به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» حجتالاسلام محمدحسن ابوترابی در آیین اختتامیه هفتمین همایش نخبگان که عصر امروز در تالار خلیج فارس پژوهشگاه نیرو برگزار شد به جایگاه قلم اشاره کرد و گفت: 1400 سال پیش که قلم جایگاهی نداشت و اهل قلم نقشی در مدیریت جوامع انسانی ایفا نمیکردند «قرائت» اولین واژهای بود که بر پیامبر اسلام نازل شد.
وی گفت: هر قرائتی سعادت انسان را در دنیا و آخرت رقم نمیزند، کم نیستند انسانهای که کوله باری از عمل دارند اما احساس انزجار میکنند ممکن است دیگران آنها را عالم بدانند اما آنها در ساعتهای هدر رفته عمر خود حسرت بخورند.
نائب رئیس مجلس شواری اسلامی در ادامه گفت: قرآن بعضی عالمان علم را چهارپایان و علم آنان را باری بر دوش آنان میدانند اگر انسان تمام اندیشه و فکرش در حیات مادی و بدن خود خلاصه کند دانش او باری است بر دوش او اما اگر از چارچوب بدن پا را فراتر گذاشت و با دل گام بردارد علم او او را به پرواز درمیآورد.
حجتالاسلام ابوترابی گفت: شهید دوران به دلیل کسب علمی که در غرب داشت شهید دوران نشد بلکه به دلیل علمی که برای دل خود به کار گرفت هم خود و هم ایران را به پرواز درآورد.
وی در ادامه گفت: اگرانسان علقه بود و انسان است به دلیل این است که تحت تربیت خدای اکرم قرار گرفته و اوست که ما را مدیریت میکند و یکی از نقاط اوج کرامت خداوند «علم بالقلم» یعنی اوج کرامت این است که انسان قابلیت فراگیری نعمت را دارد، خداوند خود علم شما شده است و برای انسان قلم را در اختیار او قرار داده است.
علم، طغیانگر انسان
حجتالاسلام ابوترابی با بیان اینکه قدرت و علم هرگز از هم جدا نمیشوند گفت: اگر عمل نبود انسان طغیان نمیکرد ریشه طغیان در علم است.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری گفت: دلیل تأکید ایشان به علم این است که با علم به قدرت دست پیدا میکنی به همین دلیل است که غرب تمام قدرت خود را از علم دارد.
وی افزود: غرب تمام تلاش خود را به کار گرفته است که ایران علم را به دست نیاورد و اگر آن را یافت به فناوری نرسد و اگر آن را یافت فناوری را در اقتصاد به کار نگیرد.
هفتمین همایش نخبگان از صبح دیروز آغاز شد و عصر امروز در تالار خلیج فارس پژوهشگاه نیرو به کار خود پایان داد.