به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی امروز در مراسم افتتاحیه مرکز بینالمللی تبادل ترافیک دیتای کشور اظهار داشت: ایران باید در جایگاه اول اقتصادی، فناوری و علمی در منطقه باشد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: با نگاهی به کشورهای توسعهیافته درمییابیم که ICT زیرساخت و بستر اصلی توسعه تمام کشورهای پیشرفته بوده است.
وی گفت: با گردشی در اینترنت به این نتیجه خواهیم رسید که کشورها نمیتوانند به اهداف بلندشان برسند، مگر اینکه زیرساخت ICT در آنها مهیا شده باشد، پس ما برای رسیدن به اهداف 1404 راهی جز ICT نداریم.
واعظی گفت: در سالهای اخیر، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد بیمهری قرار گرفته است، اما با بیان این مطلب بنا ندارم که به گذشته برگردم. میخواهم از این نکته استفاده کنم و به همکارانم بگویم که عقب هستیم و خدمات ICT کنونی لایق این ملت نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اشتغال بسیاری از جوانان و متخصصان ایرانی در شرکتهای معتبر خارجی گفت: ما پول و تجربه نیاز داریم، اما مهمتر از آن این است که نیروی متخصص در کشور برای دولت و بخش خصوصی یک سرمایه عظیم است و باید تلاش کنیم که نیروهای متخصص دارای مدرک دکترا و کارشناسی ارشد در پستهای وزارت ارتباطات استفاده شوند.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف دولت روحانی اشتغال است گفت: یکی از عرصههایی که دولت برای اشتغال روی آن حساب کرده ICT است، زیرا در این حوزه بنگاههای کوچک و متوسط به راحتی میتوانند تشکیل شوند. در این عرصه بخش خصوصی راحتتر از بخشهای دیگر میتواند پا بگیرد و اشتغالی در سطح دیپلم و پایینتر ایجاد شود.
واعظی گفت: در دو هفته اخیر، از نتیجه صحبت با همکارانم متوجه شدم که در خدمترسانی به مردم جدی هستند. افزایش سرعت اینترنت و افزایش کیفیت خدمات از جمله تلفن از اولویتهای ماست.
وی با ذکر مثالی در این خصوص توضیح داد: برنامه ما باید به گونهای باشد که کسی که در منزل از اینترنت استفاده میکند بتواند نیازمندیهای خود را رفع و رجوع کند. ضمن اینکه علاقمند به داشتن خانوادههای سالم ایرانی هستیم و هیچ گاه نمیتوانم به عنوان یک فرد مسئول در مقابل دغدغه تهدید اینترنت بیتفاوت باشم.
واعظی در ادامه این سخنان خود در خصوص افزایش کیفیت سرویسهای ارتباطی گفت: همچنان که موضوع توسعه زیرساخت، در دستور کار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار دارد، رگولاتوری باید روی کیفیت خدمات نظارت کامل داشته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد: باید اپراتورها با رقابت با یکدیگر، کیفیت خدمات خود را بالا ببرند و روی اپراتورها نظارت دقیق وجود داشته باشد. برخی اپراتورها فکر میکنند هماینک که پروانهای گرفتند و سرویسی به مردم ارائه میکنند و ماهیانه مبلغی را از مشترک دریافت میکنند کافی است. اما فعالیت اپراتورهای موبایل باید رقابتی و براساس کیفیت و سرویسی که به مردم ارائه میکنند باشد.
وی تأکید کرد: خدمات تلفن ثابت نیز در کشور انحصاری است و برای آن نیز باید یک فکر جدی بکنیم. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به بحث تبدیل شدن ایران به هاب منطقه گفت: اعتقاد دارم که کشوری میتواند موفق باشد که قدرت خود را به دیگران نشان دهد و در عرصه خارجی خود را مطرح کند.
واعظی گفت: همچنین پروژه اینترانت ملی که وزارت ارتباطات در حال انجام آن است، کار بزرگی است که این وزارتخانه بتوانند شبکه ملی اطلاعات را با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه در اختیار مردم قرار دهد.
منبع: فارس