گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ یکی از مشکلات و ایرادات رایج گوشیهای موبایل، خراب شدن باتری آن است. این ایراد در صورت برطرف نشدن میتواند، گوشیتان را تا مرز خرابی کامل ببرد.
وقتی گوشیتان خود به خود خاموش میشود، هنگ میکند، تنظیمات تاریخ و ساعت به هم میریزد و تخلیه سریع باتری صورت میگیرد شک نکنید که باتری موبایلتان روزهای آخر عمرش را سپری میکند چون این اتفاقهای نشانهی خراب شدن باتری هستند.
البته به این نکته توجه داشته باشید که مشاهده یکی از این نوع مشکلات و تنها در یک مرتبه نشان دهنده خرابی باتری شما نیست، بلکه اگر باتری خراب باشد این نشانه ها به دفعات درگوشی ظاهر میشود.
هنگام شارژ باتری زمان لازم فقط و فقط بین 45 دقیقه تا 1ساعت است که اگر این زمان کمتر شود باعث میشود که باتری به اندازه کافی شارژ نشود و کارایی را که ما از باتری انتظار داریم به ما ندهد و اما اگر این زمان بیشتر از یک ساعت شود باعث آسیب دیدن سلولهای داخلی باتری و در نتیجه کاهش طول عمر باتری میشود.
ضمنا باید حتما این نکته را مد نظر داشته باشید که قبل از اینکه باتری را شارژ کنید باید باتری کامل تخلیه شده باشد.
برای این منظور کافیست چند دقیقه قبل از شارژ باتری گوشی را روشن نگه دارید تا باتری به حالت ولتاژ صفر برسد و بعد آن را با خیالی آسوده تر شارژ کنید. اینکار باعث افزایش طول عمر باتری میشود.
حالا اگر در هر صورت باتری موبایل قابل استفاده نبود و ما مجبور به تعویض باتری بودیم چه کنیم؟
معمولا جایگزینی باتریهای فابریکی که از طرف خود کمپانی ارائه می شوند کمی گران تمام می شود. شاید همین هم شما را به فکر یک خرید ارزان تر برای باتری که معمولی تر باشد و حتی شاید سازنده ای نا مشخص دارد، بیندازد.
اگر واقعا چنین تصمیمی دارید، حتما ابتدا این مطلب را مطالعه کنید.
همیشه باتری هایی که از برند های دیگر تولید می شوند شاید خیلی ارزان تر به چشم بیایند اما تا به حال فکر کرده اید ممکن است همین ها به دلیل استفاده از اجناس نامرغوب و یا ادغام ریز ساخت ها به انفجار، آتش گرفتن خانه یا حتی آسیب رساندن به شما منجر شود؟
دستگاه های مدرن عموما از باتری های یون لیتیمی (Li-ion) استفاده می کنند. عمل ذوب فرازی باتری در اثر حرارت فراری رخ می دهد که هنگامی که باتری بیش از اندازه گرم می شود، چرخه ای بازخوردی در نقطه ای که بیش از حد گرم شده به وجود میآید که آن را گرم و گرم تر می کند. سپس آن نقطه دارای فشار بالاتری نسبت به دیگر نقاط شده و موجب انفجار آن می شود.
تمامی این عوامل ریسکی در باتری، می تواند با افزوده شدن به یک باتری نامرغوب بر شانس انفجار آن نیز بیفزاید. یک باتری شخص ثالث که ارتباطی به سازنده و مصرف کننده ندارد، امکان دارد درجا به خوبی کار نکند و با دست دادن به متریال نامرغوب به یک جریان گرمایی کوچک بینجامد.
البته همیشه انفجار در کار نیست، خوب و با کیفیت کار نکردن، آن طور که باید از آن انتظار داشت هم از این قبیل مشکلاتی است که باید با خرید آن ها بپذیریم. چرا که امکان دارد به اندازه باتری فابریک گنجایش نداشته و بسیار سریع تر روی به زوال بگذارد.
توجه داشته باشید که تنها باتریهای معتبر دارای ضمانت هستند و در صورت بروز هرگونه مشکل جایگزین می شوند. حتی اگر باتری های تقلبی منفجر هم نشوند اما، به میزان کافی شارژ نگه نمیدارند و شاید حتی کمی هم به دستگاه محبوبتان آسیب برسانند.
پس این نکته را فراموش نکنید که فقط و فقط از باتریهای اصل و با ضمانتنامه استفاده کنید تا هم گوشیتان سالم بماند و هم در صورت بروز مشکل بتوانید از خدمات پس از فروش آن استفاده کنید.