کد خبر:۲۵۶۹۵۹

مرخصی زایمان‌های دوقلو و رحم اجاره‌ای در انتظار تصمیم دولت

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، خواستار بررسی سریع «لایحه ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیر‌دهی» توسط دولت جدید شد.
مرخصی زایمان‌های دوقلو و رحم اجاره‌ای در انتظار تصمیم دولت

به گزارش گروه علمی «خبرگراری دانشجو»، سید حامد برکاتی، رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت به تدوین «لایحه ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیر‌دهی» از دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: امیدواریم اگر این لایحه نیازمند بررسی مجدد است، توسط دولت جدید سریعاً بررسی شده و برای تصویب نهایی به مجلس فرستاده شود.

 

وی به بند قانونی اضافه شده به اصلاح قانون جمعیت اشاره کرد و گفت: این بند قانونی دو مبحث را شامل می شود؛ افزایش مرخصی زایمان مادران تا 9 ماه و اعطای مرخصی به پدران تا 15 روز.

 

برکاتی در پاسخ به این سوال که با توجه به لحاظ لفظ «دولت می تواند» در این بند قانونی، افزایش مرخصی زایمان مادران و اعطای مرخصی به پدران از ضمانت اجرایی برخوردار خواهد بود یا خیر؟ گفت: ظاهرا هیات دولت این موضوع را تصویب و جهت اجرا به تمام دستگاه‌ها ابلاغ کرده است.اما این موضوع نهایت هدف ما نیست؛ چرا که هنوز در بخش خصوصی مشکل خواهیم داشت و این درحالیست که بخش زیادی از مادران در بخش خصوصی فعالند.

 

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت به «لایحه ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیر‌دهی» که دو سال گذشته به دولت ارسال و در کمیسیون فرهنگی هیات دولت تصویب شد، اشاره کرد و افزود: بر این اساس اصلاحیه جامعی به قانون ترویج تغذیه با شیر مادر که سال 74 تصویب شده بود، انجام دادیم.

 

وی افزود: در لایحه «ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی» مادران شاغل در بخش خصوصی، لحاظ مرخصی تا یک سال برای زایمان های دوقلو، مرخصی زایمان برای موارد مربوط به رحم اجاره‌ای و همچنین دیگر مواردی که برخی از زنان شاغل کشور با آن مواجه هستند مانند مادرانی که کودکانی را به فرزندی می‌پذیرند نیز در نظر گرفته شده اند.

 

به گفته برکاتی، حمایت قانونی از ترویج تغذیه با شیر مادر، لزوم حمایت سازمان‌های بیمه‌گر از مادران شاغل بخش خصوصی و ... نیز در لایحه «ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی» لحاظ شده است.

 

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت افزود: در این لایحه همچنین به صراحت به مبحث مهدکودک‌ها نیز پرداخته شده است. هرچند در قانون ترویج تغذیه با شیرمادر مصوب سال 74 نیزبه بحث مهدکودک‌ها پرداخته شده، اما پس از برنامه چهارم توسعه و قرار گرفتن قانون بالادستی‌تری در این زمینه، مبحث مهدکودک‌ها در قانون ترویج تغذیه با شیرمادر قابلیت اجرایی‌اش را از دست داد. اما در لایحه «ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی» بحث مهدکودک‌ها مجددا در نظر گرفته شده است.

 

برکاتی ابراز امیدواری کرد که اگر این لایحه نیازمند بررسی مجدد است، توسط دولت جدید سریعا بررسی شده و به مجلس فرستاده شود و گفت: این لایحه با کار کارشناسی قوی و با همکاری حدود 15 دستگاه اجرایی تدوین شده است. مطمئنا تصویب این لایحه به ارتقای شاخص‌های ترویج تغذیه با شیر مادر، مراقبت از کودکان و حمایت از مادران شاغل کمک موثری خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار