آیت الله محمود رجبی در گفتگو با خبرنگار اندیشه «خبرگزاری دانشجو» با بیان این که حقیقتاً فرارسیدن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بزرگترین کلاس آموزشِ ایثار و شجاعت و مردانگی و در یک کلمه بندگی خدا برای همه بشریت به ویژه پیروان اهل بیت(ع) به شمار می رود، اظهار داشت: استاد یگانهای چون امام حسین(ع) با یاران بی نظیر خود درسی به همه انسان ها داد که تا قیامِ قیامت الگوی همه رادمردان و حق طلبان عالم خواهد بود.
بی نظیرترین قیام بشریت
وی با اشاره به این که هیچ قیامی در تاریخ بشریت همچون قیام کربلای حسینی نتوانسته این چنین ماندگار و فوق العاده تاثیرگذار و هدایتگر باشد، گفت: بی جهت نبود که امام امت(ره) فرمود: «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است».
نسل جوان را با نهضت حسینی آشناتر کنیم
رجبی همچنین ضمن تاکید بر لزوم تبیین و تحلیل اهداف مقدس قیام خونین حسینی برای عموم مردم به ویژه نسل جوان کشور خاطرنشان کرد: همان طور که سیدالشهدا(ع) نیز به صراحتاً فرمودند یکی از مهم ترین اهداف قیام ایشان، احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بوده است که امروز هم از جمله ضروریات جامعه ما به شمار می رود.
وی افزود: امام حسین(ع) قبل از حرکت از مدینه، وصیتنامه ماندگاری نوشت و آن را به بردارش محمد بن حنفیه سپرد که در آن وصیتنامه آمده است که همانا من برای اصلاح اوضاع امت جدم و امر به معروف و نهی از منکر قیام میکنم و می خواهم که جامعه را به سمت و سوی سیره جدم رسول خدا(ص) و پدرم علی بن ابیطالب(ع) هدایت کنم.
اشتیاق اباعبدالله (ع) به احیای فریضه الهی
این استاد حوزه همچنین یادآور شد: جدیت و علاقه والای سیدالشهدا(ع) به احیای این فریضه الهی چنان است که ایشان در هنگام وداع با قبر نبی مکرم اسلام(ص) در مدینه این جملات را بر زبان می آورد:«خدایا من معروف را دوست میدارم و منکر را بد میدانم».
جایگاه امر به معروف در زیارات معصومین(ع)
وی در ادامه با اشاره به این نکته که اساساً در زیارتنامه های ائمه معصومین (ع) امر به معروف و نهی از منکر یکی از شاخص های اساسی و مهم زندگی آن بزرگواران محسوب می شود، گفت: ما در زیارت جامعه کبیره خطاب به ائمه اطهار(ع) می خوانیم ؛ «وامرتم بالمعروف و نهیتم عن المنکر و جاهدتم فی الله حق جهاده حتی اعلنتم و بینتم فرائضه»؛ یعنی شما امر به معروف و نهی از منکر نمودید و حق جهاد را در دین خدا به جای آوردید تا آنکه دعوت الهی را آشکار ساخته، واجباتش را بیان نمودید.
وی اضافه کرد: همچنین در زیارت امام حسین(ع) می خوانیم: «و امرت بالمعروف و نهیت عن المنکر و تلوت الکتاب حق تلاوته »: امر به معروف و نهی از منکر نمودی و قرآن را چنانکه شایسته است خواندی.
رسالت جدی مبلغان و مداحان اهل بیت(ع)
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ابعاد مختلف قیام حسینی و سیره سیدالشهدا(ع) ابراز داشت: وعاظ و مبلغین بدانند که تنها تحلیل و تبیین اهداف قیام امام حسین (ع) برای مردم کافی نیست، بلکه باید بتوانند آن ها را با نیازهای امروز جامعه مرتبط کرده و بدین وسیله یک تحلیل کاربردی و امروزی به مردم و جوانان ارایه دهند تا آن ها بتوانند سیره و سبک زندگانی نورانی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفای ایشان را در زندگی خود بکار بندند.
وی یادآور شد: ما همچنین می توانیم در صحنه بین المللی از فلسفه قیام حسینی، به خوبی در راستای مقابله با ظلم و نیز ترویج بیداری اسلامی، نهایت استفاده را ببریم.
لزوم بهره گیری از ابعاد معنوی نهضت حسینی
قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) همچنین گفت: بی شک در ابعاد معنوی و اخلاقی نیز می توان بهترین درس ها را از نهضت خونین عاشورا گرفت و آن ها را در زندگی فردی و اجتماعی به کار گرفت.
وی تصریح کرد: حقیقتاً چنانچه جریان عاشورا و خطبه های امام حسین(ع) در طول مسیر از مدینه تا کربلا و نیز گفتگوهای حضرت با دوست و دشمن را به خوبی مطالعه کنیم، می توانیم به تحلیل بسیار مناسب و دقیقی از اهداف قیام سرخ حسینی دست یابیم.
ملت عاشورایی ایران، ذلت ناپذیر است
رجبی همچنین با بیان این که نظام جمهوری اسلامی ایران، سمبل اسلام ناب محمدی (ص) است که امام حسین (ع) و یاران با وفایش برای تحقق چنین نظامی به شهادت رسیدند، تاکید کرد: مردم عاشورایی ما با تاسی به عاشورای حسینی آماده هر گونه فداکاری در راه دین خدا و حمایت از نظام اسلامی و ولایت فقیه هستند و در این میان، مشکلات و فشارهای دشمنان آن ها را از پا نمی اندازد.
وی در ادامه با اشاره به رسالت مهم و خطیر مبلغان در ایام تبلیغ ماه محرم و صفر اظهار داشت: اولین قدم این است که مبلغین در منبرهای خود از منابع کاملا معتبر و متقن که به لطف الهی و با زحماتی که در حوزه کشیده شده، گردآوری و تدوین شده است، بهره ببرند.
تلفیق شور حسینی با شعور عاشورایی
این استاد و محقق حوزوی تاکید کرد: در زیارات معتبری که در اختیار داریم، به بخش هایی از مصائب اهل بیت(ع) و به ویژه امام حسین(ع) اشاره شده که از این منابع می توان برای روضه خوانی استفاده کرد و با بهره گیری از شور و عاطفه حسینی، شعور عاشورایی و کربلایی مردم را هرچه بیشتر و بهتر ارتقا داد.
وی گفت: بی شک ترویج فرهنگ ناب حسینی، توجه به آموزههای فرهنگ عاشورایی و زنده نگه داشتن روحیه ایثار و شهادت در بین جوانان از مهم ترین اهداف برگزاری مراسم دهه محرم است.
قدردان این سفره پربرکت باشیم
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در خاتمه سخنان خود با بیان این که ملت عاشورایی ایران با تکیه بر معارف حسینی، در برابر هر دشمن مستکبر و زیاده خواهی با اقتدار می ایستد، بیان داشت: به لطف الهی امروز ما به برکت نهضت امام حسین(ع) و نیز صبر و مقاومت خواهر بزرگوارشان زینب کبری(س) ، بر سر سفره اسلام ناب محمدی (ص) نشسته ایم و باید با تاسی به آن بزرگواران و حرکت در مسیر اهداف مقدس سید و سالار شهیدان (ع) ، قدردان این نعمت بی نظیر باشیم.