به گزارش گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، بهرام افشارزاده که در برنامه ورزش و مردم حضور پیدا کرده بود درباره عملکرد کاروان ورزشی ایران در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی گفت: با کسب 59 مدال موفق به کسب عنوان دوم این رقابتها شدیم. اگر حالا برای 4 سال آینده برنامه ریزی نکنیم نتیجه لازم را نخواهیم گرفت.
وی ادامه داد: اگر تیم وزنه برداری ما در این مسابقات شرکت میکرد با 7 طلایی که در این رشته به دست میآوردیم قهرمان میشدیم؛ البته مسئولان فدارسیون اعلام کردند که به دلیل حضور در مسابقات مهم پیش رو نمیتوانند در این بازیها شرکت کنند.
افشارزاده افزود: همه آنجا از ما میپرسیدند چرا تیم وزنه برداری به این رقابتها نیامده است. با توجه به اینکه بیشتر مدالهای طلای این رشته به تیم اندونزی رسید در صورت حضور ایران 5 طلا از آنها کم و 5 مدال طلا به ما اضافه میشد و به این ترتیب با اختلاف 10 مدال طلا میتوانستیم جایگاه نخست این مسابقات را از آن خود کنیم.
دبیر کل کمیته ملی المپیک با بیان اینکه سعی کردیم تیمهایی را به این مسابقات اعزام کنیم که شانس بالایی برای کسب مدال داشتند گفت: تکواندو با 12 مدال طلا و ووشو و دو و میدانی با کسب 6 مدال طلا بیشترین طلاهای کاروان ایران را کسب کردند. از نظر سنی هم بیشتر اعضای کاروان را جوانان تشکیل میدادند و شاید تنها حدادی و معتمد با تجربهترین و نامدارترین اعضای کاروان ایران بودند که مسئولان بازیها نیز به خاطر حضور حدادی تشکر ویژهای از ما کردند.
افشارزاده در باره مشکلات پیش روی قهرمانان المپیک ما به دوری آنها از میادین بعد از بازیهای لندن گفت: برای قهرمانانی که موفق به کسب مدالهای طلا، نقره و برنز المپیک وزنه برداری شدند متاسفم که خارج از سیستم هستند. رضازاده باید هر چه زودتر این موضوع را مدیریت کند و حیف است که این قهرمانان خارج از گود باشند در کشتی هم به خصوص کشتی فرنگی دچار مشکل هستیم که به نظر میرسد که با تحرکاتی که در وزرات ورزش و جوانان برای تعیین تکلیف رئیس این فدراسیون در حال انجام است این موضوع نیز هر چه زودتر رفع شود.
افشارزاده با بیان اینکه زمان زیادی تا بازیهای آسیایی نداریم، گفت: باید هر چه زودتر کارها را آغاز کنیم و با برنامهریزی نتیجه بهتری نسبت به دوره قبل کسب کنیم. خوشبختانه نفراتی که توسط وزارت ورزش انتخاب شدند از نخبههای ورزش و با تجربهها هستند که گام مثبتی بوده است، امیدواریم هر چه زودتر تکلیف وزارت ورزش هم مشخص شود تا وزیر ورزش بتواند سایر همکاران خود را انتخاب کند. فضایی که در ورزش ایجاد شده است با توجه به نفرات انتخاب شده نشان از تفکرات مثبت در بدنه وزارت ورزش دارد.
وی درباره زمان برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک گفت: هیچ مشکلی نداریم، IOC اعلام کرده هر زمان که بخواهیم میتوانیم انتخابات را برگزار کنیم و به محض اینکه تکلیف وزارت ورزش مشخص شود انتخابات کمیته هم برگزار خواهد شد.
افشارزاده درباره اعتراض برخی ورزشکاران در عدم رسیدگی مناسب به اوضاع زندگی آنها و در خصوص اینکه برخی از کشورها مانند قطر و آذربایجان پیشنهادات وسوسهانگیزی به قهرمانان ما میدهند، گفت: در این زمینه مسائل مالی مطرح است که با حضور صالحی امیری در وزارت ورزش و شناختی که او نسبت به مشکلات فدارسیونها دارد این معضل نیز به زودی حل خواهد شد و با توان بیشتری از قهرمانان خود حمایت کنیم. البته برای موفقیت در مسابقات پیش رو نیاز به بودجهای ویژه داریم تا بلافاصله بعد از افتخار آفرینی قهرمانان به نحو شایستهای از انها تقدیر شود.
وی با بیان اینکه زمان زیادی تا بازیهای آسیایی نداریم گفت: تنها 10 ماه زمان در اختیار داریم، هفته آینده جلسهای را با حضور روسای فدارسیونهای حاضر در بازیهای آسیایی خواهیم داشت تا برنامههای خود را ارائه دهند و پس از آن جلسه مشترک با وزارت ورزش به منظور برنامه ریزی بهتر برای حضور در این مسابقات برگزار خواهیم کرد. اوج کار ما امسال است برای سال پیش رو 180 میلیارد تومان درخواست کردهایم، بازیهای آسیایی مسابقات نوجوانان، تدارکات بازیهای المپیک از جمله برنامههای مهم ما در سال پیش رو است که نیاز به برنامه و بودجه ویژه دارد.
دبیر کل کمیته ملی المپیک گفت: بودجهای که در اختیار ما قرار گرفته است بسیار اندک است و جوابگو نیست اگر بودجه لازم را نداشته باشیم نمیتوانیم افتخارات دوره قبل در بازیهای آسیایی و المپیک لندن را تکرار کنیم در برخی از رشتهها نیاز به مربی خارجی داریم که با توجه به مشکلات مالی موجود مربیان خارجی را جواب کردند.
افشار زاده درباره اینکه برای کسب کرسیهای بین المللی چه برنامهای دارید، گفت: باید از نفراتی که شناخته شده هستند و آشنا به زبان بین المللی برای معرفی به فدراسیونهای جهانی استفاده کنیم و از آنها برای رای گرفتن حمایت کنیم. برخی موارد ممکن است افرادی که توانایی لازم را دارند معرفی نشوند. یکی از فدارسیونهایی که موفق عمل کرد تنیس بود، باید به نفرات مورد نظر خودمان را معرفی کرده و از آنها حمایت کنیم، کسب کرسیهای بین المللی در فدارسیونهای جهانی اهمیت زیادی دارد و میتواند به پیشرفت ورزش ما کمک کند.
وی تصریح کرد: حذف هاشمی طبا اشتباه بزرگی بود که جبران ناپذیر است، با فضایی که در وزارت ورزش ایجاد شده است این امید وجود دارد که بتوانیم بار دیگر به کرسیهای مهم بین المللی برسیم. در رشتهای مانند کشتی حتما باید در سطح جهان جایگاه داشته باشیم همچنین در رشتههای وزنه برداری و تکواندو که در دنیا اول هستیم باید صاحب جایگاه باشیم.
دبیر کل کمیته ملی المپیک خاطر نشان کرد: با حضور نفراتی مانند نصرالله سجادی که اشراف خوبی به مسائل ورزشی دارد این توانایی لازم در بدنه وزارت ورزش و جوانان وجود دارد و باید با همکاری نزدیک با کمیته ملی المپیک این هم افزایی ایجاد شود، امیدوارم انتخابات فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشود برگزار شده و هر چه زودتر روسای خود را بشناسند تا بتوانند با قدرت بیشتری برنامههای خودرا پیش ببرند.