به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، مدتهاست که واگنهای در ابتدا و انتهای قطار مترو به خانمها اختصاص یافته است. و روی این واگن ها نوشته شده ویژه بانوان.
در ابتدا که این کار انجام شد؛ آقایان زمانی که وارد این واگن ها می شدند؛ عکس العمل مسئولان این بود که هنوز آگاه نیستند و نباید اقدامات سلبی انجام داد . مدت هاست از اختصاص این واحدها به خانمها میگذرد ولی هنوز آقایان وارد این محدوده میشوند و در پاسخ به اعتراض خانم ها میگویند چرا ورود شما به سایر واگنها ممنوع نیست.( این در حالی است که سایر واگنها عمومی است)
علی محمد قلی ها، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران در پاسخ به این پرسش که چرا با مسافران مردی که وارد واگن اضافه شده برای زنان می شوند برخورد نمی شود به یکی از خبرگزاری ها گفت: برای این که این موضوع میان مسافران مترو جا بیافتد نباید اقدامات سلبی کرد.
وی ادامه می دهد: ما در این زمینه فرهنگسازی می کنیم و هر ده دقیقه یکبار از بلندگوهای مترو این موضوع اعلام می شود که امیدواریم بااین مشکل پایان پذیرد.
بر اساس این گزارش، در پکن نیز واگن های خانم ها جداسازی شده است.به دنبال افزایش آمار شکایات زنان پکن در خصوص آزار و اذیت جنسی در متروهای این شهر، مقامات مترو پکن تصمیم گرفتند برای جلوگیری آزار زنان پایتخت چین طرح جداسازی واگن زنان را درمترو به اجرا برسانند.
مسئولان شهری این واگن ها را مختص خانم ها قرار داده اند ولی هنوز این واگن ها در تصرف آقایان است و به راحتی در این محدوده جولان می دهند.
قطار نزدیک می شوند صدها نفر چشم انتظار هستند از خط قرمز عبور کرده تا به محض باز شدن درها برای خود جایی در واگن پیدا کنند. در این بین آقایان به واگنهای اختصاصی خانم ها رحم نمی کنند و همین امر باعث بروز درگیری در واگن ها می شود.
خانمی در بین در ایستاده و نمی گذارد در بسته شود و با صدای بلند میگوید باید این آقایان از واگن خانم ها خارج شوند. مامور ایستگاه هم مستاصل شده و از آقایان می خواهد واگن را تخلیه کنند ولی کسی گوش به حرف مامور نمی دهد و درگیری بالا می گیرد.
ژیلا حمیدیان که از مسافران همیشگی مترو است به خبرنگار فارس گفت: اول قرار بود 2 واگن اول و 2 واگن آخر را به خانمها بدهند؛ دیدند نمی شود. بعد اعلام کردند یا 2 واگن اول یا 2 واگن آخر مختص خانمها. دوباره موضوع عوض شد و اعلام کردند 1.5 واگن اول و 1.5 واگن آخر مختص خانمها.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر در خط 4 از ارم به کلاهدوز مترو در حرکت است. مردان در ابتدای خط وارد واگن خانم ها می شوند وقتی در سایر ایستگاهها مترو شلوغ می شود، برخی از آقایان خودشان را به خواب می زنند تا از روی صندلی بلند نشوند.
وی بیان کرد: در ایستگاه اکباتان و ازادی به یک باره مسافران زیاد می شود و مشکلات در واگن خانمها که آقایان هم حضور دارند بیشتر می شود.
خانم احمدی یکی از مسافران مترو گفت: واگن مخصوص بانوان موضوعی برای حرص خوردن. آقایان وارد واگن خانمها میشوند ، مدام در این واگن شاهد دعواها و حرفهای زشت و بیاحترامی هستیم.
وی ادامه داد: وقتی به ماموران خط اعتراض میکنیم وعده می دهند که بزودی تمهیدات جدید برای رفع این مشکل انجام می دهیم.
بر اساس این گزارش، این واگن ها به منظور رفاه حال بانوان در نظر گرفته شد ولی آقایان حاضر نیستند این واگن ها را از دست بدهند. آنها علاوه بر اینکه از 5 واگن دیگر قطار استفاده می کنند می خواهند این واگن ها نیز در تصرف آنها باشد.
اگر مآموران بیشتری در ایستگاه های پرتردد مانند امام خمینی، هفت تیر، صادقیه گذاشته شود و همچنین به صورت پی در پی از طریق بلندگوهای ایستگاه اعلام کنند که آقایان وارد واگن خانم ها نشوند شاید بخشی از این مشکلات برطرف شود.
نباید از این نکته غافل شد که برخی از آقایان به دلیل همراه بودن با همسرشان می خواهند در قسمت اختصاصی زنان بایستند و همین امر هم باعث بروز مشکلات می شود.
شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه از 7 واگن قطارها، یک و نیم واگن از ابتدا و یک و نیم واگن از انتها را به بانوان اختصاص داده و بر روی شیشه قطار نیز نوشته «ویژه بانوان – Women Only» که جمعیت آقایان در بسیاری از اوقات از چهار واگن بیشتر می شود و بسیاری از آقایان در قسمت اختصاص داده به بانوان می ایستند و می نشینند.
فرناز رحمانی یکی از مسافران مترو به خبرنگار فارس گفت اقایان وارد واگن خانم ها می شوند و بر روی صندلی می نشینند و وقتی هم می خواهند از جایشان بلند شوند باز هم جایشان را به یک آقا می دهند.
وی ادامه داد: آقایان تلاش می کنند واگن نصفه یکی مانده به آخر را هم تصرف کنند.
مرضیه عرفاتی به خبرنگار فارس گفت یکی دیگر از مشکلات در واگن خانمها این است که دستفروشان آقا وارد این واگن می شوند و اقدام به فروش اقلام خود می کنند.
وی ادامه داد: دستفروشان مرد حتی در اوج جمعیت بانوان وارد این واگن ها می شوند و باعث بروز مشکل می شوند.
وی همچنین به کمبود جا در مترو برای خانمها اشاره می کند و می گوید: جا کم داریم آقایان همین را هم می خواهند بگیرند و توجه نمی کنند که باید حریم بانوان را در مترو حفظ کنند.
مریم انصاری یکی دیگر از مسافران گفت: مشکلات مترو که تمامی ندارد. آقایان خانوادگی در واگن خانم ها سوار می شوند و اصلا هم توجهی به اعتراض سایر خانمها نمی کنند.
اکنون دیگر ورود آقایان در واگن خانمها به یک معضل تبدیل شده و امید است به زودی مسئولان برای رفع این مشکل اقدامات اساسی انجام دهند.
منبع: افکارنیوز