فواد ایزدی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص ارزیابی مذاکراتی که تیم ایرانی در نشست 1+5 ژنو در پیش دارد، بیان داشت: دو طرف مذاکره در صحبتهای خود سخنان مثبتی بیان میکنند، هم طرف ایرانی و هم کاترین اشتون به این مذاکرات امید دارند.
وی با بیان اینکه اختلاف جدی بین دو طرف وجود دارد، افزود: بحث ایران این است که غنی سازی در کشور ادامه یابد و طرف مقابل معتقد است که ایران باید غنی سازی را متوقف کند.
کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل با تاکید بر اینکه چنانچه این روند ادامه یابد بعید است مذاکرات نتیجه مثبتی داشته باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه قوانین بینالمللی اجازه غنی سازی را به ایران میدهد، ایران هم از مواضع خود کوتاه نمیآید.
ایزدی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه قوانین npt درصدی را جهت غنی سازی معیین نکرده است؛ بنابراین ایران از مواضع خود کوتاه نخواهد آمد.
در صورت کوتاه نیامدن طرف مقابل از مواضع غیر قانونی خود مذاکرات به جایی نخواهد رسید
وی خاطرنشان کرد: چنانچه طرف مقابل خواهان این امر است که مذاکرات نتیجه داشته باشد، باید از مواضع غیرقانونی خود کوتاه آید و چنانچه این اتفاق رخ ندهد، ما به وضع سابق خود در این نشست باز خواهیم گشت.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه این مذاکرات برای روحانی موفقیتی را در حوزه دیپلماسی عمومی در دید مخاطب غربی رقم زده است، گفت: بعد از فاجعه سوریه که اوباما در صدد جنگ با این کشور برآمد و در نهایت عاملی در جهت آبروریزی وی شد، سعی داشت خود را به شکلی از مخمصه نجات دهد.
مذاکره با ایران سرپوشی بر فاجعه سوریه برای اوباما به ارمغان آورد
ایزدی تاکید کرد: اوباما نیاز داشت موفقیت نسبی را در حوزه سیاست خارجی برای خود به ارمغان آورد تا به این ترتیب فاجعه سوریه پوشیده شود؛ بنابراین این مذاکرات برای اوباما هم نتیجه مثبتی داشت.
وی افزود: آن رابطه برد بردی که عنوان میکردند، برای دو طرف مهیا شد.
کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل در خصوص تغییر رویه اوباما نسبت به ایران بعد از سفر نتانیاهو به آمریکا بیان داشت: اوباما در سخنان خود در سازمان ملل، ایران را به ساخت سلاح هستهای متهم کرده بود؛ اما سخنرانیش در دو راستا بود از طرفی سخنان گذشته را تکرار و از طرف دیگر سخنان جدیدی مانند اشاره به سخنان رهبری را دنبال کرد.
ایزدی تاکید کرد: در همان سخنرانی اوباما تهدید کرده بود برای منافع خودمان حاضر هستیم به کشورهای خاورمیانه حمله کنیم که این خلاف منشور سازمان ملل است.
وی خاطرنشان کرد: در نتیجه در همان سخنرانی نیز سخنان ضد و نقیض زده شد و با سفر نتانیاهو به آمریکا، اوباما در یک محیط صمیمی با وی بار دیگر گزینه حمله نظامی بر روی میز است را مطرح کرد.