منتقل کرد وگرنه جان خود را از دست می دهد.  
 
 
 
 
آب چاه روستاها را بجوشانید 
 
وی یکی از عامل های مرگ و میر در ایران را ناشی از مسمومیت های کنسرو ماهی بیان کرد. 
 
 رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان با بین اینکه کودکان، بیماران و افراد بالای 65 سال در برابر مسمومیت های غذایی بسیار حساس هستند، تاکید کرد: تمامی گروه های سنی هنگام مصرف غذا و آب به خصوص در سفرهای تابستانی تا ازسالم بودن آنها مطمئن نبودند یا مصرف نکنند یا حداقل مصرف را داشته باشند.  
 
مردانی درباره استفاده از آب های مشکوک و آب چاه روستاها نیز گفت:‌ آب هایی که از چاه روستاها تهیه می شود باید پیش از نوشیدن جوشانده شوند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار