به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سیدحسن قاضی زاده هاشمی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه بیمارستان ها در حال حاضر با تعطیلی مواجه شده اند یا خیر گفت: برخی از بیمارستان ها به دلیل نبود بودجه تعطیل شده و برخی از مراکز دیگر نیز تنها دو یا سه روز بعد از بازگشایی بسته شدند؛ علت این تعطیلی نیز از لحاظ اداری سازمانی بوده است، بنابراین سازمان مدیریت باید برای بیمارستان های تازه تأسیس ردیف بودجه ایجاد کند.
وی افزود: در حال حاضر نزدیک به 40 هزار پرسنل در دانشگاه ها استخدام شده و قرارداد بسته اند، ولی سازمان مدیریت قراردادهای آنها را قبول ندارد و ردیفی به آنها تعلق نگرفته است و حقوق آنها از درآمدهای اختصاصی بیمارستان ها پرداخت می شود.
وزیر بهداشت با اشاره به برخی بیمارستان های ساخته شده گفت: بیمارستان های متعددی هستند که به تصور اینکه تنها با کار ساختمانی می توان یک بیمارستان را سرپا کرد، به پایان رسانده و افتتاح شده اند، اما در مورد تجهیزات آنها اقدامی نشده است.
هاشمی در ادامه تصریح کرد: برخی بیمارستان ها نیز هستند که تجهیزاتی دارند، اما تجهیزات آنها ناقص است و باید تجهیزات و ساختمان بیمارستان را کامل کرد؛ برخی از بیمارستان های دیگر دارای تجهیزات و ساختمان کاملی هستند، اما پرستار و نیروی انسانی لازم را ندارند.
وی در خصوص افتتاح بیمارستان ها گفت: ما بیمارستان هایی را افتتاح و موظف به فعالیت می کنیم که تمام اجزای آن کامل و مهیا باشد، بنابراین اگر برای آینده هم بیمارستانی اضافه شود باید تجهیزات و پرسنل کافی داشته باشد.
وزیر بهداشت با اشاره به قولی که روحانی به مردم داده است، بیان کرد: امیدوارم خزانه کشور به طور چشمگیری فنی شود تا دولت روحانی بتواند به تمام وعده هایش جامه عمل بپوشاند.
هاشمی در پاسخ به سوالی که در مورد تعرفه های پرستاری پرسیده شد، گفت: این سوال را باید از وزیر رفاه پرسید؛ تعرفه های پرستاری زیر پوشش بیمه قرار دارد و در حال حاضر بیمه ها در اختیار وزارت بهداشت نیستند، بنابراین اگر بیمه ها تعرفه گذاری را قبول کنند، ما هم استقبال می کنیم و اگر قبول نکنند منبعی برای تأمین منابع آن وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در این خصوص در کمیسیون اجتماعی مجلس بحث و قرار شد که این مبحث به سازمان عالی بیمه ارجاع داده شود.
وزیر بهداشت در خصوص توجه به پرستاران گفت: تصور ما این است که باید بیش از گذشته به وضعیت معیشتی پرستاران توجه شود و امیدواریم که در تعقیب خواسته های آنها تلاش های لازم صورت بگیرد.
هاشمی در پاسخ به سوالی که در خصوص کارهای وزارت بهداشت برای جامعه پرستاری انجام داده است، گفت: قصد ما این است که امسال یک قدم مثبت برای پرستاری برداریم، اما این اقدام بعد از این گردهمایی پرستاران مشخص می شود.
وی در پاسخ به سوالی که در مورد عمده مشکلات پرستاران پرسیده شد، گفت: عمده مشکلاتی که پرستاران دارند کم توجهی به حقوق معیشتی آنهاست، یعنی ساعت اضافه کاری پرستاران به دلیل تعداد کم آنها، زیاد است، اما در مقابل توان دولت در پرداخت حقوق این قشر کم است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: کمبود پرستار و کم بودن حقوق دریافتی، بخصوص در زمان اضافه کاری بزرگ ترین مشکل جامعه پرستاری است.
هاشمی در پاسخ به سوالی در مورد کمی تعداد پرستاران گفت: برطرف کردن این مشکل به ردیف بودجه مربوط است و ما خواستار افزایش تعداد پرستاران هستیم؛ چرا که اگر تعداد پرستاران افزایش یابد خدمت رسانی نیز بهبود پیدا می کند.
وی در مورد توصیه و هشدار در خصوص آلودگی هوا گفت: ما باید با سایر دستگاه ها و ارگان ها هماهنگ عمل کنیم و کودکان و سالمندان و افرادی که مشکلات ریوی دارند در زمان هایی که آلودگی تهران به خط قرمز می رسد، نباید در معابر عمومی ظاهر شوند.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی که در خصوص بحث دارویی و تحریم های دارویی پرسیده شد، گفت: اتفاقات خوبی در چند ماه اخیر در بحث دارویی رخ داده و با توجه به صحبت هایی که آقای ظریف انجام داده، این شروع دیپلماسی سلامت خواهد بود؛ به این ترتیب هر هفته مسئولان غذا و دارو به اطراف دنیا سفر می کنند تا مشکلات دارویی را مرتفع کنند.
هاشمی در پایان گفت: مشکل تحریم دارو نداریم، بلکه مشکل تحریم بانکی است که به صورت غیرمستقیم متوجه مردم و نیازهای اساسی مردم می شود، به طوری که این گشایش که در دو ماه اخیر ایجاد شده راه های ساده تری برای پرداخت هزینه های دارو و تأمین دارو به وجود آورده است.