به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سخنرانی کامران باقری لنکرانی با موضوع «ما آمریکا را زیر پا می گذاریم» عصر امروز در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست باقری لنکرانی گفت: تقارن 13 آبان و محرم را از منظری نگاه می کنیم تا بازخوانی مجددی از شعار آزاداندیشان در طول تاریخ داشته باشیم. همان گونه که امام حسین (ع) فرمودند کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا، پس ما در برابر حق باید آمادگی و از خودگذشتگی داشته باشیم و نفسانیت را زیر پا بگذاریم.
وی در ادامه افزود: امروز خیلی از کسانی که در دفاع از حق دچار مشکل هستند به این دلیل است که به زمین چسبیده اند و نمی توانند حرکت کنند.
وزیر بهداشت دولت نهم ادامه داد: کسانی که به صورت انتحاری به مجامع مردمی در عراق حمله می کنند، در ماه اکتبر هزار نفر زن و کودک را به شهادت رسانده اندف در اتفاقات سوریه تعداد قابل توجهی از اروپایی های تازه مسلمان شده به خیال اینکه این راه سریعی برای رسیدن به بهشت است به گروه های ضد اسد پیوسته اند و یا افتضاحاتی مانند جهاد نکاح را دنبال می کنند، به نظر می رسد این مسیری است که در طول تاریخ افتاده که هر گاه جریانی نورانی در تاریخ رخ داده، استکبار نوع تقلبی آن را به بازار آورده است تا نوع اصلی را سرکوب نماید و در اذهان افراد بی طرف درباره اسلام تردید ایجاد کند؛ پس هر نوع از خودگذشتگی ارزشمند نیست و عاشورا در سایه بصیرت معنا پیدا می کند.
لنکرانی با بیان اینکه امام حسین (ع) نشان داد که در راه دفاع از حق، انجام هر کاری را مجاز نمی داند، ابراز داشت: دشمن از ابتدا در تلاش برای ابهام آفرینی بود؛ واقعه کربلا را فقط از جنبه ایثارگرانه نباید نگاه کرد، بلکه باید از جنبه بصیرت افزایی نیز دید تا کسی گمان نکند به هر قیمتی می تواند حرکت کرد؛ گرفتاری امروز ما هم این است که عده ای دچار اشکال در تحلیل و بصیرت هستند و عده ای دچار اشکال در انگیزه نشاط و دل کندن از دنیا؛ البته این موضوع جدیدی نیست و در این باره حضرت علی (ع) فرمودند، فتنه وقتی ظهور می کند که عده ای از هوا و هوس پیروی کنند و عده ای احکامی را به زبان خدا بیان نمایند و اشکال این است که قدری از حق و قدری از باطل بیان می شود.
عضو جبهه پایداری در ادامه افزود: آنچه وظیفه و تکلیف ما را معین می کند، این است که معرفت دینی را زیاد کنیم و همچنین انگیزش های غیرالهی را از خود دور نماییم تا در میدان مبارزه اثرگذار باشیم و این شاقولی است که به ما کمک می کند راه را گم نکنیم.
وی با انتقاد از یکی از استادان دانشگاه که گفته بود استکبارستیزی برای جمهوری اسلامی منفعت دارد، خاطرنشان کرد: آن چیزی که حرکت را معنا می دهد این است که مصداق را بشناسیم؛ ما در شرایطی هستیم که دشمن در دنیا ظلم می کند و ژست عدالت به خود می گیرد؛ به عنوان مثال مردم مصر مرسی را به عنوان رئیس جمهور انتخاب می کنند و به او رای می دهند، اما مرسی کنار گذاشته می شود و آمریکا می گوید ما برای عدالت به مصر آمده ایم؛ اینجا این سوال مطرح است که کدام کشور زندان ابوغریب را مدیریت می کند؟
لنکرانی با بیان اینکه نمی خواهیم ضعف های خود را کتمان کنیم، گفت: نکته مهم، جهت گیری های ماست؛ کشوری مانند آمریکا صراحتاً اعلام می کند که به دنبال منافع ملی خود است و مواضع خود را در این باره اعلام می نماید؛ اگر استکبارستیزی نکنیم پس باید مروج فرهنگ آمریکا شویم، ما به سخنانمان عمق نمی دهیم، در این جهانی که تمام ابزار تبلیغاتی دست آمریکاست، کشوری مانند ایران ایستادگی کرده و زیر بار ظلم نمی رود؛ این در حالی است که اگر بصیرت را تعریف نکنیم استکبارستیزی بیهوده به نظر می رسد.
وزیر بهداشت دولت نهم در ادامه افزود: ما در بحث معرفت افزایی کم کار کرده ایم؛ اگر نگاه ما به بصیرت، دینی نباشد، کم می آوریم؛ زیرا وقتی عواطف به میان می آید راه درست را به ما نشان نمی دهد، بنابراین اگر برای بصیرت افزایی زیرساخت هایی درست نکنیم حتماً طعمه ظلم می شویم.
وی با مضحک خواندن رفتار دوگانه غرب خاطرنشان کرد: دشمنان بدون توجه به مبانی مورد قبول همه، در حال تئوریزه کردن ظلم هستند و این در حالی است که اندیشمندان آمریکایی اذعان دارند که حکومت آمریکا یکی از ظالم ترین حکومت های دنیاست، اما عده ای در ایران به گونه ای صحبت می کنند که انگار آمریکا قطب عالم امکان است، البته نمی خواهم بگویم در کشور مشکلی نداریم، اما لطفاً آدرس عوضی ندهید؛ مشکل این است، به جای اینکه به رفع مشکلات مردم بپردازیم، تمام توجه مان را به پرستیژ در برابر استکبار معطوف می کنیم.
لنکرانی با اشاره به اینکه نباید وقایع کشور غلط تحلیل شود، ابراز داشت: برخی گمان می کردند رای به روحانی در انتخابات باعث ارتباط با آمریکاست که در این باره نه رئیس جمهور چیزی گفته و نه مصلحت کشور چنین چیزی را ایجاب می کند؛ به نظر من نطق روحانی در سازمان ملل نطق هوشمندانه ای بود.
وزیر بهداشت دولت نهم درباره راهپیمایی 13 آبان تصریح کرد: راهپیمایی دیروز پیام روشنی داشت و هر دو گروهی که به روحانی رای داده بودند در راهپیمایی شرکت کردند؛ در تاریخ کشور ما موارد متعددی وجود دارد که ایرانی ها به آمریکا اعتماد کردند، اما آمریکایی ها آنها را فروختند، حتی کشوری مانند لیبی و قذافی به خواسته آمریکا بسیار توجه کرد، اما آنان برای سرنگونی اش تلاش کردند.
وی با بیان اینکه عاشورا صحنه اوج عشق، جانبازی و بندگی خداست، ابراز داشت: در روز عاشورا زیرساخت بصیرت و آگاهی از سوی امام حسین (ع) ایجاد شد، در عصر غیبت نیز دست ما خالی نیست، اگر به ولایت فقیه اعتقاد داریم، نگاه ما نباید صرفاً فقهی باشد، در این رابطه امام فرمودند در عصر غیبت مگر می شود حکومت نداشته باشیم؛ پس از پذیرفتن نظام هم باید سرپرست داشته باشیم و امام این موضوعات را از کتاب به صحنه آوردند.
لنکرانی در ادامه افزود: برخی از افرادی که اکنون صحبت از مذاکره می کنند، در آن زمان می گفتند که باید با صدام علیه آمریکا متحد شویم، اما بعدها مشخص شد که این طرحی بود که می خواستند به واسطه آن ایران را بکوبند.
وزیر بهداشت دولت نهم در پایان با بیان اینکه رهبری داریم که براساس موازین تصمیم می گیرند و به واسطه ایشان راه را گم نکرده ایم، گفت: امیدواریم که درس عاشورا را هم در معرفت و هم در عشق عاشورایی بیاموزیم.