به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری در چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» که صبح امروز در مصلی امام خمینی (ره) افتتاح شد، اظهار داشت: اوضاع کشور در سالیان اخیر تغییر کرده است، باید با جمع دانشجویان تکمیلی و مزیت توسعه علمی که در دانشگاه ها وجود دارد، به توسعه کیفی بپردازیم.
وی افزود: دورانی که فقط تعریف از پژوهش ها در سطح دانشگاه ها مطرح می شد، گذشته است، لذا باید به سوی تولید فناوری پیش برویم؛ زیرا این فناوری است که می تواند کشور را از وضعیت فعلی و مشکلات اشتغال و ... نجات دهد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: اقتدار جمهوری اسلامی در تولید فناوری است و باید با این دیدگاه پژوهش های دانشگاهی را پیش ببریم.
ستاری ادامه داد: ایجاد شرکت های دانش بنیان با هدف توسعه دانش بنیان یکی از اهداف اساسی است که معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به دنبال تحقق آن است.
اختلافات گذشته در توصیف واژه فناوری است
وی اظهار داشت: متأسفانه اختلاف های پیشین این معاونت با وزارت علوم در توصیف واژه فناوری و اختصاص یک درصد از بودجه و مکان آن بوده است، در حالی که ما با یک درصد بودجه کاری نداریم، بلکه باید با 99 درصد دیگر سایر معاونت ها و سایر بخش های کشور را تحت نظارت و سلطه شرکت های دانش بنیان دربیاریم و این امر محقق نمی شود مگر اینکه اعضای هیئت دولت، وزرا و سایرین در تعامل با یکدیگر باشند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه فقط با داشتن تعامل است که می توانیم شرکت های دانش بنیان را وارد بازار کنیم، گفت: یکی از عمده ترین کارهای این معاونت همکاری های بین المللی، ورود به بازارهای خارجی و جهت دهی به شرکت ها در بازار داخلی است.
باید پژوهش را در زندگی مردم افزایش دهیم
ستاری گفت: هدف ما باید افزایش به کارگیری تحقیقات و پژوهش در زندگی روزمره مردم باشد و ارتقای ژئوپلتیک جمهوری اسلامی محقق نمی شود مگر این مهم را توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه اختلافات داخلی به شرکت های دانش بنیان ضربه زده است، اظهار داشت: اگر اختلافات را کنار بگذاریم و با سازمان های دیگر در تعامل سازنده باشیم، طی چهار سال آینده می توانیم آمار تکان دهنده ای در این حوزه ارائه دهیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» تنها یکی از دستاوردهای کشور ماست و فکر نمی کنم حاصل تمام زحمات مدیران قبلی باشد.
جشنواره «علم تا عمل» شایسته جمهوری اسلامی نیست
ستاری افزود: این جشنواره هنوز شایسته جمهوری اسلامی نیست و باید بیش از این در برگزاری این جشنواره تلاش کنیم تا بتوانیم بحث های فرهنگی و اقتصادی دانش بنیان را در کشور توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه این جشنواره دارای یک بخش فرهنگی و یک بخش تکنولوژی نیز هست، افزود: در جشنواره امسال بخش هایی که به تجاری سازی راه یافته اند به صورت مجزا به نمایش درآمده اند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: اگر چه این توانمندی ها کم است، اما شاید برخی مدیران از توانمندی های موجود نیز غافل باشند، در حالی که می توان به همین توانایی ها نیز تکیه کرد.
ستاری در پایان اظهار داشت: امیدواریم شرکت هایی که در جشنواره امسال به عنوان برگزیده معرفی می شوند تا سال آینده به بازار تجاری سازی راه یابند و مشکلی از مشکلات کشور را حل کنند.
چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» از امروز، 11 آبان تا سه شنبه هفته جاری از ساعت 9 تا 19 در مصلی امام خمینی(ره) برپاست.