آخرین اخبار:
کد خبر:۲۶۶۳۳۰
آرین‌منش در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

آنچه در نیویورک اتفاق افتاد تغییر لحن بود نه تغییر موضع

رئیس حزب پیروان خط امام و رهبری در خصوص ره آورد ایران از برقراری ارتباط با آمریکا گفت: آنچه در نیویورک اتفاق افتاد تغییر لحن، ادبیات و هنر دیپلماسی بود ...

جواد آرین منش در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با بیان اینکه ما هرگز نمی‌توانیم بپذیریم مواضع جمهوری اسلامی ایران با آمریکا در یک راستا قرار گیرد، بیان کرد: با این وجود مسئله حقوق جمهوری اسلامی ایران و دیپلماسی آن یک موضوع دیگر است و آن اینکه ما می‌خواهیم منافع جمهوری اسلامی ایران را تامین کنیم.

 

وی ادامه داد: تلاش ما باید به گونه‌ای باشد که ضمن حفظ اصول و اعتقادات خود کاری کنیم مردم در رفاه زندگی کنند، نه اینکه در فشار و محدودیت بسر ببرند.


دیپلماسی فعال فشار اقتصادی را از دوش مردم کم می‌کند

 

نماینده سابق مردم مشهد در مجلس، کم کردن فشار اقتصادی را از نشانه‌های برقراری دیپلماسی فعال و پویا دانست و بیان داشت: ما برای اینکه بتوانیم فشار وارده بر مردم را دراین مدت چند سال کمتر و به حداقل برسانیم نیازمند داشتن تدبیر، درایت، هوشمندی و دیپلماسی فعال در عرصه بین المللی هستیم.


آرین منش به رفتار روحانی در سازمان ملل اشاره کرد و افزود: آنچه که ما در روز‌های حضور روحانی در نیویورک شاهد آن بودیم چرخش مواضع جمهوری اسلامی ایران نبود، بلکه تغییر لحن، ادبیات و هنر دیپلماسی بود که توانست همان خواسته جمهوری اسلامی ایران را به گونه‌ای دیگر مطرح کند.


اعتراف قدرت‌های بزرگ جهان به مواضع ایران اسلامی


وی ادامه داد: بخش قابل ملاحظه‌ای از خواسته‌ای ایران در این سفر مورد اعتراف قدرت‌های بزرگ جهان از جمله اوباما قرار گرفت که اسم این را نمی‌توان شکست گذاشت.
 

رئیس حزب پیروان به روابط جاری میان ایران و آمریکا در طول سالیان پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: نباید تصور کرد می‌شود تمام آنچه میان ما و آمریکا گذشته است را یک شبه حل و فصل کرد و این روابط تیره را به یکباره مرتفع ساخت، اما در مجموع باید نسبت به آنچه اتفاق افتاده است، خوشبین بود.


آرین منش در پاسخ با این سوال که اساسا ما چه نیازی به داشتن ارتباط با آمریکا داریم، گفت: در عرصه بین الملل نیاز هر کشوری به کشور دیگر غیر قابل کتمان است، و حتی کشور‌های قدرتمند نیز برای بقای خود نیازمند ارتباط گیری با دیگر کشور‌ها هستند.


ارتباط با آمریکا ما را از انزوای مورد نظر آنان خارج می‌کند


وی تصریح کرد: آمریکا یک قدرت بزرگ در جهان است که تعداد زیادی از کشور‌ها همچون دانه‌های زنجیر به او وابسته هستند این ارتباط می‌تواند ما را از انزوایی که آنها می‌گویند خارج کند.


دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به اینکه نظر شما در ارتباط با این جمله امام (ره) که فرمودند: «اگر رابطه با آمریکا برای ایران مفید باشد من اولین کسی هستم که با او ارتباط برقرار می‌کنم» چیست، بیان داشت: حرف‌ها در زمان و مکان معنا پیدا می‌کنند و کشور‌ها در حال تحول هستند، همانگونه که اوضاع اقتصادی جهان در حال دگرگونی است.


آرین منش ادامه داد: فرمایش امام (ره) بر چشم ما جا دارد؛ اما این تحولات را نیز باید در نظر بگیریم، قدرت بالای ما در منطقه و جهان، دیگر کشور‌ها را آماده مبادله برد برد با ما کرده است و این یعنی ما از موضع قدرت با دنیا سخن می‌گوییم و هیچ نشانه‌ای از ذلت در سخنان ما دیده نمی‌شود.


اقتصاد متکی بر نفت نتیجه فشار اقتصادی امروز است


وی تکیه بر اقتصاد تک محصولی را نتیجه ضعف اقتصادی امروز ایران  دانست و تصریح کرد: آنچه موجب رنج بردن امروز مردم ما از تورم 40 درصدی است فروش نرفتن محصولی است که اقتصاد ما به آن وابسته است  و ما باید با دیپلماسی قوی راه فروش آن را باز کنیم.


نماینده سابق مردم مشهد در پاسخ به اینکه مقام معظم رهبری سالهاست خواستار تغییر این رویه در ایجاد اقتصادی پویا هستند، گفت: اینکه ما بتوانیم اقتصادی بدون تکیه بر نفت داشته باشیم در طول سالیان قبل و بعد ار انقلاب تا به همین امروز یک رویایی بوده است، این اتفاق نیاز به یک برنامه ریزی قوی، امکانات و داشتن جایگزین مناسب دارد.


آرین منش ادامه داد: بودجه دولتی ما 200 هزار میلیارد تومان است که عمدتا از منابع نفتی ما تامین می‌شود، بسیاری از پروژهای عمرانی نیز در حال حاضر تعطیل است و ما اگر بتوانیم 20 هزار میلیارد تومان برای امور عمرانی صرف کنیم 20 سال طول می‌کشد تا پروژه‌های ما تکمیل شود که با شرایط کنونی رشد آن کندتر نیز شده است.

 

برای فروش نفت خود نیازمند داشتن دیپلماسی فعال هستیم


وی در نتیجه گیری خود در این خصوص بیان داشت: پس آنچه مسلم است این است که ما باید نفت خود را عرضه کنیم و برای عرضه این نفت و فروش آن نیازمند دیپلماسی فعال و پویا با جهان هستیم که این هرگز برخلاف منویات مقام معظم رهبری نبوده است.


رئیس دانشگاه فرهنگیان مشهد در ادامه گفت: زمانی که رئیس جمهور آمریکا فتوای مقام معظم رهبری را در صحبت‌های خود به کار می‌برد این هرگز نشان از ضعف ما نیست.


لابی اسرائیلی به دنبال ضربه زدن با دیپلماسی ایران اسلامی است


آرین منش به تشکیل لابی اسرائیلی در جهت خنثی نشات دادن این حرکت اشاره کرد و افزود: در حرکتی که در نیویورک اتفاق افتاد ما شاهد یک هم صدایی و هماهنگی بودیم که به حول یک موضوع طرح ریزی شده بود، اما لابی صهیونیستی درمسیری غیر از این حرکت خود را آغاز کرده تا به مسئولان ما ضربه بزند.


 وی در پایان موفقیت 100 درصدی ایران در این مذاکرات را فکری اشتباه دانست و گفت: این را مطمئن باشید ما در این مذاکرات برنده بوده‌ایم و حتی اگر آمریکا برگردد بر سر مواضع خود، ما چیزی را از دست نداده‌ایم و باید راههای دیگر از جمله اقتصاد مقاومتی را امتحان کنیم. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار