به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ روز چهارشنبه و در حالی که محمد جواد ظریف و دیگر اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران خود را آماده حرکت به سمت ژنو می کردند، دکتر روحانی در جلسه هیئت دولت با اشاره به واقعه تاریخی عاشورا گفت: «علی رغم اینکه نفاق افرادی که به جنگ امام حسینعلیهالسلام به کربلا آمده بودند ، کاملا روشن بود در عین حال در شب تاسوعا ایشان با عمر سعد برای اتمام حجت و پیشگیری از جنگ و گفت و گو کردند که بسیار درسآموز است.»
این گفته رییس جمهور در حالی 24 ساعت قبل از آغاز دور جدید مذاکرات ایران با 5+1 در ژنو ایراد شد که موضعی درخور تقدیر و هوشمندانه محسوب می شود و در واقع فلسفه اصلی مذاکرات ایران به 5+1 در شرایط کنونی را به خوبی بیان می کند.
تاکید رییس جمهور بر مفهوم «اتمام حجت» در گفتگوی میان امام حسین علیه السلام و سپاه دشمن در حالی بیان می شود که پیش از این نیز آقای روحانی در جلسه با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در 9 مهرماه سال جاری به این مفهوم اشاره کرده و گفته بود:
«ما در مسئله مهمی که در سیاست خارجی پیش رو داریم از دو حال خارج نیست، یا موفق می شویم یا شکست می خوریم. به نظر بنده با همه علائم و قرائن انشاءا... به حول قوه الهی ما پیروز می شویم. اگر پیروز می شویم، باید راه را برای این پیروزی تسهیل کنیم و راه را آماده کنیم، موانع را برداریم. اگر خدای ناکرده شکست بخوریم که این احتمال به نظر بنده بسیار ضعیف است، ما می توانیم حجت کافی برای دنیا و مردم خودمان داشته باشیم. ما با کسی لجبازی نکردیم. ما در مسیر راه مذاکره کسی را تحقیر نکردیم، ما به کسی فحش ندادیم، ما اهانت نکردیم، ما با منطق حرکت کردیم، با منطق رفتار کردیم.»
از طرف دیگر توجه در بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با دانش آموزان و دانشجویان به مناسبت 13 آبان نیز نشان می دهد معظم له نیز بر این جنبه از مذاکرات فعلی ایران و 5+1 تاکید دارند و در واقع «اتمام حجت» جمهوری اسلامی با طرف مقابل و افکار عمومی دنیا را مهم ترین دستاورد این دور از مذاکرات می دانند.
ایشان از این مساله به عنوان «افزایش ظرفیت فکری» ملت یاد کرده و فرمودند: «این تجربه ظرفیّت فکرى ملّت ما را بالا خواهد برد؛ مثل تجربهاى که در سال 82 و 83 در زمینهى تعلیق غنىسازى انجام گرفت، که آن وقت تعلیق غنىسازى را در مذاکرات با همین اروپایىها، جمهورى اسلامى براى یک مدّتى پذیرفت. خب ما دو سال عقب افتادیم، لکن به نفع ما تمام شد. چرا؟ چون فهمیدیم که با تعلیق غنىسازى، امید همکارى از طرف شرکاى غربى مطلقاً وجود ندارد.»
ایشان در ادامه افزودند: « اگر ما آن تعلیق اختیارى را - که البتّه بهنحوى تحمیل شده بود - آن روز قبول نکرده بودیم، ممکن بود کسانى بگویند خب یک ذرّه شما عقبنشینى میکردید، همهى مشکلات حل میشد، اما آن تعلیق غنىسازى این فایده را براى ما داشت که معلوم شد با عقبنشینى، با تعلیق غنىسازى، با عقب افتادن کار، با تعطیل کردن بسیارى از کارها مشکل حل نمیشود.»
در مجموع به نظر می رسد دور جدید مذاکرات ایران و 5+1 که با رویکرد متفاوت دولت یازدهم آغاز شده است، به مثابه یک اتمام حجت تاریخی به طرف مقابل، افکار عمومی جهان و خوش بینان داخلی نسبت به مصالحه به دشمنان ملت است چرا که ماهیت و ذات استکباری امریکا و متحدان آن اجازه نمی دهد شاهد پیشرفت های روز افزون مردم ایران باشند و در مقابل تلاش های آنها برای مانع سازی در جهت پیشرفت ایرانیان ادامه خواهد داشت و حداقل سود این دور از مذاکرات در این خواهد بود که بر همگان اتمام حجت شود که جمهوری اسلامی ایران جز فعالیت صلح آمیز هسته ای نیت دیگری نداشته و ندارد اما این طرف مقابل است که نه تنها مایل به اتمام حل سیاسی این مساله نیست بلکه از هیچ اقدامی جهت ضربه زدن به منافع ملت ایران دریغ نمی کند.
از این رو «منطق استکبارستیزی» جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نه تنها در میان جهانیان تایید خواهد شد بلکه به عنوان یک الگوی جدی برای تمامی کشورهای مستقل و آزاده در سراسر جهان بکار خواهد رفت؛ از این جهت این روزها را باید یک نقطه عطف تاریخی در تاریخ جمهوری اسلامی و حتی تاریخ معاصر جهان دانست.
منبع: رجانیوز