به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، دانه گیاه ارزن به رنگهای مختلفی مانند سفید، زرد کم رنگ، قهوهای و خاکستری دیده میشود و طعم شیرین ملایمی دارد. گفتنی است ارزن حاوی مقادیر بالایی از فیبرها گروه ویتامینهای B و آهن، منیزیم، فسفر، منگنز پتاسیم، کلسیم و آمینو اسیدهای ضروری برای بدن است.
بررسیها نشان میدهند ارزن به عنوان یک جایگزین برای بیماران مبتلا به حساسیت به گلوتن بکار میرود و بیماران به جای نان گندم از نان ارزن برای تقویت بدن و رساندن مواد مغذی آن استفاده کنند.
افرادی که تنها از پرتئینهای گیاهی استفاده میکنند و به اصطلاح گیاهخوار هستند معمولا از ارزن به عنوان یک منبع غنی برای تغذیه استفاده میکنند.
از لحاظ طب سنتی نیز ارزن برای مبتلایان به بیماریهای قلبی به ویژه بیماری عروق کرونر مفید است و باعث کاهش ریسک ابتلا به دیابت و همینطور کاهش فشار خون و بروز انواع سرطانها میشود.
از جمله دیگر خواص دانه گیاهی ارزن جلوگیری و پیشگیری از بروز سرطان سینه، آسم، سنگ کسیه صفرا در افرادی است که این ماده را در رژیم غذایی هفتگی خود قرار میدهند. مصرف ارزن در دوران بارداری توصیه نمیشود زیرا ممکن است باعث تاثیرات مخرب بر جنین شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران