به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، احمد سالاری اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۳۱۵ متکدی در مرکز استان گلستان جمع آوری شدند.
وی افزود: از مجموع این تعداد ۹ نفر به بهزیستی، ۱۷ نفر به کمیته امداد و ۳ نفر به دستگاه قضائی معرفی و ۲ نفر به بیمارستان جهت درمان، یک نفر به اداره اتباع امور خارجه و ۱۲ نفر اعزام به شهرستان محل سکونت اعزام و بقیه افراد نیز با اخذ تعهد آزاد شدند.
گفتنی است، در حالیکه اهالی گرگان روزانه چندین نفر از متکدیان غیرایرانی را در معابر اصلی این شهر مشاهده میکنند؛ ارجاع فقط یک گدای غیر ایرانی به اداره اتباع امور خارجه سئوال برانگیز است.
معاون شهردار گرگان ادامه داد: همزمان با جمع آوری و ساماندهی متکدیان تعداد ۲۵ نفر از افراد در راه مانده نیز جهت اسکان موقت مورد پذیرش قرار گرفتند.
وی افزود: به گفته کارشناسان حوزه آسیبهای اجتماعی، وجود این معضل به علت شرایط بد اقتصادی حاکم بر جامعه و مشکلات معیشتی همچنین حضور اتباع بیگانه، عدم همراهی دستگاههای مرتبط شاهد افزایش کمی این افراد به خصوص در چهارراهها و تقاطعهای سطح شهر هستیم.
سالاری گفت: بسیاری از این افراد متکدی به دفعات توسط همکاران شهرداری جمع آوری میشوند، اما به علت نبود قوانین سختگیرانه شاهد تکرار این پدیده زشت در سطح جامعه هستیم.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری گرگان تصریح کرد: آنچه در سطح جامعه مطرح است انتقاد برخی از شهروندان و رسانهها مبنی بر اینکه اقدامات شهرداری کافی نیست، لذا توجه به این نکته ضروری است که وظیفه شهرداری طبق قوانین جلوگیری از تکدیگری است و ۱۲ سازمان و ارگان دولتی در این خصوص مسؤول هستند.
سالاری ادامه داد: بر اساس قانون شهرداریها، نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی، وزارت کشور، کمیته امداد دستگاهی هستند در این موضوع مسؤول هستند، اما در عمل بار دستگاههای دیگر نیز بر دوش شهرداری است.
وی در پایان گفت: با توجه به حمایتهای خوب دادستانی مرکز استان امیدواریم شاهد اتفاقات بهتری در جهت مدیریت این موضوع باشیم و به نظر میرسد حضور رسانه در خصوص آگاه سازی، فرهنگ سازی شهروندان و همراهی آنها و دستگاههای مرتبط با این امر گام مؤثر در جهت کاهش معضل تکدی گری باشد.