رئیس انجمن آلزایمر ایران با بیان اینکه آمار دقیقی از مبتلایان به آلزایمر در دست نیست، گفت: بر اساس تخمین آمار جهانی بیش از 500 هزار مبتلا ...
معصومه صالحی در گفت وگو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به نامگذاری روز جهانی آلزایمر با شعار « دِمانس و آلزایمر، مسیر مراقبت»، گفت: دمانس انواع فراموشکاری هایی است که در اثر اختلال مغز در فرد به وجود می آید و فراموشی 60 درصد دمانسی است که به آلزایمر ختم می شود و بهبودی ندارد.
وی درباره کسانی که به آلزایمر مبتلا می شوند، گفت: کم کاری تیروئید، مبتلا شدن به بیماری های عفونی، ضربه وارد شدن به سر، استرس، سکته های کوتاه مغزی، مبتلا شدن به افسردگی در دراز مدت، فشارخون بالا، بیماری های عفونی شدید، دیابت و ایدز از علت های است که باعث به وجود آمدن دمانس می شود و اگر هر یک از این علت ها به موقع شناسایی و درمان شود می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
صالحی از وارد شدن ضربه به سر هشدار داد و گفت: اگر به سر موتورسواران و اسکیت بازان ضربه ای وارد شود و برای درمان آن اقدام نکنند در سالمندی به آلزایمر مبتلا می شوند.
رئیس انجمن آلزایمر ایران با بیان اینکه آلزایمر به دلیل به وجود آمدن مشکلی است که در مغز به وجود می آید و سلول مغز را تخریب می کند، افزود: در ابتدا حافظه کوتاه مدت فرد تحت تاثیر قرار می گیرد و خاطرات نزدیک خود را فراموش می کند سپس باعث اختلال در سیستم عملکرد مغز فرد می شود.
برگزاری همایش آلزایمر در سوم و چهارم مهر
صالحی درباره« مسیر مراقبت» در شعار امسال نیز گفت: با توجه به اینکه مراقبت از بیماران آلزایمر 3 تا 20 سال طول می کشد و کار سختی برای خانواده و مراقب درجه یک بیمار را رقم می زند، انجمن آلزایمر ایران با برگزاری همایشی در سوم تا چهارم مهر ماه در تالار تلاش «مسیر مراقبت» با همکاری سازمان بهزیستی کشور مورد ارزیابی و بحث قرار می دهد.
وی با بیان اینکه طبق آمار جهانی تعداد بیماران آلزایمر ایرانی بیش از 500 هزار نفر تخمین زده می شود، افزود: از این رقم 5 تا 6 درصد تعداد زنان از مردان به دلیل استرس بیشتر، فعالیت فکری کم و کم تحرکی بدن، بیشتر است.
راه های پیشگیری از آلزایمر
رئیس انجمن آلزایمر ایران به راه های پیشگیری از آلزایمر اشاره و تصریح کرد: مطالعه کردن، یادگیری زبان دیگر، خواندن شعر، حل کردن جدول، ورزش کردن، داشتن رژیم غذایی درست، خوردن گوشت سفید، پرهیز از خوردن روغن اشباع نشده و مصرف روغن زیتون به تمام گروه های سنی برای مبتلا نشدن به آلزایمر توصیه می شود.
صالحی با بیان اینکه میانگین سنی مبتلایان به ایدز60 سالگی است، افزود: درصد کمتری در اثر مشکلات ژنتیک در دهه 50 سالگی، 5 تا 10 افراد در سن 60 سالگی و در دهه 70 به بعد درصد ابتلا حتی به 40 درصد نیز افزایش می یابد.
اطلاعات کاملتر درباره آلزامیر را می توان در www.iranalz.irکسب کرد.