کد خبر:۲۵۷۴۹۱
جزئیات کامل

نحوه تشکیل تعاونی ها + فرم های مورد نیاز

انواع شرکت های تعانی در ایران، انواع شرکت ها بر اساس نوع فعالیت، نوع عضویت، بر اساس گرایش، قوانین مرتبط با تشکیل تعاونی ها و فرم های مورد نیاز برای ثبت شرکت های تعاونی سرفصل مطالبی است که در این مبحث آورده شده است.
نحوه تشکیل تعاونی ها + فرم های مورد نیاز دانلود فایل

به گزارش خبرنگار اشتغال «خبرگزاری دانشجو» در تعاریفی که از شرکت تعاونی آورده شده است، شرکت تعاونی(Co-operative) را مشارکتی دانسته اند که عده‌ای از افرادی که هم‌صنف یا تناسبی مشابه دارند مثلاً همسایه، دوست، خویشاوند یا همشهری هستند برای دستیابی به منافع مشترک گردهم می‌آیند و در حقیقت بهم کمک می‌کنند و برای تهیه مسکن یا خرید مایحتاج یا کسب اعتبار و وام تعاونی درست می‌کنند، سرمایه معینی را درمیان می‌گذارند و دسته‌جمعی مشکل را حل مینمایند.

 

در ادامه بحث، انواع شرکت های تعانی در ایران، انواع شرکت ها بر اساس نوع فعالیت، نوع عضویت، بر اساس گرایش، قوانین مرتبط با تشکیل تعاونی ها و فرم های مورد نیاز برای ثبت شرکت های تعاونی را خواهیم آورد.

 

شرکت تعاونی در ایران

قانون بخش تعاونی در سال 1370 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. ماده اول این قانون، اهداف بخش تعاونی سیستم اقتصادی ایران را برشمرد که از آن جمله، جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت، اشتغال زایی، قرار دادن وسائل کار در اختیار کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت، پیشگیری از انحصار، احتکار، تورم، اضرار به غیر بود.


درسالهای اخیر با اجرایی و تبیین نمودن اصل 44 قانون‌اساسی، در خصوصی سازی بخش‌های دولتی، تعاونی‌ها بعنوان مهمترین و لایق‌ترین بخش خصوصی در این واگذاری مورد توجه قرار گرفتند و مزایای بسیاری را به خود اختصاص دادند. شرکتهای تعاونی همچنین از مزایای معافیتهای مالیاتی در برخی از انواع تعاونیها برخوردارند.
 

انواع شرکت تعاونی از لحاظ نوع فعالیت
1- شرکت تعاونی تولیدی: شرکتی است که به منظور اشتغال در امور مربوط به کشاورزی، دامداری، دامپروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، صنعت، معدن، عمران شهری، روستائی، عشایری و نظایر اینها فعالیت می‌نماید و مجموعاًَ یک واحد تولیدی را در آن اداره می‌نمایند.
2- شرکت تعاونی توزیعی: شرکتی است که در امور مربوط به تهیه و توزیع کالا، مسکن، خدمات و سایر نیازمندیهای اعضاء فعالیت می‌نماید. آن دسته از شرکتهای تعاونی که فعالیت آنان تواماًَ تولیدی و توزیعی باشد را شرکت تعاونی تولیدی و توزیعی نامند.
شرکت‌های تعاونی تولیدی مانند دامداران،کشاورزان، پرورش دهندگان زنبور عسل یا صاحبان صنایع و هر گروهی دیگر که در رده تولیدی نام برده شده‌اند، در صورت تشکیل تعاونی برای تامین نیازهای خود از نوع تعاونیهای توزیعی (تامین کننده نیازتولید کنندگان) محسوب می‌شوند.
 

انواع شرکت تعاونی از لحاظ نوع عضویت
1 - شرکت تعاونی عام: شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد می‌باشد، تعداد اعضاء در این تعاونیها حداقل 500 نفر و براساس نوع تعاونی که وزارت تعاون تعیین کرده مشخص می‌شود.
2 - شرکت تعاونی خاص : شرکتی است که عضویت درآن برای گروهی خاص مانند کارگران، دانشجویان، کشاورزان، زنان، پزشکان، وکلای دادگستری، اعضاء هر صنف و مشاغل خاص و نظایر اینها با رعایت شرایط آزاد تعیین می‌شود.
 

انواع و اقسام شرکت تعاونی در ایران برحسب گرایش
شرکت های تعاونی بر اساس گرایش به انواع مختلفی از جمله کشاورزی، صنعتی، معدنی، خدماتی، مسکن، فرش دستباف، تامین کننده نیاز تولید کنندگان، تامین کننده نیاز مصرف کنندگان، اعتبار، حمل و نقل، چند منظوره و  منابع طبیعی تقسیم بندی می گردند.
 

شرایط تاسیس شرکت های تعاونی
شرکت تعاونی حداقل با 7 نفر عضو می‌تواند تاسیس شود که شرایط قانونی را برای عضویت در شرکتهای تعاونی داشته باشند. از جمله تابعیت ایرانی، نداشتن ممنوعیت قانونی و حجر، و در شرکتهای تعاونی مشابه عضو نباشد.

 

در واقع اعضای شرکت در کنار یکدیگر، جمعیتی کوچک را پدید می‌آورند که بعنوان مثال در تهیه کالاهای مورد نیاز اعضا، با جمع‌آوری پول جزئی که هر عضو می‌پردازد کالای مورد احتیاج اعضا را از دست اول خریداری و به همان قیمت تمام شده یا سود خیلی جزئی به اعضا می‌فروشد و به ین طریق واسطه‌های غیر ضروری در کسب و تجارت و صاحبان این گونه مشاغل کاذب حذف می‌گردند.


در شرکت تعاونی ممکن است اعضا دارای سرمایه و سهم یکسان از سود نداشته باشند اما هرعضو بدون توجه به درصد سهامش، یک رای دارد و نسبت سهام به رای وجود ندارد. درواقع تعاونی، متکی به اعضاء است نه به سرمایه
 


شرکت تعاونی توسط هیئت موسس تاسیس می‌شود و پس از آن از کسانی که شرایط عضو شدن را دارند دعوت می‌کند. هیات موسس پس از تهیه طرح و اساسنامه و دیگر مشخصات تعاونی اقدام به دریافت موافقت نامه تشکیل تعاونی از وزارت تعاون مینماید و پس از دریافت اجازه نامه ثبت شرکت تعاونی از وزارت تعاون، شرکت را ثبت مینماید، پس از آن پروانه تاسیس شرکت تعاونی بوسیله وزارت تعاون صادر می‌شود.


اعضا در جلسه مجمع عمومی عادی، اعضای هیئت مدیره و بازرس‌های شرکت تعاونی خود را انتخاب می‌کنند.


در شرکتهای تعاونی همه با هم برابرند و همه همکار یکدیگرند و از نظر نژاد، زبان، رنگ پوست، ملیت، شغل و غیره هیچکدام از اعضاء بردیگری برتری ندارند. همچنین رشته تعاون و رفاه در دانشگاه های کشور دانشجو می پذیرد.

 

دستور العمل تشکیل تعاونی ها

مجموعه قوانین تشکیل تعاونی ها در یک فایل پی دی اف در 7 صفحه تهیه شده است که می توانید از لینک زیر دانلود نمایید:

http://snn.ir/Images/News/AtachFile/26-5-1392/FILE635123468199896850.pdf

 

فرم های ثبت شرکت های تعاونی

برای ثبت شرکت های تعاونی تکمیل سه فرم مورد نیاز می باشد، این سه فرم در یک فایل پی دی اف در دو صفحه تهیه شده است، صفحه اول مربوط به فرم اول و دوم و صفحه آخر مربوط به فرم سوم می باشد، توجه داشته باشید برای تکمیل این فرم ها ابتدا باید از فرم ها پرینت گرفته شود و به صورت دستی فرم ها تکمیل گردد:

 http://snn.ir/Images/News/AtachFile/26-5-1392/FILE635123470651441156.pdf

 

جزئیات کامل از ثبت شرکت های تعاونی

برای مشاهده جزئیات بیشتر از ثبت شرکت های تعاونی می توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:

http://snn.ir/NSite/FullStory/News/?Serv=64&Id=251984&Sgr=8919

 

  بازگشت به صفحه نخست سرویس اشتغال
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار