امروزه با رشد و توسعه فناوری الکترونیک، دزدان و خرابکارانی دنیای مجازی بشر را نا امن کردند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، هکرها اطلاعات شخصی و پولی بسیاری از نهادها و سازمان های خدماتی، صنعتی و مالی را مورد هدف قرار می دهند. هرچند اینترنت در اواخر دهه 1960 میلادی اختراع شد اما کاربری آن در دهه 90 میلادی عمومی تر شد و کاربران اینترنت تصاعدی رشد کردند.
با عمومی تر شدن استفاده از اینترنت و گسترش دنیای مجازی، شکل تازه ای از جرایم و خرابکاری ها به وجود آمد که بعد ها به نام جرایم اینترنتی شهرت پیدا کرد.
25 سال پیش نخستین بدافزار اینترنتی متولد شد، کرم رایانه ای «موریس» 6000 رایانه را آلوده کرد. اما از آن زمان تاکنون میلیون ها رایانه در سراسر دنیا، به انواع بدافزارهای رایانه ای آلوده شده اند و این حملات اینترنتی، میلیاردها دلار خسارت به همراه داشته است .
5 بدافزار اینترنتی که بیشترین خسارت را تاکنون از خود به جای گذاشته اند، معرفی میکنیم:
بدافزار مای دووم
مای دووم خسارت بارترین بدافزاری که از بدو تولد اینترنت تا کنون فعالیت داشته است. این کرم رایانه ای در سال 2004 بیش از دو میلیون رایانه را به خود آلوده کرد. مای دووم از طریق ایمیل به رایانه ها نفوذ می کرد و به محض آن که کاربر ایمیل حاوی این بدافزار را باز می کرد، خودکار در رایانه او نصب می شد و با دستیابی به نشانی های الکترونیک ذخیره می شد.
سرعت تکثیر این کرم رایانه ای بیش از هر بدافزاری بود که تا کنون شناخته شده و میزان خسارت های ناشی از فعالیت آن، بیش از 38 میلیارد دلار ارزیابی شده است.
بدافزار سوبیگ
سوبیگ هم یک کرم رایانه ای و شبیه تروجان ها بود و خود را در سایه پوشش ها و برنامه های دیگر پنهان می کرد. این کرم رایانه ای هم به محض باز شدن ایمیل حاوی آن خود را به نشانی های دیگر ارسال می کرد و به این ترتیب در سال 2003، بیش از دو میلیون رایانه متصل به اینترنت را به خود آلوده کرد.
این بدافزار اینترنتی در فعالیت رایانه های کنترل کننده ترافیک و حمل و نقل در واشنگتن اختلال ایجاد کرد و فعالیت رایانه ای بسیاری از شرکت های تجاری را تحت تاثیر قرار داد که یکی از مهم ترین آنها خطوط هوایی کانادا بود.
خسارت های ناشی از فعالیت این بدافزار اینترنتی بیش از 37 میلیارد دلار ارزیابی شده است.
بدافزار آی لاو یو (I love you )
یکی دیگر از بدافزارهای خسارت بار تاریخ اینترنت، بدافزار آی لاو یو بود که در قالب ایمیلی با همین عنوان به قربانیان ارسال می شد. این بدافزار برای سرقت رمز عبور واژه های دسترسی اینترنتی طراحی شده بود و به محض باز کردن ایمیل، خود را به 50 نشانی اول ثبت شده در آدرس ˈ بوک ویندوز ˈ کاربر ارسال می کرد.
بیش از 500 هزار رایانه در سال 2000 به این بدافزار اینترنتی آلوده شدند و خسارت ناشی از فعالیت این بدافزار بیش از 15 میلیارد دلار ارزیابی شد.
بد افزار کد رد
کد رد یک کرم رایانه ای بود که در سال 2001 رایانه های مجهز به ویندوز 2000 و ویندوز ان تی را هدف قرار داد. این بدافزار اینترنتی، در فعالیت سایت رسمی کاخ سفید اختلال ایجاد کرد و موجب شد بسیاری از سایت های دولتی دیگر در آمریکا، فعالیت خود را برای مدتی متوقف کنند.
این بدافزار اینترنتی به طور اتفاقی 100 آی پی اینترنتی را انتخاب می کرد و در میان رایانه های متصل از طریق این آی پی ها، به دنبال رایانه هایی می گشت که به ویندوز مجهز بودند و خود را به آنها منتقل می کرد.
بیش از یک میلیون رایانه در سال 2001 به این بدافزار اینترنتی آلوده شدند و خسارت ناشی از فعالیت این بدافزار، 2 میلیارد و 600 میلیون دلار اعلام شد.
بد افزار اسلمر پنجمین بدافزار خسارت بار تاریخ اینترنت، کرم اینترنتی اسلمر است. این بدافزار اینترنتی، خود را روی بسته های شبکه ای در حال انتقال در اینترنت، بارگذاری می کرد و میزان گسترش آن هر 8 و نیم ثانیه دو برابر می شد. با این حال مقابله با آن باعث شد که این بدافزار نتواند بیش از 200 هزار رایانه را به خود آلوده کند.
در فهرست قربانیان این بدافزار اینترنتی، دستگاه های خودپرداز بانک آو امریکا ، سیستم پاسخگویی خودکار تلفن اورژانس آمریکا در واشنگتن، خطوط هوایی کانتینتال و یک نیروگاه هسته ای در اوهایوی آمریکا به چشم می خورد. خسارت ناشی از فعالیت این بدافزار بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون دلار ارزیابی شده است.
هم اکنون شرکت های بزرگی در زمینه شناسایی و مقابله با بدافزارهای اینترنتی فعال شده اند و کاربران مجبورند هر ماه مبالغ قابل توجهی را برای امنیت خود در دنیای مجازی بپردازند.