به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سیدحسن هاشمی در برنامه گردهمایی مدیران پرستاری و رؤسای دانشکده های پرستاری و مامایی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور که صبح امروز در الار امام جواد (ع) وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: از عمر دولت روحانی حدود سه ماه است که گذشته و مردم به وزرا و رئیس جمهور اعتماد کامل دارند.
وی افزود: این دولت با مشکلات بی شماری مواجه بوده و هست و در بخش اقتصادی بزرگترین چالش مواجه است با تورم 40 درصدی با بودجه ای است که در جامعه وجود دارد.
هاشمی با اشاره به بودجه ای که هم اکنون برای وزارت بهداشت تعیین کرده اند، گفت: بودجه 210 هزار میلیاردی برای این وزارتخانه بسته شد و 13 میلیارد تومان از آن به اعتبارات درمانی باید اختصاص داده شود که وزارت بهداشت تنها توانسته 50 درصد این بودجه را کسب کند.
وی با اشاره به هزینه حق جذب گفت: وزارت بهداشت و درمان هزینه ای را به عنوان حق جذب دارد که هزار میلیارد است و رؤسای دانشگاه ها باید آن را پرداخت کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مسائل سیاسی که در کشور وجود دارد، گفت: در بخش سیاسی مشکلاتی که دولت دارد کم نیست البته بخش سیاسی بخش پرتحرک و موفقی است که برای رسیدن به آرمان های نظام جمهوری اسلامی تلاش زیادی می کند.
هاشمی با اشاره به وضعیتی که تورم در کشور ایجاد کرده است، گفت: بخش اقتصادی دچار یک رکود سنگینی شده است البته استقراض نکردن از بانک مرکزی توسط دولت در سه ماهه اخیر توانسته تورم را سه درصد کاهش دهد.
وی تصریح کرد: وزارتخانه ها بایستی سیستم انقباضی اداره شوند و خدمات را به مردم ارائه کنند.
وی با پیش بینی وضعیت سلامت در سال آینده گفت: من نمی توانم پیش بینی بهبودی زیادی برای این بخش در سال آینده داشته باشم شاید در سال آینده تنها ده درصد وضعیت این وزارتخانه بهبود یابد.
هاشمی با اشاره به بودجه این وزارتخانه در سال آینده گفت: پیش بینی ما برای بودجه سال آینده 150 میلیارد است که امیدواریم با وفاق عمومی که در سطح سلامت و بهداشت نیز وجود دارد بتوانیم این بودجه را به تمام سطوح پزشکی و درمانی اختصاص بدهیم.
وی در ادامه اظهار داشت: وفاق عمومی که در کشور وجود دارد در سطوح عالی نیز مشاهده می شود و این خود ضامن موفقیت کشور در سطوح بین المللی است.
هاشمی با اشاره به ماموریتی که برای این دولت تعیین شده است، گفت: ماموریت این دولت توجه به وضعیت معیشت مردم بوده است و البته این وزارتخانه ماموریت مضاعف دیگری که رسیدگی به سلامت و ارتقاء سطح علمی کشور نیز داراست.
هاشمی درباره حاشیه سازی برخی افراد در دولت جدید گفت: در وزارت بهداشت و درمان هیچ فردی به دنبال حاشیه سازی و ایجاد جریان نبوده است و در دولت نیز به جز قدرشناسی و قدردانی از مسئولان پیشین اقدام دیگری انجام ندادیم.
وی در ادامه افزود: همه مسئولان تاکنون از خود ایثار و از خودگذشتگی نشان دادند و مدیریت در این وضعیت بحرانی کار بسیار سخت و مشکلی است.
وزیر بهداشت با اشاره به ایجاد تحول در وزارتخانه گفت: در گذشته مشکل ما این بوده است که سلامت مسئله اول، دوم و حتی پنجم کشور نبوده است به همین دلیل در دولت جدید تصمیم داریم تحولی در وزارت بهداشت ایجاد کنیم.
هاشمی با اشاره به هدف اصلی وزارت بهداشت گفت: در کل هدف ما این است که تمام تیم پزشکی در بیمارستان ها را با مجلس، سازمان نظام پزشکی، بیمارستان ها و وزارتخانه همسو و هماهنگ کنیم البته سازمان نظام پزشکی، همیاری و کمک زیادی با وزارت بهداشت در این زمینه نمی کند.
وی با اشاره به وضعیت دارو در چندماه اخیر بیان کرد: وضعیت دارو در چند ماه گذشته بسیار وخیم بوده و واکسن برای مدتی در کشور موجود نبوده و با تلاش های که انجام دادیم توانستیم مشکلاتی که در حوزه دارو وجود دارد را حل کنیم.
هاشمی با اشاره به کاهش اعتبارات بیان کرد: در بحث افتتاح دانشگاه ها و بهره برداری از دانشگاه های جدید باید توجه داشته باشیم که اعتبار این بخش 50 درصد کاهش داشته است و کاهش اعتبارات موجب یک توقع در بهره برداری از دانشگاه های جدید شده است.
وی افزود: من معتقدم که اگر نگاه ویژه ای به بهداشت و درمان کشور شود می توانیم کارکرد بهتری در این زمینه داشته باشیم و همانطور که به امنیت باید توجه شود به مراقبت و درمان مردم نیز باید توجه خاص و ویژه ای شود.
وزیر بهداشت با اشاره به اقداماتی که مجلس انجام می دهد، گفت: اولین مطالبه ای که مردم از نمایندگان مجلس درخواست دارند درباره وضعیت درمان و دارویی است و وزارت بهداشت سعی کرده است که این مطالبات را برطرف کند اما مجلس جایی که نیاز به تخصیص منابع بودجه ای وجود داشته باشد با وزارت بهداشت همسو و همگرا نمی شود.
هاشمی همچنین اظهار داشت: باید روی اقدامات پزشکی، ارزش بیشتری بگذاریم نقص در تمام ارگان ها و سازمان ها وجود دارد، در جامعه پزشکی نیز این نقص وجود دارد اما هیچ صنفی اعتراضات را به اینگونه علنی بیان نمی کند.
وزیر بهداشت با اشاره به اعتماد نداشتن مرم به جامعه پزشکی گفت: بیان اعتراضات و سخنرانی های عمومی و مجامع موجب بی اعتماد مردم به پزشکان و جامعه پزشکی می شود که این بی اعتمادی مثل سم است.
وی در خصوص تبعات منفی بیمارستان ها اظهار داشت: هر بیماری زمانی که در بیمارستان های دولتی بستری شود 40 تا 50 هزار تومان دولت باید از جیب خود برای درمان سرمایه گذاری کند و این تراز منفی موجب شده است که بخش خصوصی وارد حوزه درمان و سلامت بیماران نشود.
هاشمی درباره احداث بیمارستان ها بیان کرد: تا زمانی که به ردیف بودجه آگاهی نداشته باشم و ردیف بودجه مشخصی برای درمان تعیین نشده باشد من دیگر بیمارستانی احداث نمی کنم در گذشته فقط به ایجاد در و دیوارها نگاه می کردم و به تعداد پرستاران توجهی نداشتم.
وی در ادامه تاکید کرد: در وزارت بهداشت نیاز به یک تغییر و تحول جدی وجود دارد البته این تغییر و تحول همیشه همراه با ترس است و همه جامعه پزشکی باید با این تغییر و تحول همکاری کنند.
وزیر بهداشت به پرستاران توصیه کرد که خویشتندار باشند و صبر و حوصله بیشتری از خود نشان دهند.
هاشمی در جمع پرستاران اظهار داشت: شما صاحب صنف مهمی از کشور هستید که در زمینه درمان بیشترین اقدام را انجام می دهید ولی باید در برابر درخواست های که از صنف پرستاری ارائه می شود واقع بینی بیشتری وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: در این دوره می توانیم یک یا دو کار فاخر برای پرستاران انجام بدهیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت پرستاران در جامعه پزشکی گفت: اهمیت پرستاران در برخی زمینه ها حتی بیشتر از پزشکان است و این گروه در سلامت مردم نقش اساسی را دارند، پرستاران باید توجه داشته باشند که مردم خسته و کم حوصله شده اند و به دنبال آرامش هستند.
هاشمی با اشاره به اخلاق مداری در حوزه پرستاری گفت: اخلاق باید در این بخش بیشتر مورد توجه قرار گیرد و این تنها با ارائه دستورالعمل به دست نمی آید.
وزیر بهداشت در پایان گفت: نیروهای جوان و فعالی در زمینه پرستاری هم اکنون وجود دارد و مشغول به کار هستند امیدوارم که در این دوره یک کار ویژه ای برای این افراد انجام شود تا موفقیت در کارهای تحقیقاتی بیش از پیش باشد.