آرش میراسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص ورود پول های میلیاردی به ورزش کشور گفت: ورود این پول ها را باید به دو صورت بررسی کرد؛ اول ورود پول های میلیاردی به فوتبال و دوم فدراسیون هایی که به صورت غیرحرفه ای و آماتور فعالیت می کنند.
وی در ادامه افزود: متأسفانه در فوتبال پول به یک معضل تبدیل شده و تا حدودی نیز اخلاق مداری و فرهنگ پهلوانی را زیر سوال برده است.
نایب رئیس فدراسیون جودو تصریح کرد: هر جا که پول وارد شود، فساد نیز به دنبال آن خواهد بود، بنابراین باید در این خصوص بررسی های لازم انجام بگیرد و جلوی پیشرفت فساد در فوتبال گرفته شود.
میراسماعیلی الگوبرداری غلط از فوتبال اروپا را یکی از دلایل اصلی فساد در فوتبال دانست و گفت: متأسفانه اقتباس از فوتبال اروپا باعث شده که پول هایی با مبالغ زیاد وارد این ورزش شود و امروز به جایی برسیم که نتوانیم جلوی ورود این پول ها را بگیریم.
وی به ورود پول ها در سایر ورزش ها و فدراسیون ها اشاره کرد و گفت: در فدراسیون ها چون بودجه با بررسی و تحقیق اختصاص داده می شود، مبلغ آن چنان زیادی وارد ورزش ها نمی شود و شرایط آنها نسبت به فوتبال کاملاً متفاوت است؛ برای مثال فدراسیون جودو در سال حدود یک میلیارد بودجه دریافت میکند و با توجه به برنامه های فدراسیون و اعزام های تیم های ملی حتی در پایان سال با کمبود بودجه نیز روبرو می شویم.
پیشکسوت جودوی کشورمان افزود: حتی اگر پول ها به صورت مشروع هم وارد فوتبال می شود باز باید جلوی آن گرفته شود و اگر نمی توان جلوی آن را گرفت حداقل باید به طور صحیح آن را خرج کرد؛ متأسفانه تا امروز این رویه نامناسب ادامه داشته و باشگاه های دولتی نیز با وجود اینکه از پول بیت المال استفاده می کنند باز هم همین روش را در پیش گرفته اند.
میراسماعیلی در خصوص پرداخت پاداش های میلیونی به ورزشکاران نیز گفت: به نظر من این مسئله هم امروز در ورزش ما به یک معضل تبدیل شده و هیچ تعریف مشخصی در ورزش ما در مورد آن وجود ندارد، در حالی که در دنیا تنها این پاداش ها را برای المپیک در نظر می گیرند.
وی افزود: فدراسیون های مختلف در دنیا در طول سال با جذب اسپانسر و با در نظر گرفتن حقوق مناسب برای ورزشکاران مشکلات مالی آنها را برطرف می کنند، ولی متأسفانه در کشور ما رویه اشتباهی در پرداخت پاداش ها پیش گرفته شده است.
قهرمان اسبق جودوی کشورمان تصریح کرد: اینکه بچه های ما توقع داشته باشند که از آنها حمایت های مالی انجام شود امری کاملاً منطقی است، اما روشی که امروز در پیش گرفته ایم برای آنها توقع ایجاد کرده و این توقع روی تمرکز بچه ها و ورزشکاران تأثیر گذاشته، به طوری که هدف آنها به جای کسب مدال به دریافت پاداش تبدیل شده است.
میراسماعیلی خاطرنشان کرد: با وعده های پاداش که به ورزشکاران داده می شود، پس از پایان مسابقات، مربی، فدراسیون و وزارت ورزش از سوی ورزشکار و رسانه ها تحت فشار قرار می گیرد و من فکر نمیکنم شأن ورزشکار این گونه باشد که برای دریافت پاداش به مسئولان فشار وارد کند.
وی خاطرنشان کرد: در آیین تجلیل از ورزشکاران هم متأسفانه دو سه سال طول می کشد تا ورزشکار پاداش خود را دریافت کند، بنابراین اگر قرار است پاداشی هم در نظر گرفته شود، بهتر است پیش از اینکه عرق ورزشکار خشک شود، این پاداش پرداخت گردد؛ در این شرایط فدراسیون ها نیز فشار کمتری را از سوی رسانه ها تحمل می کنند.
نایب رئیس فدراسیون جود افزود: اگر قرار است که جوایزی به ورزشکاران اهدا شود بهتر است سریع پرداخت شود تا توقع طولانی مدتی را ایجاد نکند؛ بچه های قدیمی توقع کمتری داشتند، البته کسی که مدال المپیک را بدست آورده 100 سکه هم برایش کافی نیست، اما باید حمایت ها با برنامه صحیح باشد.
میراسماعیلی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای حل این مشکل در نظر دارید، گفت: باید یک ورزشکار در طول چهار سالی که در تیم ملی قرار می گیرد به لحاظ مالی حمایت شود و همچنین قبل از مدال آوردن ورزشکار شرایطی را فراهم کنیم تا از لحاظ فکری و ذهنی درگیر مسائل مالی نباشد.
وی تصریح کرد: به هر حال عمر قهرمانی یک ورزشکار تمام می شود، بنابراین وقتی او تمام زندگی خود را صرف ورزش کرده باید مورد حمایت قرار گیرد، اما من معتقدم که باید حمایت ها پیش از پایان دوره قهرمانی و جوایز نیز تعریف شده باشد.
قهرمان جودوی کشورمان در پایان گفت: ورزشکار نباید دغدغه مالی داشته باشد و باید تنها به تمرینات خود فکر کند، فدراسیون ها باید کسانی که قرار است بر روی آنها سرمایه گذاری شود را به صندوق حمایت معرفی کنند تا در دوران تمرین نگرانی مالی نداشته باشند و بعد از المپیک هم این حمایت ها ادامه داشته باشد.