به گزارش گرو ه فضای مجازی «حبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام قرائتی در مورد ازدواج و دغدغههایی که جوانان در جامعه با آن روبرو هستند صحبت کردند. ایشان با حضور در برنامه سمت خدا برای جوانان توصیههایی داشتند که در ادامه به آن میپردازیم.
پیامبر فرمودند: من از دنیای شما نماز و همسر را دوست دارم. پیامبر نماز و همسر را کنار هم گذاشته است. در روایت داریم که اگر زن و شوهر بهم نیش بزنند نمازشان قبول نیست. در اوج نماز که سجده است میگوییم: خدایا خرجی عیال را بده. دیدم که نماز و همسر در خیلی مواقع با هم آمدهاند. تصمیم گرفتم که در کنار ستاد نماز یک ستاد ازدواج درست کنم. حدود 16 پیش در سال 76، نامهای به یکی از بزرگان مملکت نوشتم که این کار را انجام بدهید. شانزده سال پیش من هنوز جوان بودم و میگفتم که عدهای مُسن باید این کار را انجام بدهند. زیرا ستاد ازدواج خطرناک است. در سال 88 فهمیدم که ستاد وزارت کشور میخواهد چنین ستادی را راه اندازی کند، بنابراین همان نامه را به آنجا نوشتم.
اگر شما برای آسان کردن ازدواج طرحی کوتاهی دارید، آنرا بنویسید و به این برنامه بفرستید. الان همه در داستان ازدواج ماندهاند. سن دختر و پسرها بالا رفته است و چیزهایی که واجب نیست جزو واجبات شده و همه چیز تشریفاتی شده است. نقش اول را در این زمینه صدا و سیما دارد. فیلمها در خانههای آنچنانی ساخته میشود.
جوانی نزد پیامبر آمد و گفت که میخواهم داماد بشوم ولی چیزی ندارم. پیامبر گفت که اگر سورههای قرآن را حفظ هستی، با خانمی ازدواج کن و بگو که من سورههای قرآن را به تو یاد میدهم.
در نامهام نوشتم که اضطراب جوانان را دو چیز حل میکند: یادخدا و همسر. خدا در قرآن میفرماید: الا بذکرالله تطمئن القلوب یعنی اطمینان در سایهٔ یاد خدا است. در مورد همسر میفرماید که آرامش در اثر داشتن همسر است. پس یاد خدا آرامش میدهد، همسر هم آرامش میدهد. (تطمئن و سکینه) پس ما باید به معنویت و ازدواج فکر کنیم.
نخ ازدواج به همه جا وصل است. از نظر اقتصادی مردی که همسر دارد صبح زودتر دنبال کار میرود. یعنی ازدواج انگیزهٔ تلاش و کار را زیاد میکند. اکثر گول خوردههای منافقین مجردها بودند. فردی که مجرد است آمادگی گول خوردن بیشتری دارد نسبت به کسی که همسر دارد و فردی که همسر دارد حواسش را بیشتر جمع میکند. کمک در ازدواج مردم را به انقلاب دل گرم میکند. مقام معظم رهبری در پیامی دستور دادند که تا انبوه سازان مسجدی در محل نساختهاند به آنها پایان کار داده نشود. مسجد باید جزو بدنهٔ ما باشد. هر کس که خانه دارد باید یک متر هم در مسجد سهم داشته باشد. مسجد باید جزو طرحهای اولیه باشد نه اینکه بعد از طراحی و ساخت شهرک، بخواهیم مسجد را تزریق کنیم.
بهترین تفریح، گفتگو با بچه است. بچه بیست کمال به پدر و مادرش تزریق میکند. زن تا وقتی بچه ندارد هر وقت دلش میخواهد میخوابد و بیدار میشود ولی وقتی بچه دار شد متعهد میشود که با صدای بچه بیدار بشود. پس فرزند داشتن انسان را متعهد میکند. بچه به مادر مدیریت میدهد زیرا مادر برای آیندهٔ بچه برنامه ریزی میکند. مادر بچه را کنترل میکند که چه کارهایی کرده است. بچه داری باعث میشود که تمام کمالات و اصول مدیریت پیاده شود. بچه داری باعث سرگرمی میشود. و بهترین تفریح است ولی وقتی ما بچه نداریم خودمان را به تفریحات مصنوعی و بغل کردن سگ عادت میدهیم.
خوب است که سربازانی که متاهل هستند چند ماهی از سربازیشان کسر بشود. و این باعث تحریک مادرها میشود که نامزدی برای بچههایشان انتخاب کنند. دیگر اینکه خدمت سربازی در نزدیک محل عروس باشد. خوب است که مدرسهای هم برای عروسها داشته باشیم. مشکل اجارهٔ تالار را شهرداریها حل کنند.
وقتی میگوییم: ازدواج کنید لازم نیست بلافاصله بعد از عروسی بچه دار بشوید. ازدواج یعنی عقد حلال. دختر میتواند در خانهٔ پدرش باشد و پسر هم در خانه پدرش باشد ولی بتوانند با هم یک ارتباط حلال داشته باشند. پسری به من گفت که پدرخانمی دارم که نمیگذارد زن عقدیام را ببینم. ایشان خیلی به بحثهایش ما علاقمند است و من میگویم که میخواهیم به سخنرانی آقای قرائتی برویم، بعد ایشان اجازه میدهند. چرا باید این طور باشد؟ در دین حیا نیست. ما باید به فرزندانمان پیشنهاد کنیم که اگر زن میخواهد بگوید. بعضی مواقع میگوییم که دختر و پسر بزرگ شدهاند و خودشان میتوانند دردانشگاه یا خیابان فردی را پیدا کنند که این اشتباه است.
ما باید از تکنولوژی استفاده کنیم ولی وقتی شما ماهواره به خانه میبرید به فکر و سلامتی فرزندتان ضرر میزنید. ما مثل بت پرستها شدهایم آنها بت میتراشیدند و برای آنها اشک میریختند. ما آداب و رسومی را درست کردهایم که در آن ماندهایم. در زمان شاه دانشگاه آداب و رسومی داشت که جمهوری اسلامی آنرا تغییر داد. مثلا میگفتند که دانشگاه باید در شهرهای بزرگ باشد، روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل باشد، دانشگاه مجانی باشد، شرایط سنی برای دانشجو و استاد باشد. الان تمام این شرایطها با وجود دانشگاههای آزاد، دانشگاه پیام نور و... تغییر پیدا کرده است.
در مملکت باید بنیاد ازدواج و همسرداری تشکیل شود. الان جانبازان بنیاد دارند. خانواده بنیاد مهمی است. در اتریش همه پرسی کرده بودند و 85 درصد گفته بودند که ما هیچ مشکلی نداریم فقط نظام خانواده از دست رفته است. خانمها خیلی به مردها حساس هستند و مردها هم تعصب دارند.
منبع: فرهنگ نیوز