کد خبر:۲۶۹۴۹۳

گروگان‌های آزاد شده لبنانی از ۱۷ ماه رنج اسارت می‌گویند

خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بیروت به قلم محمد الغندور، اظهارات زائران شیعه لبنانی را که ماه‌ها در اسارت گروه‌های مسلح در سوریه بودند بازتاب داد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در این گزارش آمده است: لبنانی‌هایی که پس از هفده ماه اسارت در دست گروهی از مخالفان مسلح در شمال سوریه، آزادی خود را بازیافته‌اند داستان‌هایی درباره رنج‌ها و هراس‌ها و تحقیرهایی که در این مدت متحمل شده‌اند بیان و ربایندگانشان را با بد‌ترین عبارات توصیف می‌کنند.

 

حومه جنوبی بیروت که گروگان‌های آزاد شده ساکن آن هستند از روز شنبه گلباران است و فضای جشن و سرور در این پایگاه مشاهده می‌شود. آزاد شدگان با بازگشت به شهرشان در اعلام وفاداری به حزب الله درنگ نکردند و آزادی خود را پیروزی این حزب شیعه در برابر دشمنان تکفیری‌اش توصیف کردند که نیرو‌هایش را برای جنگیدن در کنار نیروهای نظام سوریه به این کشور اعزام کرده است.

 

 «علی ترمس» ساکن منطقه بئر العبد در حومه جنوبی بیروت در حالی که بین همسر و سه فرزندش نشسته است از میهمانان استقبال می‌کند. او به خبرگزاری فرانسه گفت: ‌ دوره دشواری بود. ما در این مدت دچار خستگی روانی و جسمی شدیم و اعصابمان خرد شد. پیاپی از یک مکان به مکان دیگری منتقل می‌شدیم و من دست کم سیزده بار جابجایی را شمارش کردم.

 

وی افزود: ‌ صدبار به ما وعده آزادی دادند و هر بار از مکانی به مکان دیگری منتقل می‌شدیم به دروغ می‌گفتند ما را آزاد خواهند کرد ولی اتفاقی نمی‌افتاد. این شکنجه روانی واقعی بود.

 

علی ترمس می‌افزاید، گاهی زیر آفتاب سوزان زیر یک چادر در اردوگاه نیروهای «لشکر طوفان شمال» در شهر اعزاز که دو کیلومتر با مرز ترکیه فاصله دارد به سر می‌بردیم و یا ما را در اتاق کوچکی بدون امکانات در گذرگاه باب السلام در مرز ترکیه نگه می‌داشتند.

 

ترمس می‌گوید: ما هیچ چیز نداشتیم. باید راهی برای خشک کردن لباس‌هایمان بعد از شسته شدن و روشی برای آماده کردن غذا پیدا می‌کردیم. در مواردی غذا را داخل حمام آماده می‌کردیم. مدتی غذای آماده به ما داده می‌شد ولی بعدا مواد اولیه را می‌دادند و می‌گفتند خودتان غذا درست کنید.

 

علی ترمس یکی از 11 نفری بود که هنگام بازگشت از سفر زیارتی به ایران از راه زمینی در شمال سوریه ربوده شدند. اتوبوس آن‌ها اندکی پس از عبور از مرز ترکیه با سوریه متوقف شد و افراد مسلح پس از پیاده کردن مرد‌ها از رانندگان دو اتوبوس خواستند با زنان و سالمندان به راه خود ادامه دهند. چهار ماه بعد دو مرد آزاد شدند و 9 نفر در اسارت باقی ماندند.
 
ترمس علت ربوده شدنشان را باج خواهی مالی و فشار آوردن بر ساکنان شیعه حومه جنوبی بیروت می‌داند.

 

 «علی عباس» دیگر گروگان آزاد شده لبنان که ساکن منطقه المریجه است به شدت از آدم ربایان انتقاد و آن‌ها را دروغگو توصیف می‌کند.

 

علی عباس می‌افزاید: شکنجه روانی و روحی و آسیب رساندن به کرامت افراد بد‌تر از شکنجه جسمی است. وقتی انسان اصول و عقایدی دارد و کسی تلاش می‌کند به این بهانه که شما کافر هستید اصول شما را با توسل به سلاح و بازداشت و ظلم تغییر دهد، این کار بد‌تر از شکنجه جسمی است.

 

 «عباس شعیب» که سازمان دهنده سفرهای زیارتی به ایران و از جمله ربوده شدگان بود به محض پائین آمدن از هواپیمایی که 9 گروگان آزاد شده را از استانبول به بیروت منتقل کرد به شدت از ربایندگان انتقاد کرد. وی از طریق تلویزیون المنار گفت: ‌ این افراد (آدم ربایان) اگر به بیروت بیایند زنان ما را کنیز خود تلقی خواهند کرد و مردان را اعم از کوچک و بزرگ خواهند کشت. این جنگ برضد شیعه است.

 

در حالی که ترمس و عباس گفتند مضروب یا شکنجه نشده‌اند عباس شعیب به المنار گفت: به شدت کتک خوردم، من را به آهن بستند و به پشتم و ساق‌هایم ضربه زدند. آن‌ها اطراف من گلوله شلیک می‌کردند.

 

خویشاوندان عباس شعیب می‌گویند ربایندگان او را مسئول حزب الله می‌دانستند در حالی که این مسئله واقعیت ندارد.

 

علی عباس گفت: دشوار‌ترین قسمت، ترسی بود که متحمل شدیم. یازده منطقه‌ای در آن به سر می‌بردیم در گلوله باران‌ها و انفجار‌ها تخریب شد و در موارد زیادی فکر می‌کردیم که ما را خواهند کشت.

 

عباس می‌گوید: افراد مسلح صبح روز پنج شنبه پس از کشیدن کیسه‌هایی روی سرمان ما را با خودرو حدود نیم ساعت یا بیشتر جابجا کردند سپس ما را به داخل اتاقی هدایت کردند. زمانی که کیسه‌ها را از سرمان برداشتند مردی را دیدیم که بعدا مشخص شد شهروند ترکیه است و گفت شما در داخل خاک ترکیه و در امان هستید. این لحظات قابل توصیف نیست.. ما امیدی به بازگشت نداشتیم و با یک کلمه همه چیز تغییر کرد.

 

9 لبنانی آزاد شده از همه کسانی که در آزادی آن‌ها نقش داشته‌اند تشکر کردند. از جمله سرلشکر عباس ابراهیم مدیرکل شیعه امنیت عمومی لبنان که تصاویرش در خیابان‌های حومه جنوبی بیروت دیده می‌شود، و دولت قطر که گفته می‌شود مبلغ کلانی برای آزادی آن‌ها پرداخته است و بشار اسد رئیس جمهور سوریه. اما تشکر اصلی از سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله می‌شود. علی عباس می‌گوید نصرالله تنها امید ما در دوره اسارت بود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار