کد خبر:۲۷۷۸۳۷

سبک جدیدی از گدایی در شهر زنجان

سبک جدیدی از گدایی این روز‌ها در شهر زنجان مشاهده می‌شود که در نوع خود بی‌نظیر است و آن فروش اجباری ادعیه و قرآن‌های جیبی به عابران است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، وقتی از کوچه و خیابان رد می‌شوی برخی افراد که غالبا هم جوان هستند جلوی راهت سبز می‌شوند و با در دست داشتن دعاهایی از جمله قرآن جیبی، زیارت عاشورا، دعای عهد، چهار قفل و از این دست به زور از تو می‌خواهند که یکی از دعا‌ها را بخری، برخی افراد که در مقابل اصرار این افراد کم می‌آورند ناچار به خرید دعا‌ها به قیمت یک هزار تا چند هزار تومان می‌شوند.

 

این افراد به قدری زرنگ هستند که به محض خرید یکی از دعا‌ها و گرفتن پولشان به سرعت از تو دور می‌شوند و حتی لحظه فرصت فکر کردن به تو را نمی‌دهند.

 

اما این قصه به همین جان ختم نمی‌شود چند گام که بر می‌داری و جلو‌تر می‌رودی جوان دیگری جلوی راهت سبز می‌شود و با اصرار هر چه تمام‌تر می‌خواهد دعای دیگری از او بخری، با وجود اینکه دعایی را که خریده‌ای را نشانش می‌دهی و انکار از تو، اصرار از مرد جوان، نمی‌دانم در یک خیابانی مثل چهار راه سعدی تا سعدی وسط زنجان چند نفر از افراد در کمین هستند تا پول‌هایت را به زود از تو بگیرند.

 

این پدیده جدیدی است که گدایان زنجانی انتخاب کرده و جیب مردم را خالی می‌کنند، اگر هم دعایی از آن‌ها نخری با چشم غره یا فحش آن‌ها مواجه می‌شوی.

 

این پدیده شوم معلوم نیست از کجا سرچشمه می‌گیرد اما هر چه هست پدیده‌ای زننده و زشت است که چهره شهر زنجان را مخدوش کرده است، زنجان که این روز‌ها دارای میهمانانی از سراسر کشور به دلیل قرار گرفتن در ماه محرم است، زیبنده نیست که جیب میهمانانش با چنین ترفندهایی خالی شود آنوقت مردم شهرهای دیگر در خصوص ما چه فکر می‌کنند و چه نظری در خصوص این شهر گدا پرور می‌توانند داشته باشند.

 

ما زنجانی‌ها به دلیل رقت قلبی و عشق و ارادت به ائمه اطهار (ع) به محض اینکه نامی از ائمه اطهار توسط این افراد برده می‌شود، دست و پایمان سست می‌شود و حتما باید به افرادی که این روز‌ها در شکار پول‌های ما مرتبا کمین می‌گذارند کوتاه می‌آییم، برخی افراد نیز می‌گویند نمی‌توانیم دست گدایان را بر گردانیم برای ما شگون ندارد، خلاصه اینکه ما همچنان که صاحبان پایتخت شور شعور حسینی هستیم به نظر می‌رسد افزایش تعداد گدایان در شهر زنجان که بیشتر از استان‌های دیگر به زنجان سفر می‌کنند، گداپروری را نیز باید در کارنامه خود ثبت کنیم.

 

*خرید از گدایان دعافروش کار خوبی نیست

یک بانوی خانه‌دار زنجانی با بیان اینکه این گونه گدایی را در سطح شهر مشاهده کرده است، گفت: ‌ چند بار به احترام زیارت‌هایی که در داخل برگه‌ها وجود دارد خریده‌ام اما می‌دانم که کار خوبی نیست.

محمدی با بیان اینکه متاسفانه در شهر زنجان گدا زیاد شده است، افزود: هر نوع گدایی در زنجان مشاهده می‌شود.

 

*نباید مردم به این جور آدم‌ها رحم کنند

یک فرهنگی بازنشسته نیز با اشاره به مشاهده چنین افرادی در سطح شهر زنجان گفت: نباید مردم به این جور آدم‌ها رحم کنند.

احمدی با بیان اینکه خیلی زشت است که جوانی که از هر نظر سالم و قوی است با گرفتن جلوی مردم گدایی کند.

 

وی با اشاره به اینکه هیچ‌گاه به چنین آدم‌هایی توجه نمی‌کنم، افزود: مردم باید یاد بگیرند که همه افرادی که به شیوه‌های مختلف از مردم طلب کمک می‌کنند، محتاج نیستند چرا که افراد محتاج، افراد با آبرویی هستند که هیچ‌گاه با چنین روش‌هایی آبروی خود را به خطر نمی‌اندازند.

 

موسوی با بیان اینکه باید افراد نیازمند جامعه شناسایی شوند، افزود: یکی از راه‌های کمک به نیازمندان واقعی صدقه انداختن است چرا که می‌دانیم به دست صاحبان حق می‌رسد.

 

وی با اشاره به اینکه بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) می‌توانند نیازمندان واقعی را شناسایی کنند، افزود: در خیلی از استان‌های کشور گدا پروری به دلیل همت مردم جمع شده است.

 

این فرهنگی یادآور شد: مردم زنجان به دلیل برخی ویژگی‌ها همیشه به چنین افرادی کمک می‌کنند، چرا که کاملا در سطح شهر مشاهده می‌شود.

 

وی افزود: نباید مردم اجازه سوء استفاده به برخی افراد به عنوان گدا بدهند.

 

*نباید گداپروری کرد

یک شهروند زنجانی نیز با بیان اینکه باید از مردم شهرهای دیگر یاد بگیریم که اینهمه به گدایان اهمیت ندهیم، گفت: بسیاری از این گدایان وضعیت مالی خوبی دارند.

 

می‌ر محمدی با اشاره به اینکه اکثر گدایان زنجانی از استان‌های دیگر به زنجان می‌آیند، گفت: قربانیان این گونه اقدامات کودکان و نوجوانان هستند.

 

وی با بیان اینکه مسئولان باید با چنین پدیده‌ای مقابله کنند، افزود: این افراد به راحتی در سح شهر زنجان حضور دارند و تا کنون ندیده‌ایم برخوردی صورت گیرد.

 

این شهروند با اشاره به اتفاق چند روز گذشته‌اش با یک گدا گفت: به این دلیل که به گدا پول ندادم حسابی دعوایمان شد، گدایان زنجانی خیلی پرور و تشریف دارند.

 

سبک‌های قدیم گدایی در زنجان از جمله نشان دادن برخی اعضای بدن که زخمی شده یا مورد عمل جراحی قرار گرفته این روز‌ها جای خود را به فروش دعا داده است.

 

*حضور گدایان در محیط‌های اداری زنجان

حضور گدایان در محیط‌های اداری و طلب پول از مردم نیز رواج جدی داشته و برخی از مکان‌ها و ادارات به پاتوق همیشگی این افراد تبدیل شده است به طوری که هر ماه سر موعد مقرر گدای محترم در اداره حاضر شده و ماهیانه خود را از کارمندان دولت می‌گیرد و وای به حال کارمندی که به گدا کمک نکند.

 

روش دیگر گدایان زنجانی حضور در مزار‌ها در روزهای پنج‌شنبه است که قبرستان‌های شهر زنجان را قرق می‌کنند، روش این گدایان به این گونه است که ابتدا سر مزاری که افراد بیشتری حضور دارند حاضر می‌شوند و با قرائت فاتحه حاضرین را مجبور به دادن پول می‌کنند.

 

فارس امیدوار است مسئولان استان زنجان فکری برای عدم رواج چنین پدیده‌ای در زنجان انجام بدهند تا دیگر شاهد چنین اعمال و رفتاری نباشیم.

 

منبع: فرهنگ نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار