کد خبر:۲۷۴۷۹۶

اولین مسجد در پایتخت بدون مسجد اروپا

مبلغ ۹۴۶ هزار یورو (3/1میلیارد دلار) به عنوان بودجه مورد نیاز برای احداث این مسجد با ۶۰۰ متر مربع زیربنا اختصاص خواهد یافت.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، دولت یونان پنجشنبه از نهایی شدن مقدمات آغاز احداث نخستین مسجد آتن پس از 13 سال تأخیر خبر داد. وزارت امور زیربنایی یونان در توضیح این خبر اعلام کرد: پس از آنکه پنج تلاش قبلی برای یافتن یک گروه تجاری به منظور هدایت این پروژه با شکست مواجه شد، در ‌‌نهایت یک کنسرسیوم یونانی برای این منظور برگزیده شد.

 

آتن تنها پایتخت اروپایی است که در آن مسجد وجود ندارد. طرح‌های احداث چنین مسجدی نخستین بار 13 سال پیش در سال 2000 و پیش از برگزاری رقابت‌های المپیک 2004 آتن اعلام شد؛ اما ساخت آن به دلایل گوناگون ـ از جمله اختلافات تاریخی یونانی‌ها با ترک‌ها که ریشه در زمان امپراتوری عثمانی دارد ـ این طرح‌ها عملی نشد.

 

اما اکنون این مسجد بدون مناره با بودجه‌ای معادل 946 هزار یورو (3/1 میلیارد دلار) و 600 متر مربع زیربنا در قطعه زمینی احداث می‌گردد که پیش‌تر در اختیار ارتش یونان بود و براساس قراردادی که امضا شده، قرار است ظرف شش ماه کار ساخت آن به پایان برسد.

 

هرچند این نخستین مسجد رسمی در آتن خواهد بود، اما به علت شمار روزافزون مهاجران کشورهای مختلف اسلامی از جمله ایران و پاکستان، چند عبادتگاه غیر رسمی دیگر در پایتخت یونان ساخته شده است. یکی از این مراکز غیر رسمی عبادت، سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن است که نماز عید مسلمانان و مراسم مذهبی شیعیان در آن برگزار می‌شود.

 

حضور «محمدرضا پاکروان» سرپرست سابق رایزنی فرهنگی ایران در آتن که از 1389 تا 1391 این مسؤولیت را بر عهده داشت باعث رونق فعالیت‌های اسلامی در این شهر گردید که علاوه بر انجام وظایف سازمانی خود، تبلیغ معارف اهل بیت (ع) را نیز با جدیت پیگیری می‌کرد و تعداد زیادی از شهروند زن و مرد اروپایی و غیراروپایی یونان را به اسلام و مکتب تشیع گرواند.

 

دولت یونان سال 2011 موظف شد براساس تصویب قانونی احداث این مسجد را در نخستین قرارداد مناقصه که تابستان 2013 آگهی آن منتشر شد، تضمین کند.

 

منبع: ابنا

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار