به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، انتقادات چند روز گذشته سید صادق خرازی از مشاوران رئیس جمهور که واسطه گفتوگوی تلفنی اوباما و روحانی شدند، بازتاب گستردهای در رسانهها و فضای مجازی داشت به گونهای که بسیاری از رسانهها به گمانه زنی درباره اینکه کدام مشاور رئیس جمهور اصرار بر انجام این گفتگو داشته، کردند.
نکته اینکه در میان نوشتههای صادق خرازی از نارضایتی و «دل خون» محمد جواد ظریف از برخی اتفاقات سخن به میان آمده بود. نکتهای که نشان از نقش نداشتن تیم وزارت خارجه در این ماجرا حکایت داشت و بر حساسیت موضوع افزود.
در روزهای گذشته نام یک نفر بیش از دیگران به عنوان متهم اصلی اصرار به حسن روحانی برای انجام این گفتگو شنیده شد و آن هم کسی نبود جز سیدحسین موسویان عضو تیم مذاکره کننده هستهای در دولت سیدمحمد خاتمی و سفیر سابق ایران در برلین.
این ماجرا سبب شد تا حسین موسویان مذاکره کننده هستهای سابق کشورمان که هم اکنون در خارج از کشور به سر میبرد هر گونه حضور و دخالت در برنامههای سفر اخیر حسن روحانی رئیس جمهور به نیویورک را تکذیب کند.
این در حالی است که دیروز برخی اخبار غیر رسمی حکایت از آن داشت رابط مذاکره تلفنی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و روحانی وی بوده است. پیش از ظهر روز گذشته خبری در برخی سایتهای غیر رسمی منتشر شد مبنی بر اینکه رابط تماس تلفنی اوباما و روحانی حسین موسویان بود.
بر اساس آنچه سایت نزدیک به دولت «تدبیر 24» نوشت برقراری تماس از کاخ سفید با دکتر روحانی با واسطهگری یک ایرانی شناختهشده صورت گرفت. در همین رابطه یک منبع مطلع در دولت به این سایت گفت: «دولت آمریکا در طول روزهای حضور رئیس جمهور در نیویورک بارها تلاش کرد با مستمسکهای گوناگون بتواند جلسهای را بین مقامات دو کشور هماهنگ کند اما در نهایت با واسطه آقای موسویان که از نیروهای سابق نزدیک به رئیس جمهور بودند توانستند با دکتر روحانی تماس برقرار کرده تا گفتوگویی 14 دقیقه و 36 ثانیهای بین روسای جمهور آمریکا و ایران برقرار شود.»
خبر واسطهگری موسویان با واکنش و تکذیب وی مواجه شد. موسویان در گفتوگویی که با برخی خبرگزاریهای رسمی داشت در این باره تأکید کرد: «ﻣﻦ ﮐﻮﭼﮑﺘﺮﯾﻦ ﺣﻀﻮر و دﺧﺎﻟﺖ در ﻣﻮرد هیچ یک از ﺑﺮﻧﺎمههای ﺳﻔﺮ آﻗﺎی روﺣﺎﻧﯽ و هیات همراه وی ﻧﺪاﺷﺘﻢ و ﺣﺘﯽ در ﻣﺮاﺳﻤﯽ هم که از من دعوت شده بود، حضور نیافتم.» مذاکره کننده هستهای سابق کشورمان با بیان اینکه «مسئولیتی درباره سفر رئیس جمهور به نیویورک نداشته» گفت: «در ﻋﯿﻦ ﺣﺎل در ﻣﻘﺎﻻت ﻣﻨﺘﺸﺮه ﺧﻮد از دﯾﭙﻠﻤﺎﺳﯽ جمهوری اﺳﻼﻣﯽ در ﺳﻔﺮ اﺧﯿﺮ به ﻧﯿﻮﯾﻮرک ﺣﻤﺎﯾﺖ ﮐﺮدم زﯾﺮا آن را در راﺳﺘﺎی ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻠﯽ اﯾﺮان داﻧسته و ﻣﻌﺘﻘﺪم ﺑﺎﯾﺪ همه از ﻣﺒﺘﮑﺮﯾﻦ اﯾﻦ دﯾﭙﻠﻤﺎﺳﯽ ﺣﻤﺎﯾﺖ ﮐﻨﻨﺪ.»
موسویان همچنین تاکید کرد: «به نظرم ﻋﻤﻖ ﻋﺼﺒﺎﻧﯿﺖ اﺳﺮاﯾﯿﻞ و دﺷﻤﻨﺎن ﻗﺴﻢ ﺧﻮرده ﺟمهوری اﺳﻼﻣﯽ از اﺑﺘﮑﺎرات و دﯾﭙﻠﻤﺎﺳﯽ هیات عالیرتبه ﺟمهوری اﺳﻼﻣﯽ در ﻧﯿﻮﯾﻮرک ﮐﺎﻓﯽ اﺳﺖ که از همه دﺳﺖاﻧﺪرﮐﺎران ﺑﺮﻧﺎمههای اﯾﻦ ﺳﻔﺮ ﻗﺪرداﻧﯽ ﺷﻮد و ﯾﮏ دﺳﺘﺎورد ﺑﺰرگ دﯾﭙﻠﻤﺎﺗﯿﮏ، ﺑﺨﺎطر ﺑﺮﺧﯽ اﺷﮑﺎﻻت ﺟﺰئی زﯾﺮ ﺳﻮال ﻧﺮود.» تکذیب واسطهگری مذاکره تلفنی اوباما و روحانی از سوی موسویان در حالی صورت میگیرد که وی همزمان با برقراری این تماس تلفنی در یادداشتی که سایت المانیتور منتشر کرده بود خواستار برقراری تماسهای تلفنی دورهای بین روسای جمهور ایران و آمریکا شد.
منبع: شفاف