یک اورو لوژیست گفت: اگر شب ادراری کودک تا 6 سالگی خود به خود درمان نشد باید به پزشک مراجعه کند.
دکتر فرزانه شریف اقدس در گفت و گو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه شب ادراری کودکان به دو حالت اولیه و ثانویه اتفاق می افتد، گفت: در شب ادرای اولیه کودکان از ابتدا به آن مبتلا هستند حتی احتمال ارثی بودن آن نیز وجود دارد اما در شب اداری ثانویه علت اصلی خود مثانه نیست و مشکلات آن ممکن است به دلیل عفونت ادراری، برگشت ادرار، سنگ و وجود جسم خارجی داخل مثانه باشد.
وی گفت: کودکانی که شب ادراری اولیه دارند ظاهرا روزانه مشکلی ندارند، گاهی هر شب یا یک شب در میان یک یا دو بار جای خود را خیس می کنند.
شریف اقدس ادامه داد: مغز افراد سالم شب ها ماده ای به نام ADH را تولید می کند که باعث کم شدن مقدار ادرار می شود اما مغز یک دسته از کودکان این ماده را کم تولید می کند، همچنین مثانه آنها ظرفیت نگهداری ادرار اضافی را ندارد به همین دلیل دچار شب ادراری می شوند.
این جراح کلیه و متخصص کلیه و مجاری ادراری افزود: وجود کوچک بودن هسته ای در کنار ماده ADHنیز خواب آنها را سنگین تر می کند.
وی افزود: دسته دیگری از کودکان که مثانه کوچکتری در مقایسه با هم سالان خود دارند به شب اداری شدیدتری مبتلا هستند.
یک تا چهار درصد کودکان شب ادراری دارند
شریف اقدس درباره درمان شب ادرای کودکان اظهار داشت: یک تا چهار درصد کودکان شب ادراری دارند که اکثریت با رشد جسمی به دلیل ترشح شدن ماده ADH و کامل شدن هسته کنار آن، بهبود می یابند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: کودکان زیر پنج سالی که شب ادراری دارند اگر پزشک با تجویز آزمایش از نبودن عفونت و سنگ در مثانه مطمئن شد هچ دارویی برای کودک تجویز نمی کند تا کودک خود به خود درمان شود.
وی افزود: 10 تا 15 درصد از کودکان از شش سالگی به بعد به دلیل خواب آلوده بودن در روز، پایین آمدن اعتماد به نفس و تغییر خلق و خو به درمان نیاز دارند.
شریف اقدس ادامه داد: ابتدا کودک معاینه می شود تا اشکالات ثانویه پیدا شود، سپس داروهایی که شبیه ماده ADHاست برای حجیم شدن مثانه تجویز می شود.
این اورولوژیست با بیان اینکه طول درمان 4 تا 6 ماه حتی تا یک سال طول می کشد، افزود: درمان باید به صورت پیوسته انجام شود و هر چه سن کودک بیشتر و به بلوغ نزدیکتر شود طول درمان نیز بیشتر می شود.