آیت الله محمود رجبی در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به عظمت و فضایل بی نظیر ماه مبارک رمضان اظهار داشت: رمضان ماه خدا و ماه نزول قرآن است و در فضیلت آن همین بس که برترین کتاب آسمانی در آن نازل شده است و شب قدر که از هزار ماه فضیلتش بیشتر است در آن قرار دارد.
وی همچنین افزود: بر اساس روایات، رمضان ماهی است که حتی خوابیدن و نفس کشیدن انسان نیز در آن عبادت محسوب می شود و حال آن که ماه های دیگر چنین ویژگی های منحصر به فردی ندارد.
قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به این که در این ماه مبارک زمینه و بستر برای سعادت و نجات آدمی از منجلاب گناه فراهم است، خاطرنشان کرد: در روایات بر این نکته مهم تاکشد شده که رمضان ماه مغفرت و رحمت است و اگر در این ماه کسی آمرزیده نشود، بدبخت و شقی است و اینها همه نشان دهنده عظمت این ماه است که خداوند می خواهد در این ماه همه بندگان خود را نجات دهد.
وی اضافه کرد: این که گفته اند در ماه رمضان درهای جهنم بسته است و شیطان در غل و زنجیر قرار دارد نشانه عظمت و اهمیت این ماه است و این که بندگان از این فرصت بی نظیر جهت کسب فضایل و رهایی از رذایل، نهایت بهره را ببرند.
رجبی در ادامه با اشاره به این که روزه گرفتن در ایام گرم سال، جهاد است، گفت: پیامبر اکرم (ص) می فرمایند «در این ماه به وسیله تشنگی و گرسنگی مجاهدت کنید چون اجرش مانند کسی است که در میدان جنگ در راه خدا می جنگد و هیچ عملی در نزد خدا از گرسنگی و تشنگی که در راه خدا باشد برتر نیست.»
وی افزود: مرحوم میرزا جواد آقای ملکی تبریزی از عرفای بزرگ می فرمود؛ اگر کسی می خواهد مسیر سیر و سلوک الهی را طی کند همین گرسنگی فواید بسیار زیادی برای سالک الی الله در مسیر کمال و دست یابی به معرفت الهی به همراه دارد.
این استاد حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به این که البته تحمل گرسنگی و تشنگی ، مرتبه نخست از مراتب روزه داری است، ابراز داشت: بر اساس آموزه های دینی ما، روزه حقیقی آن است که فقط امساک از خوردن و آشامیدن نباشد بلکه همه اعضا و جوارح ما از همه گناهان دوری کند؛ در این صورت است که فرد به مراتب بالایی از کمال و معرفت نائل می شود.
وی با بیان این که ماه مبارک رمضان یک اردوی سی روزه برای تمرین تقوا و کسب معارف الهی است، گفت: اگر ما به حقیقت روزه داری و تقوا دست یابیم قطعا این حالت خوش دوری از گناه و معاصی در ماه های دیگر سال نیز با ما خواهد بود و ما از برکات آن بهره مند می شویم.
عضو جامعه مدرسین همچنین با اشاره به این که حضور قلب و خشوع در برابر آفریدگار جهان از جمله دستاوردها و برکات روزه داری در ماه رمضان است، اظهار داشت: یکی از دستاوردهای ماه رمضان این است که با تحمل گرسنگی و تشنگی به یاد فقر خویش در قیامت می افتیم واز سویی بیش از پیش حال و روز محرومان و مستمندان جامعه را درک می کنیم.
وی یادآور شد: کنترل شهوات، ایجاد و تقویت محبت در بین دوستان و خویشاوندان ، بهره گیری درست از لحظه لحظه عمر ، تقویت قوه خویشتن داری و سعه صدر در وجود انسان و ... از دیگر برکات و نتایج روزه داری در ماه رمضان می باشد.
رجبی همچنین افزود: طبعاً ما در این ماه بیشترین خویشتن داری از گناه را داریم وخداوند می خواهد به این شکل به ما نشان دهد که بندگان تا چه حد قدرت دارند که از گناه دور شوند و به زیور تقوا و ایمان آراسته گردند.
وی در خاتمه سخنان خود بر لزوم بهره گیری هر چه بیشتر و بهتر از محافل دینی و مذهبی در این ماه تاکید کرد و گفت: جوانان به ویژه از این فرصت بسیار خوب غافل نشوند و بکوشند که هر چه بیشتر در مجالس دینی و و عظ و خطابه و همچنین دعا و مناجات خوانی حضور یابند تا قلب و جان آن ها بیش از پیش با انوار الهی صیقل داده شود.