به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» عباس سلیمی نمین فعال اصولگرا در نشست آموزش تشکیلاتی که روز گذشته توسط هیئت موسسین انجمن اسلامی دانشگاه علم و صنعت «تحکیم وحدت» برگزار شد به تبیین، مبانی اصولگرایی پرداخت و گفت: جنبش دانشجویی باید ابزار لازم را برای تأثیرگذاری در جامعه کسب کند که کسب دانش، تقویت توان تشکیلاتی، پیدا کردن قدرت اغناء از جمله این امور است.
وی ادامه داد: از سوی جنبش دانشجویی باید خود را از آفاتی که با آن روبهرو میشود مصون بدارد چرا که هر چقدر قدرت تأثیرگذاری جنبش دانشجویی بیشتر شود خطرات و آفات بیشتری این تشکل را تهدید خواهد کرد و سوءاستفادههای گروههای سیاسی و افراد فرصتطلب در استفاده ابزاری از جنبش دانشجویی از جمله آسیبهای است که جنبش دانشجویی با آن روبهروست و باید تلاش کن تا خود را از وادی لغزش در امان بدارد.
سلیمی نمین تقوی و کسب فضائل معنوی را از جمله عوامل تحول در محیط دانشگاهی خواند و افزود: اگر شما دانشجویان به کسب تقوی و فضلیت های معنوی بپردازید این امر شما را از آسیبهای که با آن روبهرو هستید در امان میدارد؛ ما در کارنامه جنبش دانشجویی ظلم برخی افراد و سوء استفاده گروهای سیاسی از قدرتی که جنبش دانشجویی دارد را دیدهایم.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه تعریف وظایف جنبش دانشجویی متناسب با مختصات جامعه سیاسی صورت میگیرد اظهار داشت: جنبش دانشجویی باید در هر برهه وظیفه خود را بشناسد و وظایف جنبش دانشجویی در دوره احمدینژاد با دوره روحانی متفاوت است بنابراین باید متناسب با شرایط وظایف خود را به درستی شناسایی کرده که این امر درباره ائمه نیز مصداق دارد و آنان نیز وظیفه و رسالت خود را با توجه به در نظر گرفتن شرایط سیاسی هر دورهای انجام میدادند.
سلیمی نمین با بیان اینکه دوره احمدینژاد یک فرصت برای جنبش دانشجویی در جهت ارتقاء سطح سیاسی و ارتقاء مشارکت در جامعه بود خاطرنشان کرد: این فرصتی بود که از دست رفت و اکنون افرادی در مصند قدر نشستهاند که در عرصه مدیریت دانشگاهها از تجربه بیشتری برخوردارند و اگر آنان درصدد خرید جنبش دانشجویی باشند آسیب این امر برای شما سختتر خواهد بود.
وی با اشاره به لطماتی که در گذشته به جنبش دانشجویی وارد شده است اظهار داشت: جنبش دانشجویی در دورههای گذشته دنبالچه بازیهای سیاسی شد که این حرکت موجب شکسته شدن و یا منزوی شدن جنبش دانشجویی شد چرا که برای مثال در زمانی که جبهه مشارکت شکست خورد جنبش دانشجویی وابسته این جریان نیز منزوی شد در حالی که جنبش دانشجویی میتواند نقشی فراتر از احزاب داشته باشد و سردرگم و منزوی نشود.
سلیمی نمین ادامه داد: جنبش دانشجویی باید به تعریف وظیفه و رسالت خود بپردازد که این اقدام او را از لغزشها و انحرافهای که با آن روبهرو است در امان خواهد گذاشت.
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه این نشست در تبیین مفهوم اعتدال یازدهم اظهار داشت: پیشبینی من در مورد دولت روحانی است چون ایشان تجربیاتی را کسب کردهاند اما این تجربیات تبدیل به یک برنامه و رویکرد مشخص نشده است به تدریج به سمت جهتگیریهای که در دورههای مانند کارگزاران با آن روبهرو بودیم منجر خواهد شد.
وی با طرح این پرسش که آیا روحانی میتوند جریان سومی را در کشور پایهگذاری کند یا خیر تصریح کرد: تحقق این جریان منوط به سرمایهگذاری وی در این زمینه است چرا که وی پیش از آنکه به تعریف گفتمان بپردازد کار اجرایی خود را آغاز کرده و مشکلات کشور به او اجازه نخواهد داد که بتواند به تعریف این گفتمان بپردازد در حالی که مطالبه رهبری و آحاد جامعه از وی این است.
سلیمی نمین تبیین مواضع و مبانی دقیق گفتمان اعتدال ضامن تحقق این گفتمان دانست و خاطرنشان کرد: باید این امر تبیین شود تا ببینم در صحت چقدر قابلیت اجرایی شدن دارد و تنها نمیتوانیم در شعار به این امر بپردازیم و اگر روحانی در زمان مناسب به تبیین این گفتمان نپردازد دولت او با آسیبهای جدی مواجه خواهد شد چرا که او خود را گفتمان هاشمی نمیداند اما از نیروهای وابسته به او استفاده کرده است و این نگرانی وجود دارد که اگر میانهروی تبیین نشود ما شاهد انحراف از میانهروی و لغزش در جامعه باشیم.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه ای کاش روحانی برنامههای خود را پیش از ورود به قوه مجریه تبیین میکرد اظهار داشت: مزیتی که در دوره احمدینژاد با آن روبهرو بودیم اما الان وجود ندارد که وی خود را مروج مبانی اصولگرایی و تقویت کننده مبانی انقلاب اسلامی میداند و شما دانشجویان می توانستید وی را محک بزنید در حالی که اکنون اینگونه نیست.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که احمدینژاد خود را وابسته به جریان اصولگرایی نمیداند پاسخ داد:احمدینژاد در سال 84 با اصولگرایانی خود محسن رضایی، قالیباف و احمد توکلی ائتلاف کرد و این امر که او عهدشکنی کرد بحث دیگری است اما احمدینژاد نمیتوانست با این مستندات بگویم اصولگرا نیستم.
سلیمی نمین با بیان اینکه احمدینژاد در میانه راه از اصولگرایی فاصله گرفت خاطرنشان کرد: دلیل این امر این بود که احمدینژاد به این جمعبندی رسید که تقویت مبانی اصولگرایی به زیان وی است.
وی در ادامه این نشست به تبیین شاخصهای اصولگرایی پرداخت و اظهار داشت: بعد از سالها تلاش در کشور مردم به این جمعبندی رسیدند که باید به جریان اصیل اصولگرایی میتواند دنیا و آخرت آنها را تضمین کند اما این رویکرد دشمنانی را نیز به همراه داشت و آنها مانع این رویکرد شدند چرا که اگر این رویکرد ادامه پیدا میکرد بسیاری از مشکلات انقلاب اسلامی حل میشود.
وی با بیان اینکه پیشرفت کشورمان در کنار تحقق مبانی انقلاب اسلامی نقطه قوت نظام جمهوری اسلامی هست اظهار داشت: این امری است که دشمنان از آن هراس دارند و این گفتمان در حالی که میتوانست ما را به موفقیت برساند منهدم شد؛ جا دارد جنبش دانشجویی جلسات متعددی را در تبیین مبانی اصیل اصولگرایی بگذارد و موانعی که این رویکرد با آن روبهرو شد را بررسی کند.
سلیمی نمین ادامه داد: من جریان مشائی را جریان عادی نمیبینم که وی حلقهای بی ربط را دور احمدینژاد جمع کند و بتواند بداخلاق تصویر را به جامعه منعکس کند چرا که ما به دنبال آن بودیم که دین ما اخلاق را به جامعه منعکس کند و سیاست ما را اخلاقی کند اما دشمنان نگذاشتند این روند ادامه پیدا کند.
این فعال اصولگرا در پایان با بیان اینکه مسیری که بازگشت به گفتمان اصیل اصولگرایی در کشور آغاز شده بود ما را به تحقق عدالت و کم شدن فاصلهها و آسیبها از انقلاب میرساند اظهار داشت: در دوره اول احمدینژاد خدمات بسیاری صورت گرفت که باید به آن توجه کنیم و من مطمئنم دولت روحانی نمیتواند به اینگونه عمل کند.