رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر در آستانه عید قربان اعلام کرد مردم برای ذبح کردن، دام را از میادین تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه کنند.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، محمدمهدی گویا گفت: با توجه به فرا رسیدن مراسم عید قربان و ضرورت اطلاع رسانی به مردم و موارد خطرات ناشی از انتقال بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان و ضرورت پیشگیری از ابتلا به اینگونه از بیماری ها حین ذبح و قربانی کردن دام، مقرر شده است هماهنگی با ادارات کل دامپزشکی استان ها در مورد مخاطرات بهداشتی عرضه غیر مجاز دام و نبودن کشتار درکشتارگاه ها در روز عید قربان،به همت دانشگاه های علوم پزشکی به عمل آید.
وی توصیه های تهیه و ذبح دام در این روز را چنین توضیح داد: مردم دام را از میادین تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی تهیه و حتی المقدور افراد با سابقه قصابی اقدام به ذبح و قطعه قطعه کردن لاشه کنند.
وی افزود: در صورت ابتلا به بیماری در دام و و یا رعایت نکردن بهداشت فردی خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین وجود دارد، بنابراین لازم است ذابحین به این دو نکته توجه کنند.
گویا در ادامه بیان داشت: در هنگام ذبح و قطعه قطعه کردن گوشت از وسایل حفاظت فردی شامل دستکش، روپوش و پیش بند، ماسک و عینک استفاده شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر اعلام کرد: آلودگی محیط کشتار از طریق آلودگی های ثانویه گوشت، پراکنده شدن خون و دفع غیر بهداشتی ضایعات دامی، تغذیه حیوانات ولگرد نظیر سگ و گربه از ضایعات دامی و احتمال انتقال آلودگی از طریق این حیوانات وجود دارد که باید به این موارد توجه کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رعایت نکردن نکات ایمنی و بهداشتی در هنگام توزیع و مصرف گوشت دام قربانی علاوه بر ایجاد مخاطرات فردی و محیطی و اجتمائی موجب کاهش کیفیت گوشت شود.