به گزارش خبرنگار اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، اولین روز از کنگره دو روزه الغدیر، عصر روز چهارشنبه، اول مهرماه، با حضور حجتالاسلام ابوترابی فرد،نایب رییس مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام شاهآبادی،دکتر محمدعلی آذرشب، و جمعی از اساتید و پژوهشگران در دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد.
بر پایه این گزارش، دکتر علیاصغر پورعزت، در این کنگره با عنوان «غدیر و ساخت واقعیت اخلاقی آینده» به ارایه سخنرانی پرداخته و اظهار کرد: غدیر واقعه اثرگذار بر تاریخ مسلمانان بوده است و اساسا واقعیت این روز بزرگ بر جریانهای تاریخی بعد در جهان اسلام اثر عمیقی داشته است.
وی گفت: دورهای که نبی اکرم(ص) غدیر را ایجاد کردند و زمانی که قرار بود حضرت امیر(ع) به حاکمیت برسد برای بسیاری سوال است چراکه حضرت علی(ع) در سیر زمانی که میدانیم به حاکمیت نرسید، به همین دلیل این پرسش ایجاد میشود که اساسا پس غدیر برای چه بود؟ برای پاسخ این سوال اگر دوره زمانی طولانیتری را بررسی کنیم ارزش غدیر شناخته میشود، واقعه غدیر مخالفان و موافقان این واقعه را به تایید این مهم وا میدارد که اساسا غدیر آینده را تغییر داد و نکته مهم دیگر در این است که سنت خداوند تغییرناپذیر است.
پور عزت تصریح کرد: در واقعه غدیر اتفاقی که میافتد آن است که با شرایطی که ایجاد میشود عهد جدید برپا شده و شرایط تغییر میکند، البته برخی میگویند غدیر ناکام ماند و به انجام نرسید، اما اگر خداوند را حاکم زمان گذشته و آینده بدانیم این قضیه و حکمت آن مشخص و بیش از پیش قابل تامل می شود.
وی با بیان اینکه فلسفه بعثت پیامبر(ص) مکارم اخلاقی است که نبی اکرم(ص) نیز این مساله را خود بیان کردند،گفت: اهل بیت(ع) جلوه این کمال اخلاقی بودند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: پس از بعثت پیامبر(ص) حرکتهای مختلفی انجام شد که با عنوان کلی شرک و نفاق شناخته میشدند، اما در این میان موضوع دیگری نیز وجود دارد که همان پیامدهای ظاهری غدیر است که به شکلهای مختلفی تفسیر شد؛ اول رابطه عاطفی پیامبر(ص) و حضرت امیر(ع) و اینکه اساسا جانشین پیامبر(ص) باید ویژگیهای باطنی و اخلاقی داشته باشد که این امر ارتباط وسیعی با همان عدالت و اخلاقی دارد که پیامبر به خاطر آن مبعوث شد.
وی در پایان گفت: داستان دیگر آن است که غدیر آینده را میسازد، داستان غدیر هرگز به اتمام نرسید بلکه در حال بازسازی و بازپردازی و تمدنسازی است، از این نظر دایما برکات این واقعه در جامعه گفتمان ایجاد کرده و جامعه را می سازد.